Review: Zoku Quick Pop Maker trio



Midden in het zomerseizoen gevraagd worden een ijslolly maker te testen. Daar hoef je dan geen drie keer over na te denken. Want als we thuis ergens dol op zijn, dan zijn het zelfgemaakte ijsjes. Vers fruit, beetje yoghurt. Bedenk het maar

Dus gaan we aan de slag met de Zoku Quick Pop Maker. De ijsmaker die belooft dat je binnen 10 minuten een verse, zelfgemaakte ijslolly hebt.

Zoku Quick Pop Maker

Een kleine compact ijsmaker, zo kun je hem het beste omschrijven. Met een compacte gebruiksaanwijzing (daar word ik dan altijd weer blij van). Maar wel een gebruiksaanwijzing die je ook echt moet opvolgen (daar ben ik dan weer minder goed in).

Snel zelfgemaakte ijsjes

Voordat je daadwerkelijk ijsjes kunt maken heb je 24 uur nodig. Want de ijsmaker gaat de vriezer in. En dat moet echt minimaal 24 uur, zodat alle elementen volledig kunnen bevriezen. Dan is het fijn dat ‘ie zo compact is, en niet al te gek veel ruimte in beslag neemt.

Je bepaalt zelf wat je er in stopt

Maak in die 24 uur alvast het sap dat je straks wilt gebruiken. Want ook daarvoor geldt, hoe kouder het is, des te beter het vriest. Logisch eigenlijk. Wij gebruikten de bramen die we de dag ervoor geplukt hadden. En uit het boekje 50 ijslolly recepten van Cesar en Nadia Roden maakten we er sap van. Het recept vind je hier. Maar gebruik ook bijvoorbeeld eens sap uit een slow juicer (als je die hebt natuurlijk) voor super gezonde ijsjes. Inspiratie daarvoor vind je hier

Super simpel

Dan is het een kwestie van de holtes van de ijsmaker vullen. Dat kan in zijn geheel, tot het aangegeven randje. Of maak streepjes, door steeds 5 minuten te wachten tot je de volgende lading (ander) sap erin doet. Met ijsjesvormen voor in de vriezer zou dit uren duren (geduld is niet mijn sterkte kant) met de Zoku ben je dus in een kwartier klaar en heb je een fantastisch ijsje.

Smulpaapje is fan

Je bepaalt zelf waar je je ijsje mee maakt. In een Zoku ijsmaker die amper ruimte in neemt. Die ook nog eens zó klaar is en waarmee je echt super lekker, gezonde!, ijsjes kunt maken. Hoe kun je daar geen fan van zijn. Maar nogmaals, volg wel de gebruiksaanwijzingen op. Ik was zo eigenwijs de ijsmaker, mét inhoud, terug in de vriezer te zetten (handig dacht ik, worden ze extra hard die ijsjes), dat heb ik geweten. Met geen mogelijkheid kreeg ik ze er weer uit. Kortom, niet eigenwijs zijn en dan heb je echt in minder dan 10 minuten je ijsje!

Verkoopinformatie

Met dank aan Kookpunt in Rotterdam mocht ik deze Zoku testen. Daar is ‘ie dan ook te koop, voor € 39,90. Kijk maar gauw hier

Gepubliceerd op 13 augustus 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!