Review – Yoghurt, uit de keuken van Yoghurt Barn



Onverwacht viel dit boekje, samen met een doosje granola, op de mat. Een eigen boekje van de winkels die jaren geleden zijn geopend om iets toe te voegen aan het ‘to go’ assortiment. Gezonde, op yoghurt gebaseerde gerechten.

En om de veelzijdigheid van yoghurt te laten zien is er nu dit boekje. Met – je verwacht het niet 😉 – allemaal recepten met yoghurt als basis.

yoghurt barn.jpgYoghurt Barn’s yoghurt boek

Er staan 47 recepten in dit boekje. Stuk voor stuk prachtig gefotografeerd (door Simone van den Berg) en even aantrekkelijk qua styling (door Alexandra Schijf). De receptuur is kort en bondig (door Esmée Scholte opgeschreven). Dit alles maakt het een handzaam, aantrekkelijk boekje.

Smullen maar

Hoewel de recepten niet allemaal even vernieuwend zijn, doet dat niets af aan het aan de slag willen gaan ermee. Ik liet ‘aan mijn dochter zien, die bijna de helft van het boek aanwees als “gaan we die maken mama? En die. En die!)

Zoet en hartige recepten

Ik ben het met haar eens. De recepten zien er lekker en maakbaar uit. Grote voordeel ook is dat er niet alleen zoete, maar ook hartige recepten in staan. Ik hou van yoghurt in hartige gerechten, denk aan een Labne of koud komkommersoepje.

Uit Yoghurt koos ik echter toch een zoet recept, namelijk de yoghurt bananencake, omdat je de ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis hebt. Het, ietsie aangepaste recept daarvan deel ik natuurlijk graag met je (klik hier)

Ideaal culinair cadeau

Yoghurt is een ideaal boekje om cadeau te geven. Niet alleen vanwege de prijs (€ 15,-) maar vooral ook omdat ik weinig mensen ken die níet van yoghurt houden. Yoghurt wordt uitgegeven door Unieboek-Spectrum en is onder meer bij Bol.com te koop

 

Gepubliceerd op 24 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.