Review – Zuur van Bas Robben



Je houdt van Zuur, of niet. Net als je van Bas Robben houdt, of niet. Het klinkt misschien gek, maar zo eigenzinnig als Robben is, zo is zijn boek dat ook. En dat hoort bij hem.

Dat maakt het boek ook meer dan uniek. Want wie maakt er nou een boek vol recepten waarbij zuur de boventoon voert? Bas Robben dus. En dat doet hij meesterlijk!

Zuur Smulpaapje

Zuur van Bas Robben

Laat ik eigenlijk maar gewoon met de conclusie beginnen. Zuur is een meesterlijk boek. Werkelijk práchtige fotografie, subliem vormgegeven en vol met uitzonderlijke, niet voor de hand liggende recepten. Met zuur dus. Daar houd je van. Of niet. Maar hou je er van dan word je van dit boek echt enorm blij!

Zuur op allerlei manieren

Begin met goed de intro’s te lezen, daar wordt het boek daarna alleen maar makkelijker van. Want of je nu pickles wilt maken, soep, zilt, vlees, groente, zoet (!) en zelfs cocktails het is handig dat je de basis snapt. En dat ondertussen af en toe je kaken samentrekken, tja het gebeurt. Let maar op!

Eigentijds en érg Bas

Het boek is op een heerlijke manier, heel erg Bas, geschreven. Toegankelijk, met humor, maar ook heel duidelijk met hier en daar een sneer. Lekker eten kost geld. Lekker eten kost tijd. Je kunt het maar vooraf duidelijk gemaakt hebben. Maar hoe lief ook de bladzijde, speciaal voor zijn moeder en iedereen die het nog allemaal een beetje spannend vindt.

Kookboek van het jaar

Zuur is een boek voor de liefhebber. Voor de foodie/thuiskok die een stapje verder wil. Toch hoef je nu niet meteen zelf alles in te gaan maken (hoewel het ernstig hip is om dat te doen momenteel). Voor de zuurkoolkroketjes die ik uit het boek maakte gebruikte ik gewoon zuurkool uit de supermarkt en dat ging prima!

Zuurkoolkroketjes uit Zuur_Smulpaapje

Zuurkoolkroketjes uit Zuur

Oh en die zuurkoolkroketjes, ik at ze tijdens de boekpresentatie van Bas. Ik vermoed dat die kroketjes hun eigen hashtag gaan krijgen, want er werd hier thuis door onze dochter en haar vriendinnetje om gevochten, nadat ik ze had gemaakt. Het zegt denk ik alles! Het recept staat dan ook op Smulpaapje, dat kon niet uitblijven..

Maar ga vooral lekker zelf met Zuur aan de slag. Er staat meer dan genoeg in! Zuur is uitgegeven door Good Cook, kost € 24,95 en is in de boekhandel en online o.a. via Bol.com te koop

Gepubliceerd op 31 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!