Review – Yoghurt, uit de keuken van Yoghurt Barn



Onverwacht viel dit boekje, samen met een doosje granola, op de mat. Een eigen boekje van de winkels die jaren geleden zijn geopend om iets toe te voegen aan het ‘to go’ assortiment. Gezonde, op yoghurt gebaseerde gerechten.

En om de veelzijdigheid van yoghurt te laten zien is er nu dit boekje. Met – je verwacht het niet 😉 – allemaal recepten met yoghurt als basis.

yoghurt barn.jpgYoghurt Barn’s yoghurt boek

Er staan 47 recepten in dit boekje. Stuk voor stuk prachtig gefotografeerd (door Simone van den Berg) en even aantrekkelijk qua styling (door Alexandra Schijf). De receptuur is kort en bondig (door Esmée Scholte opgeschreven). Dit alles maakt het een handzaam, aantrekkelijk boekje.

Smullen maar

Hoewel de recepten niet allemaal even vernieuwend zijn, doet dat niets af aan het aan de slag willen gaan ermee. Ik liet ‘aan mijn dochter zien, die bijna de helft van het boek aanwees als “gaan we die maken mama? En die. En die!)

Zoet en hartige recepten

Ik ben het met haar eens. De recepten zien er lekker en maakbaar uit. Grote voordeel ook is dat er niet alleen zoete, maar ook hartige recepten in staan. Ik hou van yoghurt in hartige gerechten, denk aan een Labne of koud komkommersoepje.

Uit Yoghurt koos ik echter toch een zoet recept, namelijk de yoghurt bananencake, omdat je de ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis hebt. Het, ietsie aangepaste recept daarvan deel ik natuurlijk graag met je (klik hier)

Ideaal culinair cadeau

Yoghurt is een ideaal boekje om cadeau te geven. Niet alleen vanwege de prijs (€ 15,-) maar vooral ook omdat ik weinig mensen ken die níet van yoghurt houden. Yoghurt wordt uitgegeven door Unieboek-Spectrum en is onder meer bij Bol.com te koop

 

Gepubliceerd op 24 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.