Review – Wereldeters



Het kookboek Wereldeters is geen nieuw boek. In 2012 werd het zelfs Kookboek van het jaar (publieksprijs). Waarom dan toch deze review? Omdat komende week de volgende druk van het boek verschijnt en een verbeterde versie op de markt komt. Alle aanleiding om er op Smulpaapje aandacht aan te besteden

Meer dan een kookboek

Wereldeters is een lees-, kijk- en kookboek in één. Geschreven door Marjolein Vlaam, in een ultieme poging om het gezellig aan tafel te krijgen. Of zoals zij zelf zegt “ik heb drie leuke kinderen, maar ik werd gek van het gezeur aan tafel.” Herkenbaar? Lees dan vooral verder, want uiteindelijk zaten er drie goede eters en werd het ook gezellig aan tafel.

Hoe maak je van je lastige eter een wereldeter?

Marjolein zocht interessante weetjes op over het land waar het gerecht vandaan kwam dat ze die dag maakte. Aan tafel kwam de atlas erbij, de tafel werd in de stijl van het land aangekleed en de kinderen kregen tijdens het eten meer te weten over het gerecht en het land van oorsprong. En Marjolein werkte gewoon, kocht haar eten deels in de supermarkt. Dus geen hele dagen in de keuken, maar wel nèt dat beetje extra aandacht. Al die tips, weetjes en gerechten belanden in dit boek.

Diversiteit

In het boek staat een heel scala aan gerechten. Per land zijn er drie recepten. Dat maakt dat je uit 30 gerechten kunt kiezen, uit 10 verschillende landen. En de recepten zijn allemaal aan de smaak van kinderen aangepast. Nergens te pittig, maar wel vol smaak en met gebruik van veel groenten. Ook nog eens gezond dus. Bij het boek krijg je een paspoort met stickers. Voor ieder gerecht dat het kind uit een land eet, mag het een sticker in het paspoort plakken. Is het paspoort vol? Dan heb je een echte Wereldeter in huis!

Succes

Het boek is een enorm succes gebleken. Niet alleen zijn de kinderen van Marjolein nu echte wereldeters. Ook Van der Valk heeft in een aantal van haar restaurants de kaart aangepast. En daar kun je nu kiezen uit een aantal van de gerechten uit het boek. Dit initiatief gaat de komende jaren uitgebreid worden naar ál hun restaurants. En dan verschijnt komende week de volgende druk van het boek. En zal het boek op 24 Kitchen gepromoot worden. Kortom, het ultieme succesverhaal!

Smulpaapje kookt

Ook wij zijn aan de slag gegaan met Wereldeters. En we kunnen alleen maar bevestigen dat het een heerlijk boek is. Om uit voor te lezen. En hoewel vooral gericht op basisschool kinderen, wil onze peuter nu absoluut ook een keer naar Suriname. De roti die wij uit dit hoofdstuk kookten zal dan ook vrijdag terugkomen in Smulpaapje kookt! Wil je al eerder met een van de gerechten aan de slag, kijk dan ook eens hier.

Korting

Speciaal voor alle Smulpaapjes kun je het boek van Marjolein nu met korting bestellen. Ga naar de website van Wereldeters en wanneer je daar het boek via de webshop bestelt en bij de kortingscode  smulpaapje invoert, koop je het boek voor maar € 20,- èn hoef je geen verzendkosten te betalen.

Deze review kwam tot stand met dank aan Marjolein de Vlaam, die een reviewexemplaar ter beschikking stelde.

Gepubliceerd op 25 november 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.