Rode curry volgens tourchef Bob Rijsbergen



Tijdens het interview met tourchef Bob Rijsbergen vroeg ik hem waarmee hij Jochem (Myjer) en de crew áltijd blij kan maken. Rode curry, werd mij zonder een spoor van twijfel verteld. Hoewel Bob aangeeft dat hij ze bijna alles wel voor kan schotelen.

Ik kreeg via de app een ingrediëntenlijst en zonder enige instructie ging ik aan de slag. Het resultaat? Een verbluffend makkelijke rode curry, die je zo pittig/mild maakt als je zelf wil. In een half uur op tafel! Oh en ik blijk ‘m dus wel nét iets anders te maken dan Bob het normaal doet 😉

Curry Bob van Rijsbergen

Voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1el zonnebloemolie
500g kippendijen, zonder bot, in reepjes
250g puntpaprika, in reepjes
1 – 1 ½ el rode curry pasta (ik gebruikte Blue Elephant, AH)
250ml kokosmelk
1 limoen, rasp & sap
1 stengel citroengras (sereh, AH)
1el gembersiroop
1el sojasaus, Kikkoman minder zout
1el vissaus
1 komkommer, zaadlijst verwijderd, in reepjes

Voor erbij: Basmati rijst (ik gebruikte de magnetronrijst van Tilda), poppadums, mango chutney & Naan

Snelle & kidsproof rode curry

Fruit de ui en knoflook minimaal 5 minuten in de warme olie. Dan vuur omhoog en de kip erbij. Bak die 5 minuten mee aan. Dan de paprika en die nog even een minuutje meebakken. Voeg dan de currypasta toe en bak die een minuutje mee aan.

Rode curry volgens Bob Rijsbergen

Voeg dan de kokosmelk, rasp van de limoen (dat gaat makkelijk met een dunschiller, maar schil niet het wit mee!), sap van de limoen, gembersiroop, vissaus en sojasaus erbij. Kneus de stengel sereh even met de botte kant van je mes en doe die er ook bij. Aan de kook brengen, dan het vuur laag en 10 minuten zachtjes laten pruttelen.

Verwijder de limoenrasp en de sereh. Toch iets te pittig? Doe er dan nog wat gembersiroop bij. Serveer met de rijst en alle andere opties die je lekker vindt!
 

Gepubliceerd op 15 november 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.