Rode curry volgens tourchef Bob Rijsbergen



Tijdens het interview met tourchef Bob Rijsbergen vroeg ik hem waarmee hij Jochem (Myjer) en de crew áltijd blij kan maken. Rode curry, werd mij zonder een spoor van twijfel verteld. Hoewel Bob aangeeft dat hij ze bijna alles wel voor kan schotelen.

Ik kreeg via de app een ingrediëntenlijst en zonder enige instructie ging ik aan de slag. Het resultaat? Een verbluffend makkelijke rode curry, die je zo pittig/mild maakt als je zelf wil. In een half uur op tafel! Oh en ik blijk ‘m dus wel nét iets anders te maken dan Bob het normaal doet 😉

Curry Bob van Rijsbergen

Voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1el zonnebloemolie
500g kippendijen, zonder bot, in reepjes
250g puntpaprika, in reepjes
1 – 1 ½ el rode curry pasta (ik gebruikte Blue Elephant, AH)
250ml kokosmelk
1 limoen, rasp & sap
1 stengel citroengras (sereh, AH)
1el gembersiroop
1el sojasaus, Kikkoman minder zout
1el vissaus
1 komkommer, zaadlijst verwijderd, in reepjes

Voor erbij: Basmati rijst (ik gebruikte de magnetronrijst van Tilda), poppadums, mango chutney & Naan

Snelle & kidsproof rode curry

Fruit de ui en knoflook minimaal 5 minuten in de warme olie. Dan vuur omhoog en de kip erbij. Bak die 5 minuten mee aan. Dan de paprika en die nog even een minuutje meebakken. Voeg dan de currypasta toe en bak die een minuutje mee aan.

Rode curry volgens Bob Rijsbergen

Voeg dan de kokosmelk, rasp van de limoen (dat gaat makkelijk met een dunschiller, maar schil niet het wit mee!), sap van de limoen, gembersiroop, vissaus en sojasaus erbij. Kneus de stengel sereh even met de botte kant van je mes en doe die er ook bij. Aan de kook brengen, dan het vuur laag en 10 minuten zachtjes laten pruttelen.

Verwijder de limoenrasp en de sereh. Toch iets te pittig? Doe er dan nog wat gembersiroop bij. Serveer met de rijst en alle andere opties die je lekker vindt!
 

Gepubliceerd op 15 november 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.