Rollade in mediterrane tomatensaus



Ook al zijn de feestdagen al even achter ons, er is genoeg reden te bedenken om af en toe uit te pakken met een lekkere maaltijd. En dan is rollade eigenlijk áltijd een goed idee.

Een lekkere rollade valt of staat overigens met de kwaliteit van het vlees, dus gebruikte ik voor dit recept kwaliteitsvlees. Dat kost iets meer, maar smaakt  echt zó veel beter.

Voor 4 personen

50g boter
1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngesneden
Maldon zout
vers gemalen zwarte peper
4-6 takjes verse tijm
500g Rollade (ik gebruikte een Baambig rollade van de Lindenhoff)
1 blik San Marzano tomaten
250g kastanjechampignons, in kwarten

Verder nodig: vleesthermometer

Rollade met tomatensaus

Smelt de boter zachtjes in een grote stoofpan en fruit de ui en knoflook hier zachtjes in aan. Bestrooi de rollade aan alle kanten met zout en peper en aan twee kanten steek je de takjes tijm onder het touw. Zet het vuur iets hoger, champignons erbij als ook de rollade. Bak de rollade in 10 minuten aan alle kanten mooi bruin aan en schep de champignons regelmatig om.

Botermals vlees

Dan mogen nu de San Marzano tomaten erbij, nog wat zout en peper en stoof het vlees in ongeveer 20-30 minuten gaar. Het is super handig om dit met behulp van een vleesthermometer te doen. Je wilt dat het vlees een kerntemperatuur van 70C heeft, met een thermometer kun je dit nauwkeurig in de gaten houden. Heb je die niet dan is de tijd je beste graadmeter. Met deze tijd van stoven is je vlees nog iets rosé, wat met dit vlees ook prima kan.

Oven aardappeltjes

De aardappeltje pof je gaar in de oven. Het recept hiervoor vind je hier. Snijd het vlees in mooie plakken en serveer met de ovenaardappeltjes en kort gekookte sperzieboontjes. Ongegeneerd genieten dit!

 

 

 

Gepubliceerd op 14 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.