Rollade in mediterrane tomatensaus



Ook al zijn de feestdagen al even achter ons, er is genoeg reden te bedenken om af en toe uit te pakken met een lekkere maaltijd. En dan is rollade eigenlijk áltijd een goed idee.

Een lekkere rollade valt of staat overigens met de kwaliteit van het vlees, dus gebruikte ik voor dit recept kwaliteitsvlees. Dat kost iets meer, maar smaakt  echt zó veel beter.

Voor 4 personen

50g boter
1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngesneden
Maldon zout
vers gemalen zwarte peper
4-6 takjes verse tijm
500g Rollade (ik gebruikte een Baambig rollade van de Lindenhoff)
1 blik San Marzano tomaten
250g kastanjechampignons, in kwarten

Verder nodig: vleesthermometer

Rollade met tomatensaus

Smelt de boter zachtjes in een grote stoofpan en fruit de ui en knoflook hier zachtjes in aan. Bestrooi de rollade aan alle kanten met zout en peper en aan twee kanten steek je de takjes tijm onder het touw. Zet het vuur iets hoger, champignons erbij als ook de rollade. Bak de rollade in 10 minuten aan alle kanten mooi bruin aan en schep de champignons regelmatig om.

Botermals vlees

Dan mogen nu de San Marzano tomaten erbij, nog wat zout en peper en stoof het vlees in ongeveer 20-30 minuten gaar. Het is super handig om dit met behulp van een vleesthermometer te doen. Je wilt dat het vlees een kerntemperatuur van 70C heeft, met een thermometer kun je dit nauwkeurig in de gaten houden. Heb je die niet dan is de tijd je beste graadmeter. Met deze tijd van stoven is je vlees nog iets rosé, wat met dit vlees ook prima kan.

Oven aardappeltjes

De aardappeltje pof je gaar in de oven. Het recept hiervoor vind je hier. Snijd het vlees in mooie plakken en serveer met de ovenaardappeltjes en kort gekookte sperzieboontjes. Ongegeneerd genieten dit!

 

 

 

Gepubliceerd op 14 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.