Review – Yoghurt, uit de keuken van Yoghurt Barn



Onverwacht viel dit boekje, samen met een doosje granola, op de mat. Een eigen boekje van de winkels die jaren geleden zijn geopend om iets toe te voegen aan het ‘to go’ assortiment. Gezonde, op yoghurt gebaseerde gerechten.

En om de veelzijdigheid van yoghurt te laten zien is er nu dit boekje. Met – je verwacht het niet 😉 – allemaal recepten met yoghurt als basis.

yoghurt barn.jpgYoghurt Barn’s yoghurt boek

Er staan 47 recepten in dit boekje. Stuk voor stuk prachtig gefotografeerd (door Simone van den Berg) en even aantrekkelijk qua styling (door Alexandra Schijf). De receptuur is kort en bondig (door Esmée Scholte opgeschreven). Dit alles maakt het een handzaam, aantrekkelijk boekje.

Smullen maar

Hoewel de recepten niet allemaal even vernieuwend zijn, doet dat niets af aan het aan de slag willen gaan ermee. Ik liet ‘aan mijn dochter zien, die bijna de helft van het boek aanwees als “gaan we die maken mama? En die. En die!)

Zoet en hartige recepten

Ik ben het met haar eens. De recepten zien er lekker en maakbaar uit. Grote voordeel ook is dat er niet alleen zoete, maar ook hartige recepten in staan. Ik hou van yoghurt in hartige gerechten, denk aan een Labne of koud komkommersoepje.

Uit Yoghurt koos ik echter toch een zoet recept, namelijk de yoghurt bananencake, omdat je de ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis hebt. Het, ietsie aangepaste recept daarvan deel ik natuurlijk graag met je (klik hier)

Ideaal culinair cadeau

Yoghurt is een ideaal boekje om cadeau te geven. Niet alleen vanwege de prijs (€ 15,-) maar vooral ook omdat ik weinig mensen ken die níet van yoghurt houden. Yoghurt wordt uitgegeven door Unieboek-Spectrum en is onder meer bij Bol.com te koop

 

Gepubliceerd op 24 maart 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.