Rode mul van de BBQVis van de BBQ is niet alleen super lekker, maar het is ook nog eens zo klaar. Vandaag maken we rode mul van de BBQ. Een super simpel visrecept!

Rode mul wordt in de zomerperiode steeds vaker in de Noordzee gevangen, een lokaal visje dus. Doordat hij lekker stevig is, is het ook een perfecte vis voor op de BBQ. Bovendien heeft deze vis weinig nodig, want hij is al lekker van zichzelf.

Omdat vis op de BBQ nog wel eens wil plakken aan het rooster maakte ik een kruidenolie om de vis voor de tijd mee in te smeren. De kruiden geven de rode mul ook nog eens lekker smaak. Gecombineerd met de rooksmaak van de barbecue echt smullen!

De precieze tijd op de BBQ hangt natuurlijk af van de grootte van je vis. Maar je weet dat je vis klaar is op het moment dat je het visvlees heel makkelijk van de graat kunt duwen. Tijd dus om de BBQ aan te steken en aan de slag te gaan met deze rode mul van de BBQ.

Voor 4 personen

4 rode mullen (laat de visboer ze schoonmaken)
3 el lekkere olijfolie
1 el verse kervel, fijngesneden
1 el verse peterselie, fijngesneden
rasp van 1 sinaasappel of citroen
zout en peper

bbq recept met vis

Rode mul van de BBQ

Meng de verse kruiden met de olijfolie, want hiermee ga je de rode mul insmeren voordat hij op de BBQ gaat. Voeg naar smaak zout en peper toe en tot slot de rasp van je citroen of sinaasappel. Leg je rode mul in een schaal en smeer de vis rondom in met de kruidenolie.

Vis op de BBQ

De BBQ verhit je (direct) tot 180C. Zorg dat de vlammen weg zijn voordat je de vis op de BBQ legt, anders gaat je vis veel te hard. Grill je rode mul nu ongeveer 4-5 minuten per kant, tot ‘ie gaar is. Haal van de BBQ af en serveer met partjes citroen en eventueel nog wat fijngemalen zoutvlokken. Meer heeft dit visje van de BBQ niet nodig!

vis van de bbq

Gepubliceerd op 26 april 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 mei 2021
 
Aspergesoep met zelfgemaakte aspergebouillon

Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
7 mei 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 19

Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
5 mei 2021
 
Ovenschotel met gehakt en banaan

Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!
2 mei 2021
maaltijdsalade met vis
 
Salade met makreel en rode biet

Een goedgevulde salade met makreel en rode biet. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept!
2 mei 2021
pasta pollo tonato smulpaapje
 
De 5 lekkerste recepten met tonijn

Tonijn kun je ook op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, plus de lekkerste recepten met tonijn lees je hier.
30 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 18

Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!