Review – Zuur van Bas Robben



Je houdt van Zuur, of niet. Net als je van Bas Robben houdt, of niet. Het klinkt misschien gek, maar zo eigenzinnig als Robben is, zo is zijn boek dat ook. En dat hoort bij hem.

Dat maakt het boek ook meer dan uniek. Want wie maakt er nou een boek vol recepten waarbij zuur de boventoon voert? Bas Robben dus. En dat doet hij meesterlijk!

Zuur Smulpaapje

Zuur van Bas Robben

Laat ik eigenlijk maar gewoon met de conclusie beginnen. Zuur is een meesterlijk boek. Werkelijk práchtige fotografie, subliem vormgegeven en vol met uitzonderlijke, niet voor de hand liggende recepten. Met zuur dus. Daar houd je van. Of niet. Maar hou je er van dan word je van dit boek echt enorm blij!

Zuur op allerlei manieren

Begin met goed de intro’s te lezen, daar wordt het boek daarna alleen maar makkelijker van. Want of je nu pickles wilt maken, soep, zilt, vlees, groente, zoet (!) en zelfs cocktails het is handig dat je de basis snapt. En dat ondertussen af en toe je kaken samentrekken, tja het gebeurt. Let maar op!

Eigentijds en érg Bas

Het boek is op een heerlijke manier, heel erg Bas, geschreven. Toegankelijk, met humor, maar ook heel duidelijk met hier en daar een sneer. Lekker eten kost geld. Lekker eten kost tijd. Je kunt het maar vooraf duidelijk gemaakt hebben. Maar hoe lief ook de bladzijde, speciaal voor zijn moeder en iedereen die het nog allemaal een beetje spannend vindt.

Kookboek van het jaar

Zuur is een boek voor de liefhebber. Voor de foodie/thuiskok die een stapje verder wil. Toch hoef je nu niet meteen zelf alles in te gaan maken (hoewel het ernstig hip is om dat te doen momenteel). Voor de zuurkoolkroketjes die ik uit het boek maakte gebruikte ik gewoon zuurkool uit de supermarkt en dat ging prima!

Zuurkoolkroketjes uit Zuur_Smulpaapje

Zuurkoolkroketjes uit Zuur

Oh en die zuurkoolkroketjes, ik at ze tijdens de boekpresentatie van Bas. Ik vermoed dat die kroketjes hun eigen hashtag gaan krijgen, want er werd hier thuis door onze dochter en haar vriendinnetje om gevochten, nadat ik ze had gemaakt. Het zegt denk ik alles! Het recept staat dan ook op Smulpaapje, dat kon niet uitblijven..

Maar ga vooral lekker zelf met Zuur aan de slag. Er staat meer dan genoeg in! Zuur is uitgegeven door Good Cook, kost € 24,95 en is in de boekhandel en online o.a. via Bol.com te koop

Gepubliceerd op 31 oktober 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.