Rode mul van de BBQ



Vis van de BBQ is niet alleen super lekker, maar het is ook nog eens zo klaar. Vandaag maken we rode mul van de BBQ. Een super simpel visrecept!

Rode mul wordt in de zomerperiode steeds vaker in de Noordzee gevangen, een lokaal visje dus. Doordat hij lekker stevig is, is het ook een perfecte vis voor op de BBQ. Bovendien heeft deze vis weinig nodig, want hij is al lekker van zichzelf.

Omdat vis op de BBQ nog wel eens wil plakken aan het rooster maakte ik een kruidenolie om de vis voor de tijd mee in te smeren. De kruiden geven de rode mul ook nog eens lekker smaak. Gecombineerd met de rooksmaak van de barbecue echt smullen!

De precieze tijd op de BBQ hangt natuurlijk af van de grootte van je vis. Maar je weet dat je vis klaar is op het moment dat je het visvlees heel makkelijk van de graat kunt duwen. Tijd dus om de BBQ aan te steken en aan de slag te gaan met deze rode mul van de BBQ.

Voor 4 personen

4 rode mullen (laat de visboer ze schoonmaken)
3 el lekkere olijfolie
1 el verse kervel, fijngesneden
1 el verse peterselie, fijngesneden
rasp van 1 sinaasappel of citroen
zout en peper

bbq recept met vis

Rode mul van de BBQ

Meng de verse kruiden met de olijfolie, want hiermee ga je de rode mul insmeren voordat hij op de BBQ gaat. Voeg naar smaak zout en peper toe en tot slot de rasp van je citroen of sinaasappel. Leg je rode mul in een schaal en smeer de vis rondom in met de kruidenolie.

Vis op de BBQ

De BBQ verhit je (direct) tot 180C. Zorg dat de vlammen weg zijn voordat je de vis op de BBQ legt, anders gaat je vis veel te hard. Grill je rode mul nu ongeveer 4-5 minuten per kant, tot ‘ie gaar is. Haal van de BBQ af en serveer met partjes citroen en eventueel nog wat fijngemalen zoutvlokken. Meer heeft dit visje van de BBQ niet nodig!

vis van de bbq

Gepubliceerd op 26 april 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.