Romige kruidendip



Het houdt het midden tussen een kruidenboter en een dipsausje. Heerlijk bij de barbecue, maar ook lekker bij de borrel op een stokbroodje. Of misschien zelfs wel bij de kipgyros, in plaats van tzatziki.

De gebruikte kruiden zijn mijn favorieten, maar varieer daar vooral lekker mee! Oh, en zó klaar. Ook fijn!

Voor één bakje

125g roomkaas (ik gebruikte Philadelphia naturel)
125g zure room
10g bieslook + 5g extra, fijngesneden
10g munt, fijngesneden
rasp van 1 citroen
zout en peper

Optioneel: klein teentje knoflook, (geraspt) als je ‘iets pittiger wilt
Verder nodig: keukenmachine

Romige kruidendip

Meng de roomkaas, zure room, eerste 10g bieslook, munt, citroenrasp in je keukenmachine en mix goed door elkaar. Heb je geen keukenmachine dan kan het eventueel ook met een staafmixer, of klop flink met een garde.

Breng op smaak met zout en peper (goed proeven, eventueel nog wat extra citroenrasp of kruiden) en roer er de laatste 5g bieslook doorheen. Zet tot gebruik afgedekt en koud weg!

Barbecue dip of toch op een bagel

De mogelijkheden zijn eindeloos waar je deze kruidendip mee eet. Heerlijk bij de barbecue, fantastisch op een stokbroodje, maar ook het perfecte smeersel op een bagel. Waar ga jij ‘bij eten?

Gepubliceerd op 28 mei 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.