Romige kruidendip



Het houdt het midden tussen een kruidenboter en een dipsausje. Heerlijk bij de barbecue, maar ook lekker bij de borrel op een stokbroodje. Of misschien zelfs wel bij de kipgyros, in plaats van tzatziki.

De gebruikte kruiden zijn mijn favorieten, maar varieer daar vooral lekker mee! Oh, en zó klaar. Ook fijn!

Voor één bakje

125g roomkaas (ik gebruikte Philadelphia naturel)
125g zure room
10g bieslook + 5g extra, fijngesneden
10g munt, fijngesneden
rasp van 1 citroen
zout en peper

Optioneel: klein teentje knoflook, (geraspt) als je ‘iets pittiger wilt
Verder nodig: keukenmachine

Romige kruidendip

Meng de roomkaas, zure room, eerste 10g bieslook, munt, citroenrasp in je keukenmachine en mix goed door elkaar. Heb je geen keukenmachine dan kan het eventueel ook met een staafmixer, of klop flink met een garde.

Breng op smaak met zout en peper (goed proeven, eventueel nog wat extra citroenrasp of kruiden) en roer er de laatste 5g bieslook doorheen. Zet tot gebruik afgedekt en koud weg!

Barbecue dip of toch op een bagel

De mogelijkheden zijn eindeloos waar je deze kruidendip mee eet. Heerlijk bij de barbecue, fantastisch op een stokbroodje, maar ook het perfecte smeersel op een bagel. Waar ga jij ‘bij eten?

Gepubliceerd op 28 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.