Rode mul van de BBQ

Vis van de BBQ is niet alleen super lekker, maar het is ook nog eens zo klaar. Vandaag maken we rode mul van de BBQ. Een super simpel visrecept!
Rode mul wordt in de zomerperiode steeds vaker in de Noordzee gevangen, een lokaal visje dus. Doordat hij lekker stevig is, is het ook een perfecte vis voor op de BBQ. Bovendien heeft deze vis weinig nodig, want hij is al lekker van zichzelf.
Omdat vis op de BBQ nog wel eens wil plakken aan het rooster maakte ik een kruidenolie om de vis voor de tijd mee in te smeren. De kruiden geven de rode mul ook nog eens lekker smaak. Gecombineerd met de rooksmaak van de barbecue echt smullen!
De precieze tijd op de BBQ hangt natuurlijk af van de grootte van je vis. Maar je weet dat je vis klaar is op het moment dat je het visvlees heel makkelijk van de graat kunt duwen. Tijd dus om de BBQ aan te steken en aan de slag te gaan met deze rode mul van de BBQ.
Voor 4 personen
4 rode mullen (laat de visboer ze schoonmaken)
3 el lekkere olijfolie
1 el verse kervel, fijngesneden
1 el verse peterselie, fijngesneden
rasp van 1 sinaasappel of citroen
zout en peper
Rode mul van de BBQ
Meng de verse kruiden met de olijfolie, want hiermee ga je de rode mul insmeren voordat hij op de BBQ gaat. Voeg naar smaak zout en peper toe en tot slot de rasp van je citroen of sinaasappel. Leg je rode mul in een schaal en smeer de vis rondom in met de kruidenolie.
Vis op de BBQ
De BBQ verhit je (direct) tot 180C. Zorg dat de vlammen weg zijn voordat je de vis op de BBQ legt, anders gaat je vis veel te hard. Grill je rode mul nu ongeveer 4-5 minuten per kant, tot ‘ie gaar is. Haal van de BBQ af en serveer met partjes citroen en eventueel nog wat fijngemalen zoutvlokken. Meer heeft dit visje van de BBQ niet nodig!
Gepubliceerd op 26 april 2021