Rode curry volgens tourchef Bob Rijsbergen



Tijdens het interview met tourchef Bob Rijsbergen vroeg ik hem waarmee hij Jochem (Myjer) en de crew áltijd blij kan maken. Rode curry, werd mij zonder een spoor van twijfel verteld. Hoewel Bob aangeeft dat hij ze bijna alles wel voor kan schotelen.

Ik kreeg via de app een ingrediëntenlijst en zonder enige instructie ging ik aan de slag. Het resultaat? Een verbluffend makkelijke rode curry, die je zo pittig/mild maakt als je zelf wil. In een half uur op tafel! Oh en ik blijk ‘m dus wel nét iets anders te maken dan Bob het normaal doet 😉

Curry Bob van Rijsbergen

Voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1el zonnebloemolie
500g kippendijen, zonder bot, in reepjes
250g puntpaprika, in reepjes
1 – 1 ½ el rode curry pasta (ik gebruikte Blue Elephant, AH)
250ml kokosmelk
1 limoen, rasp & sap
1 stengel citroengras (sereh, AH)
1el gembersiroop
1el sojasaus, Kikkoman minder zout
1el vissaus
1 komkommer, zaadlijst verwijderd, in reepjes

Voor erbij: Basmati rijst (ik gebruikte de magnetronrijst van Tilda), poppadums, mango chutney & Naan

Snelle & kidsproof rode curry

Fruit de ui en knoflook minimaal 5 minuten in de warme olie. Dan vuur omhoog en de kip erbij. Bak die 5 minuten mee aan. Dan de paprika en die nog even een minuutje meebakken. Voeg dan de currypasta toe en bak die een minuutje mee aan.

Rode curry volgens Bob Rijsbergen

Voeg dan de kokosmelk, rasp van de limoen (dat gaat makkelijk met een dunschiller, maar schil niet het wit mee!), sap van de limoen, gembersiroop, vissaus en sojasaus erbij. Kneus de stengel sereh even met de botte kant van je mes en doe die er ook bij. Aan de kook brengen, dan het vuur laag en 10 minuten zachtjes laten pruttelen.

Verwijder de limoenrasp en de sereh. Toch iets te pittig? Doe er dan nog wat gembersiroop bij. Serveer met de rijst en alle andere opties die je lekker vindt!
 

Gepubliceerd op 15 november 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.