River Cafe 30 – review



Tweeëntwintig jaar geleden verscheen het eerste kookboek, Het River Cafe kookboek genaamd. Bedoeld om de eigen chefs van het restaurant handvatten te geven voor de gerechten die geserveerd werden.

Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van het restaurant worden de eerste recepten in een nieuw jasje gestoken en zijn er 30 nieuwe recepten te vinden in dit jubileumboek. Alle recepten in het boek zijn Italiaans en dat levert een hoop lekkers op!

River Cafe.jpg

Wat is het River Cafe?

River Café in Londen is een van de bekendste restaurants ter wereld, van eigenaren en topchefs Rose Gray (zij overleed in 2010) en Ruth Rogers. River Café is ook de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt.

River Cafe jubileum kookboek

Het eerste dat opvalt aan het boek is de kleurrijke vormgeving. Aan de binnen- én aan de buitenkant. Het is geïnspireerd op de inrichting en felle kleuren van het restaurant (roze houtoven, gele counter en blauw tapijt)

Italiaans eten in optima forma

In het River Café restaurant werd al puur Italiaans gekookt, toen dat nog niet zo hip en bekend was als nu. Of zoals ze zelf vertellen in het boek “we maakten Pappa pomodore (Italiaanse broodsalade) die niet werd besteld omdat klanten niet bereid waren te bestelen voor oud brood en tomaten”

Terug in de tijd

In het boek wordt terugblikt. Op het begin van het restaurant, de eigenaren (Rose Gray is helaas overleden) en er worden foto’s gedeeld van toen en nu. Maar boven alles vind je in het boek heel veel recepten. De hoofdstukken ingedeeld in de manier waarop in Italië wordt gegeten, dus antipasti, primi, secondi, contorni en dolci.

Puur en zonder opsmuk

De recepten zijn puur en zonder opsmuk. De fotografie is dat ook. De foto’s zijn bij daglicht genomen in het restaurant zelf en aan foodstyling lijkt niet gedaan te zijn. Het past bij de gerechten en het laat je meteen ook zien hoe maakbaar alles is.

Toegankelijke receptuur

Hoewel de receptuur toegankelijk is, zijn de gebruikte ingrediënten dat niet altijd. Monniksbaard? Ik heb geen idee wat het is, maar zou ook niet weten waar ik het kan kopen. Het was handig geweest als daar tips voor hadden gestaan. Dus waar zou je het mee kunnen vervangen of wat is een logische plek om dat te kopen. Gelukkig zijn er nog heel veel meer recepten waar je wel direct mee uit de voeten kunt.

Voor de liefhebber van het River Cafe

Dit boek is voor liefhebber van puur Italiaans eten én de fan van het River Cafe een te gek boek. Blader het in de boekwinkel door en kijk of de recepten in jouw straatje zitten. Als dat het geval is is het de aankoop zeker waard!

River Cafe 30 is uitgegeven door Kosmos, kost € 29,99 en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 20 mei 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.