Rode mul van de BBQVis van de BBQ is niet alleen super lekker, maar het is ook nog eens zo klaar. Vandaag maken we rode mul van de BBQ. Een super simpel visrecept!

Rode mul wordt in de zomerperiode steeds vaker in de Noordzee gevangen, een lokaal visje dus. Doordat hij lekker stevig is, is het ook een perfecte vis voor op de BBQ. Bovendien heeft deze vis weinig nodig, want hij is al lekker van zichzelf.

Omdat vis op de BBQ nog wel eens wil plakken aan het rooster maakte ik een kruidenolie om de vis voor de tijd mee in te smeren. De kruiden geven de rode mul ook nog eens lekker smaak. Gecombineerd met de rooksmaak van de barbecue echt smullen!

De precieze tijd op de BBQ hangt natuurlijk af van de grootte van je vis. Maar je weet dat je vis klaar is op het moment dat je het visvlees heel makkelijk van de graat kunt duwen. Tijd dus om de BBQ aan te steken en aan de slag te gaan met deze rode mul van de BBQ.

Voor 4 personen

4 rode mullen (laat de visboer ze schoonmaken)
3 el lekkere olijfolie
1 el verse kervel, fijngesneden
1 el verse peterselie, fijngesneden
rasp van 1 sinaasappel of citroen
zout en peper

bbq recept met vis

Rode mul van de BBQ

Meng de verse kruiden met de olijfolie, want hiermee ga je de rode mul insmeren voordat hij op de BBQ gaat. Voeg naar smaak zout en peper toe en tot slot de rasp van je citroen of sinaasappel. Leg je rode mul in een schaal en smeer de vis rondom in met de kruidenolie.

Vis op de BBQ

De BBQ verhit je (direct) tot 180C. Zorg dat de vlammen weg zijn voordat je de vis op de BBQ legt, anders gaat je vis veel te hard. Grill je rode mul nu ongeveer 4-5 minuten per kant, tot ‘ie gaar is. Haal van de BBQ af en serveer met partjes citroen en eventueel nog wat fijngemalen zoutvlokken. Meer heeft dit visje van de BBQ niet nodig!

vis van de bbq

Gepubliceerd op 26 april 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.