Romige kruidendip
Het houdt het midden tussen een kruidenboter en een dipsausje. Heerlijk bij de barbecue, maar ook lekker bij de borrel op een stokbroodje. Of misschien zelfs wel bij de kipgyros, in plaats van tzatziki.
De gebruikte kruiden zijn mijn favorieten, maar varieer daar vooral lekker mee! Oh, en zó klaar. Ook fijn!
Voor één bakje
125g roomkaas (ik gebruikte Philadelphia naturel)
125g zure room
10g bieslook + 5g extra, fijngesneden
10g munt, fijngesneden
rasp van 1 citroen
zout en peper
Optioneel: klein teentje knoflook, (geraspt) als je ‘iets pittiger wilt
Verder nodig: keukenmachine
Romige kruidendip
Meng de roomkaas, zure room, eerste 10g bieslook, munt, citroenrasp in je keukenmachine en mix goed door elkaar. Heb je geen keukenmachine dan kan het eventueel ook met een staafmixer, of klop flink met een garde.
Breng op smaak met zout en peper (goed proeven, eventueel nog wat extra citroenrasp of kruiden) en roer er de laatste 5g bieslook doorheen. Zet tot gebruik afgedekt en koud weg!
Barbecue dip of toch op een bagel
De mogelijkheden zijn eindeloos waar je deze kruidendip mee eet. Heerlijk bij de barbecue, fantastisch op een stokbroodje, maar ook het perfecte smeersel op een bagel. Waar ga jij ‘bij eten?
Gepubliceerd op 28 mei 2016