Review РVlees noch vis door 24Kitchenchef Est̩e Strooker



20 jaar is ze als ze de eerste serie van Masterchef Nederland wint. Alain Caron memoreert er aan tijdens haar boekpresentatie, hoe alles “hoog op smaak” was en ze opviel. Ze opent, na het winnen, een restaurant in Arnhem, dat al ruim 4 jaar draait.

Ze is ook al weer een tijdje op televisie te zien, bij 24Kitchen. Met haar eigen programma, Vlees noch Vis. En dat is meteen ook de titel van haar eerste boek, dat nu in de winkel ligt

vleesnochvis_cover.png

24Kitchen chef Estée Strooker

Het grote publiek zal haar vooral kennen van 24Kitchen, waar ze laat zien hoe lekker je kunt koken met groenten. Dat doet ze volledig op haar eigen manier. Zoals ze op televisie is, zo is ze in “het echt” overigens ook. Uitbundig, enthousiast, pratend met haar handen en liefst in een zo bont mogelijk outfit met allerhande prints door elkaar. Ze is zichzelf!

Vlees noch vis

In navolging van haar programma is er nu dan ook het boek. En ook dat boek is gericht op koken met groente. Om ons er kennis mee te laten maken worden we tijdens de boekpresentatie getrakteerd op verschillende geweldige gerechten uit het boek. In Stek, waar we te gast zijn, zal Estée – na de boekpresentatie – 3 dagen lang een pop up restaurant runnen en voor Amsterdamse gasten koken.


Courghetti met vegan cashewpesto

Hoog op smaak

Alain gaf het al aan, de gerechten van Estée zijn stuk voor stuk hoog op smaak. Rijke, volle smaken waarbij je geen seconde mist dat er ‘vlees noch vis’ in zit. De amuses zijn een lust voor het oog. Met het voorgerecht raak ik in ongeveer in één hap overtuigd van de smaak van courghetti, in combinatie met de fantastische vegan pesto en tomaatjes.

Ook het hoofdgerecht – een paddenstoelenlinzenbrood met groene asperges – is geweldig, met een stevige bite. Mooi opgemaakt, spannend gecombineerd. En vooral héél erg lekker.


paddenstoelenlinzenbrood met asperges

Thuis koken met Estée Strooker

Al deze gerechten kun je dus thuis nu ook maken. In het boek van Estée vind je 60 recepten die groenten als basis hebben. Het boek is super aantrekkelijk opgezet. De fotografie, de vormgeving (hoewel ik enigszins bevooroordeeld ben, aangezien Linda Sier ook mijn boek vormgaf), de teksten. Alles nodigt uit om aan de slag te gaan.

Het niveau van de gerechten is prima te doen en verdeeld in verschillende thema’s; budgetrecepten, feestelijke gerechten, je vind het er allemaal in terug.

Aan de slag

Uiteraard, naast de gerechten die ik tijdens de boekpresentatie al proefde, ging ik thuis ook aan de slag. Op verzoek van onze kleuter met de spinaziepannenkoekjes. Uiteindelijk heb ik het recept wel volledig omgegooid, maar dat lag vooral eraan dat ik er een avondmaaltijd van wilde maken, in plaats van een voor/lunchgerecht.

Maar het blijkt maar weer hoe gevarieerd je met groente kunt koken dat dat redelijk makkelijk kan. Het recept deel ik binnenkort met jullie!

Conclusie

Vlees noch vis is een toegankelijk, fris en eigentijds boek. Wil je meer variatie aanbrengen in de manier waarop je met groente kookt, dan is dit boek voor jou! Vlees noch Vis is uitgegeven door A.W. Bruna, kost € 19,99 en is o.a. bij de boekhandel en via Bol.com te koop

Gepubliceerd op 23 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.