Rollade in mediterrane tomatensaus

Ook al zijn de feestdagen al even achter ons, er is genoeg reden te bedenken om af en toe uit te pakken met een lekkere maaltijd. En dan is rollade eigenlijk áltijd een goed idee.
Een lekkere rollade valt of staat overigens met de kwaliteit van het vlees, dus gebruikte ik voor dit recept kwaliteitsvlees. Dat kost iets meer, maar smaakt echt zó veel beter.
Voor 4 personen
50g boter
1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngesneden
Maldon zout
vers gemalen zwarte peper
4-6 takjes verse tijm
500g Rollade (ik gebruikte een Baambig rollade van de Lindenhoff)
1 blik San Marzano tomaten
250g kastanjechampignons, in kwarten
Verder nodig: vleesthermometer
Rollade met tomatensaus
Smelt de boter zachtjes in een grote stoofpan en fruit de ui en knoflook hier zachtjes in aan. Bestrooi de rollade aan alle kanten met zout en peper en aan twee kanten steek je de takjes tijm onder het touw. Zet het vuur iets hoger, champignons erbij als ook de rollade. Bak de rollade in 10 minuten aan alle kanten mooi bruin aan en schep de champignons regelmatig om.
Botermals vlees
Dan mogen nu de San Marzano tomaten erbij, nog wat zout en peper en stoof het vlees in ongeveer 20-30 minuten gaar. Het is super handig om dit met behulp van een vleesthermometer te doen. Je wilt dat het vlees een kerntemperatuur van 70C heeft, met een thermometer kun je dit nauwkeurig in de gaten houden. Heb je die niet dan is de tijd je beste graadmeter. Met deze tijd van stoven is je vlees nog iets rosé, wat met dit vlees ook prima kan.
Oven aardappeltjes
De aardappeltje pof je gaar in de oven. Het recept hiervoor vind je hier. Snijd het vlees in mooie plakken en serveer met de ovenaardappeltjes en kort gekookte sperzieboontjes. Ongegeneerd genieten dit!
Gepubliceerd op 14 januari 2016