Rijkgevulde Franse groentesoep met pistou (soupe au pistou)



Uit het boek ‘de makkelijke Franse keuken’ van Karin Luiten mochten wij bij het ultieme Franse restaurant in Amsterdam ‘Au Bouchon du Centre‘ komen voorproeven van een aantal van haar heerlijke en makkelijke Franse recepten.

Een van die gerechten was deze soep, die ik nog niet eerder had gegeten. Ja, groentesoep natuurlijk wel. Maar niet met pistou, de Franse variant van pesto. En het was me toch een partijtje lekker. Dus gauw thuis maken en van genieten. Bon appetit.

soupe au pistou_ Smulpaapje

Franse groentesoep voor 6-8 personen

2 blikken/potten witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
100g macaroni
200g snijbonen (of sperziebonen), grof gehakt
4 worteltjes, kleine stukjes
2 aardappels, geschild en in stukjes
1 courgette, in blokjes
1 grote ui, gesnipperd
2 laurierbladen
5 takjes verse tijm
1,5L groentebouillon
zout & peper

voor de pistou

1 bos basilicium
2 grote, rijpe tomaten
3 tenen knoflook
50g geraspte Parmezaanse kaas
50ml extra vierge olijfolie

Franse groentesoep met bonen

Fruit de ui in een flinke scheut olie aan, zonder te kleuren. Na tien minuten zachtje fruiten mogen de snijbonen, wortel, aardappel, laurier, tijm, zout een peper erbij. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen, met een deksel op de pan. In die tijd maak je de pistou.

Pistou volgens Koken met Karin

Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken. Samen met de basilicum, knoflook, kaas, zout en peper maal je ze fijn in een keukenmachine (of met een staafmixer). Giet er, terwijl je dat doet, de olijfolie bij tot je een smeuïg geheel hebt.

Soupe au pistou

Na 20 minuten pruttelen voeg je de bonen, courgette en macaroni toe en laat je alles nog 8-10 minuten koken, tot de macaroni gaar is. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Serveer de soep in een kom en schep er een lekkere lepel pistou op. Natuurlijk mag er stokbrood bij geserveerd worden!

Gepubliceerd op 20 november 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...