Review – Yoghurt, uit de keuken van Yoghurt Barn



Onverwacht viel dit boekje, samen met een doosje granola, op de mat. Een eigen boekje van de winkels die jaren geleden zijn geopend om iets toe te voegen aan het ‘to go’ assortiment. Gezonde, op yoghurt gebaseerde gerechten.

En om de veelzijdigheid van yoghurt te laten zien is er nu dit boekje. Met – je verwacht het niet 😉 – allemaal recepten met yoghurt als basis.

yoghurt barn.jpgYoghurt Barn’s yoghurt boek

Er staan 47 recepten in dit boekje. Stuk voor stuk prachtig gefotografeerd (door Simone van den Berg) en even aantrekkelijk qua styling (door Alexandra Schijf). De receptuur is kort en bondig (door Esmée Scholte opgeschreven). Dit alles maakt het een handzaam, aantrekkelijk boekje.

Smullen maar

Hoewel de recepten niet allemaal even vernieuwend zijn, doet dat niets af aan het aan de slag willen gaan ermee. Ik liet ‘aan mijn dochter zien, die bijna de helft van het boek aanwees als “gaan we die maken mama? En die. En die!)

Zoet en hartige recepten

Ik ben het met haar eens. De recepten zien er lekker en maakbaar uit. Grote voordeel ook is dat er niet alleen zoete, maar ook hartige recepten in staan. Ik hou van yoghurt in hartige gerechten, denk aan een Labne of koud komkommersoepje.

Uit Yoghurt koos ik echter toch een zoet recept, namelijk de yoghurt bananencake, omdat je de ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis hebt. Het, ietsie aangepaste recept daarvan deel ik natuurlijk graag met je (klik hier)

Ideaal culinair cadeau

Yoghurt is een ideaal boekje om cadeau te geven. Niet alleen vanwege de prijs (€ 15,-) maar vooral ook omdat ik weinig mensen ken die níet van yoghurt houden. Yoghurt wordt uitgegeven door Unieboek-Spectrum en is onder meer bij Bol.com te koop

 

Gepubliceerd op 24 maart 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!