Review – Zoete aardappel van Colette Dike (Fooddeco)



Zoete aardappel is het tweede kookboek van Colette Dike. Haar eerste kookboek was Avocado. Zoals ze zelf vertelt, naar aanleiding van een zwangerschapscraving. Aangezien zoete aardappel een geliefd babyhapje is, is dit boek dan ook een logisch vervolg.

De ondertitel van Zoete aardappel is FoodDeco, ook de naam van Colette’s website. En dat lekker eten en foodstyling haar hart gestolen hebben, is goed te zien in dit boek! De foto’s zijn om van te watertanden zo mooi. En zelfs van avocado’s maakt Colette de prachtigste creaties, tot hamburgerbroodjes aan toe.

Zoete aardappel cover review Smulpaapje

Veelzijdige recepten met zoete aardappel

Colette laat in haar boek in 35 recepten de veelzijdigheid van de zoete aardappel zien. Zoete aardappel heeft de afgelopen jaren flink aan bekendheid gewonnen, en terecht, als je het mij vraagt. Breder inzetbaar dan de Hollandse pieper en bovendien barstensvol vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn veel kinderen dol op zoete aardappel. Door de zoete smaak is deze groente ook voor de allerkleinsten lekker.

Wat maak je met zoete aardappel?

In het boek laat Colette een aantal originele bereidingen zien, zoals cheesecake en hartige wafels van zoete aardappel. Ook klassiekers als chips en curry komen aan bod. Er is zelfs een heel hoofdstuk gewijd aan zoeteaardappelfriet. Ik maakte zoeteaardapppelfritters met halloumi en ook de falafel staat hier nog in de planning. Het recept voor de fritters deel ik graag me je!

Ook de toetjes, zoals cheesecake en twix short bread, zien er heerlijk uit. Het enige minpuntje van het boek zit wat mij betreft wel bij deze toetjes: ze lijken mee te liften op de “gezonde suikers”-hype van de afgelopen jaren, maar gezonde suiker bestaat nu eenmaal niet.

Zoete aardappel van Colette Dike

In veel van de recepten zitten ook nog andere recepten verstopt, bijvoorbeeld diverse sauzen, shaved avocado en whipped feta. Ronduit briljant is de tip om plakken zoete aardappel, ingesmeerd met olie, in een broodrooster te garen. Veel sneller dan in de oven of in een pan! Ook geeft Colette handige tips voor het stylen van je eten, bijvoorbeeld voor patronen in soepen of sauzen en voor hasselback snijden.

De recepten zijn allemaal duidelijk opgeschreven en doorgaans kort. Colette geeft bovendien veel extra tips om te variëren en te combineren.

Maak meer met zoete aardappel

Al met al is dit boekje zeker een aanrader door de grote variatie aan bereidingswijzen van één ingrediënt. Lust je kind alleen maar zoete aardappel, dan is dit het boek dat je moet hebben. Voor de prijs hoef je het niet te laten: het kost slechts €10,99. Zoete aardappel wordt uitgegeven door uitgeverij Becht en is te koop op Bol.com en in de boekhandel

Gepubliceerd op 21 mei 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.