Romige kruidendip



Het houdt het midden tussen een kruidenboter en een dipsausje. Heerlijk bij de barbecue, maar ook lekker bij de borrel op een stokbroodje. Of misschien zelfs wel bij de kipgyros, in plaats van tzatziki.

De gebruikte kruiden zijn mijn favorieten, maar varieer daar vooral lekker mee! Oh, en zó klaar. Ook fijn!

Voor één bakje

125g roomkaas (ik gebruikte Philadelphia naturel)
125g zure room
10g bieslook + 5g extra, fijngesneden
10g munt, fijngesneden
rasp van 1 citroen
zout en peper

Optioneel: klein teentje knoflook, (geraspt) als je ‘iets pittiger wilt
Verder nodig: keukenmachine

Romige kruidendip

Meng de roomkaas, zure room, eerste 10g bieslook, munt, citroenrasp in je keukenmachine en mix goed door elkaar. Heb je geen keukenmachine dan kan het eventueel ook met een staafmixer, of klop flink met een garde.

Breng op smaak met zout en peper (goed proeven, eventueel nog wat extra citroenrasp of kruiden) en roer er de laatste 5g bieslook doorheen. Zet tot gebruik afgedekt en koud weg!

Barbecue dip of toch op een bagel

De mogelijkheden zijn eindeloos waar je deze kruidendip mee eet. Heerlijk bij de barbecue, fantastisch op een stokbroodje, maar ook het perfecte smeersel op een bagel. Waar ga jij ‘bij eten?

Gepubliceerd op 28 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.