River Cafe 30 – review



Tweeëntwintig jaar geleden verscheen het eerste kookboek, Het River Cafe kookboek genaamd. Bedoeld om de eigen chefs van het restaurant handvatten te geven voor de gerechten die geserveerd werden.

Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van het restaurant worden de eerste recepten in een nieuw jasje gestoken en zijn er 30 nieuwe recepten te vinden in dit jubileumboek. Alle recepten in het boek zijn Italiaans en dat levert een hoop lekkers op!

River Cafe.jpg

Wat is het River Cafe?

River Café in Londen is een van de bekendste restaurants ter wereld, van eigenaren en topchefs Rose Gray (zij overleed in 2010) en Ruth Rogers. River Café is ook de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt.

River Cafe jubileum kookboek

Het eerste dat opvalt aan het boek is de kleurrijke vormgeving. Aan de binnen- én aan de buitenkant. Het is geïnspireerd op de inrichting en felle kleuren van het restaurant (roze houtoven, gele counter en blauw tapijt)

Italiaans eten in optima forma

In het River Café restaurant werd al puur Italiaans gekookt, toen dat nog niet zo hip en bekend was als nu. Of zoals ze zelf vertellen in het boek “we maakten Pappa pomodore (Italiaanse broodsalade) die niet werd besteld omdat klanten niet bereid waren te bestelen voor oud brood en tomaten”

Terug in de tijd

In het boek wordt terugblikt. Op het begin van het restaurant, de eigenaren (Rose Gray is helaas overleden) en er worden foto’s gedeeld van toen en nu. Maar boven alles vind je in het boek heel veel recepten. De hoofdstukken ingedeeld in de manier waarop in Italië wordt gegeten, dus antipasti, primi, secondi, contorni en dolci.

Puur en zonder opsmuk

De recepten zijn puur en zonder opsmuk. De fotografie is dat ook. De foto’s zijn bij daglicht genomen in het restaurant zelf en aan foodstyling lijkt niet gedaan te zijn. Het past bij de gerechten en het laat je meteen ook zien hoe maakbaar alles is.

Toegankelijke receptuur

Hoewel de receptuur toegankelijk is, zijn de gebruikte ingrediënten dat niet altijd. Monniksbaard? Ik heb geen idee wat het is, maar zou ook niet weten waar ik het kan kopen. Het was handig geweest als daar tips voor hadden gestaan. Dus waar zou je het mee kunnen vervangen of wat is een logische plek om dat te kopen. Gelukkig zijn er nog heel veel meer recepten waar je wel direct mee uit de voeten kunt.

Voor de liefhebber van het River Cafe

Dit boek is voor liefhebber van puur Italiaans eten én de fan van het River Cafe een te gek boek. Blader het in de boekwinkel door en kijk of de recepten in jouw straatje zitten. Als dat het geval is is het de aankoop zeker waard!

River Cafe 30 is uitgegeven door Kosmos, kost € 29,99 en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 20 mei 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!