Rode mul van de BBQ



Vis van de BBQ is niet alleen super lekker, maar het is ook nog eens zo klaar. Vandaag maken we rode mul van de BBQ. Een super simpel visrecept!

Rode mul wordt in de zomerperiode steeds vaker in de Noordzee gevangen, een lokaal visje dus. Doordat hij lekker stevig is, is het ook een perfecte vis voor op de BBQ. Bovendien heeft deze vis weinig nodig, want hij is al lekker van zichzelf.

Omdat vis op de BBQ nog wel eens wil plakken aan het rooster maakte ik een kruidenolie om de vis voor de tijd mee in te smeren. De kruiden geven de rode mul ook nog eens lekker smaak. Gecombineerd met de rooksmaak van de barbecue echt smullen!

De precieze tijd op de BBQ hangt natuurlijk af van de grootte van je vis. Maar je weet dat je vis klaar is op het moment dat je het visvlees heel makkelijk van de graat kunt duwen. Tijd dus om de BBQ aan te steken en aan de slag te gaan met deze rode mul van de BBQ.

Voor 4 personen

4 rode mullen (laat de visboer ze schoonmaken)
3 el lekkere olijfolie
1 el verse kervel, fijngesneden
1 el verse peterselie, fijngesneden
rasp van 1 sinaasappel of citroen
zout en peper

bbq recept met vis

Rode mul van de BBQ

Meng de verse kruiden met de olijfolie, want hiermee ga je de rode mul insmeren voordat hij op de BBQ gaat. Voeg naar smaak zout en peper toe en tot slot de rasp van je citroen of sinaasappel. Leg je rode mul in een schaal en smeer de vis rondom in met de kruidenolie.

Vis op de BBQ

De BBQ verhit je (direct) tot 180C. Zorg dat de vlammen weg zijn voordat je de vis op de BBQ legt, anders gaat je vis veel te hard. Grill je rode mul nu ongeveer 4-5 minuten per kant, tot ‘ie gaar is. Haal van de BBQ af en serveer met partjes citroen en eventueel nog wat fijngemalen zoutvlokken. Meer heeft dit visje van de BBQ niet nodig!

vis van de bbq

Gepubliceerd op 26 april 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.