Review – Zuur van Bas Robben



Je houdt van Zuur, of niet. Net als je van Bas Robben houdt, of niet. Het klinkt misschien gek, maar zo eigenzinnig als Robben is, zo is zijn boek dat ook. En dat hoort bij hem.

Dat maakt het boek ook meer dan uniek. Want wie maakt er nou een boek vol recepten waarbij zuur de boventoon voert? Bas Robben dus. En dat doet hij meesterlijk!

Zuur Smulpaapje

Zuur van Bas Robben

Laat ik eigenlijk maar gewoon met de conclusie beginnen. Zuur is een meesterlijk boek. Werkelijk práchtige fotografie, subliem vormgegeven en vol met uitzonderlijke, niet voor de hand liggende recepten. Met zuur dus. Daar houd je van. Of niet. Maar hou je er van dan word je van dit boek echt enorm blij!

Zuur op allerlei manieren

Begin met goed de intro’s te lezen, daar wordt het boek daarna alleen maar makkelijker van. Want of je nu pickles wilt maken, soep, zilt, vlees, groente, zoet (!) en zelfs cocktails het is handig dat je de basis snapt. En dat ondertussen af en toe je kaken samentrekken, tja het gebeurt. Let maar op!

Eigentijds en érg Bas

Het boek is op een heerlijke manier, heel erg Bas, geschreven. Toegankelijk, met humor, maar ook heel duidelijk met hier en daar een sneer. Lekker eten kost geld. Lekker eten kost tijd. Je kunt het maar vooraf duidelijk gemaakt hebben. Maar hoe lief ook de bladzijde, speciaal voor zijn moeder en iedereen die het nog allemaal een beetje spannend vindt.

Kookboek van het jaar

Zuur is een boek voor de liefhebber. Voor de foodie/thuiskok die een stapje verder wil. Toch hoef je nu niet meteen zelf alles in te gaan maken (hoewel het ernstig hip is om dat te doen momenteel). Voor de zuurkoolkroketjes die ik uit het boek maakte gebruikte ik gewoon zuurkool uit de supermarkt en dat ging prima!

Zuurkoolkroketjes uit Zuur_Smulpaapje

Zuurkoolkroketjes uit Zuur

Oh en die zuurkoolkroketjes, ik at ze tijdens de boekpresentatie van Bas. Ik vermoed dat die kroketjes hun eigen hashtag gaan krijgen, want er werd hier thuis door onze dochter en haar vriendinnetje om gevochten, nadat ik ze had gemaakt. Het zegt denk ik alles! Het recept staat dan ook op Smulpaapje, dat kon niet uitblijven..

Maar ga vooral lekker zelf met Zuur aan de slag. Er staat meer dan genoeg in! Zuur is uitgegeven door Good Cook, kost € 24,95 en is in de boekhandel en online o.a. via Bol.com te koop

Gepubliceerd op 31 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 oktober 2024
pasta kaas beemster
 
Mac & Cheese deluxe

Echt genieten doe je met deze deluxe Mac & Cheese, die zo gemaakt is. Want echt genieten met Beemster kaas, is zo simpel als dit pastarecept.
21 oktober 2024
 
Hummus bowl met harissa tomaatjes

Deze hummus bowl is niet alleen heel gezond, maar super makkelijk voor te bereiden. Hét bewijs dat lekker en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.
18 oktober 2024
nacho's beemster
 
Loaded cheesy Beemster nacho’s

Is er íets lekkerder dan loaded nacho’s? Ja hoor, loaded nacho’s van de barbecue met héél veel gesmolten Beemster kaas.
17 oktober 2024
Spaanse soep Smulpaapje
 
Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.
16 oktober 2024
pumpkin spice cake
 
Pumpkin spice cake

Uit Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff komt het recept voor deze geurige pumpkin spice cake. Die wil je bakken. Geloof me!
14 oktober 2024
Noedels uit Comfort
 
Noedels met avocado en radijs

Uit Comfort van Ottolenghi komt dit (aangepaste) recept voor noedels met avocado en radijs. Super snel én gezond. Een toprecept!