Review – Zuur van Bas Robben



Je houdt van Zuur, of niet. Net als je van Bas Robben houdt, of niet. Het klinkt misschien gek, maar zo eigenzinnig als Robben is, zo is zijn boek dat ook. En dat hoort bij hem.

Dat maakt het boek ook meer dan uniek. Want wie maakt er nou een boek vol recepten waarbij zuur de boventoon voert? Bas Robben dus. En dat doet hij meesterlijk!

Zuur Smulpaapje

Zuur van Bas Robben

Laat ik eigenlijk maar gewoon met de conclusie beginnen. Zuur is een meesterlijk boek. Werkelijk práchtige fotografie, subliem vormgegeven en vol met uitzonderlijke, niet voor de hand liggende recepten. Met zuur dus. Daar houd je van. Of niet. Maar hou je er van dan word je van dit boek echt enorm blij!

Zuur op allerlei manieren

Begin met goed de intro’s te lezen, daar wordt het boek daarna alleen maar makkelijker van. Want of je nu pickles wilt maken, soep, zilt, vlees, groente, zoet (!) en zelfs cocktails het is handig dat je de basis snapt. En dat ondertussen af en toe je kaken samentrekken, tja het gebeurt. Let maar op!

Eigentijds en érg Bas

Het boek is op een heerlijke manier, heel erg Bas, geschreven. Toegankelijk, met humor, maar ook heel duidelijk met hier en daar een sneer. Lekker eten kost geld. Lekker eten kost tijd. Je kunt het maar vooraf duidelijk gemaakt hebben. Maar hoe lief ook de bladzijde, speciaal voor zijn moeder en iedereen die het nog allemaal een beetje spannend vindt.

Kookboek van het jaar

Zuur is een boek voor de liefhebber. Voor de foodie/thuiskok die een stapje verder wil. Toch hoef je nu niet meteen zelf alles in te gaan maken (hoewel het ernstig hip is om dat te doen momenteel). Voor de zuurkoolkroketjes die ik uit het boek maakte gebruikte ik gewoon zuurkool uit de supermarkt en dat ging prima!

Zuurkoolkroketjes uit Zuur_Smulpaapje

Zuurkoolkroketjes uit Zuur

Oh en die zuurkoolkroketjes, ik at ze tijdens de boekpresentatie van Bas. Ik vermoed dat die kroketjes hun eigen hashtag gaan krijgen, want er werd hier thuis door onze dochter en haar vriendinnetje om gevochten, nadat ik ze had gemaakt. Het zegt denk ik alles! Het recept staat dan ook op Smulpaapje, dat kon niet uitblijven..

Maar ga vooral lekker zelf met Zuur aan de slag. Er staat meer dan genoeg in! Zuur is uitgegeven door Good Cook, kost € 24,95 en is in de boekhandel en online o.a. via Bol.com te koop

Gepubliceerd op 31 oktober 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!