Review РVlees noch vis door 24Kitchenchef Est̩e Strooker



20 jaar is ze als ze de eerste serie van Masterchef Nederland wint. Alain Caron memoreert er aan tijdens haar boekpresentatie, hoe alles “hoog op smaak” was en ze opviel. Ze opent, na het winnen, een restaurant in Arnhem, dat al ruim 4 jaar draait.

Ze is ook al weer een tijdje op televisie te zien, bij 24Kitchen. Met haar eigen programma, Vlees noch Vis. En dat is meteen ook de titel van haar eerste boek, dat nu in de winkel ligt

vleesnochvis_cover.png

24Kitchen chef Estée Strooker

Het grote publiek zal haar vooral kennen van 24Kitchen, waar ze laat zien hoe lekker je kunt koken met groenten. Dat doet ze volledig op haar eigen manier. Zoals ze op televisie is, zo is ze in “het echt” overigens ook. Uitbundig, enthousiast, pratend met haar handen en liefst in een zo bont mogelijk outfit met allerhande prints door elkaar. Ze is zichzelf!

Vlees noch vis

In navolging van haar programma is er nu dan ook het boek. En ook dat boek is gericht op koken met groente. Om ons er kennis mee te laten maken worden we tijdens de boekpresentatie getrakteerd op verschillende geweldige gerechten uit het boek. In Stek, waar we te gast zijn, zal Estée – na de boekpresentatie – 3 dagen lang een pop up restaurant runnen en voor Amsterdamse gasten koken.


Courghetti met vegan cashewpesto

Hoog op smaak

Alain gaf het al aan, de gerechten van Estée zijn stuk voor stuk hoog op smaak. Rijke, volle smaken waarbij je geen seconde mist dat er ‘vlees noch vis’ in zit. De amuses zijn een lust voor het oog. Met het voorgerecht raak ik in ongeveer in één hap overtuigd van de smaak van courghetti, in combinatie met de fantastische vegan pesto en tomaatjes.

Ook het hoofdgerecht – een paddenstoelenlinzenbrood met groene asperges – is geweldig, met een stevige bite. Mooi opgemaakt, spannend gecombineerd. En vooral héél erg lekker.


paddenstoelenlinzenbrood met asperges

Thuis koken met Estée Strooker

Al deze gerechten kun je dus thuis nu ook maken. In het boek van Estée vind je 60 recepten die groenten als basis hebben. Het boek is super aantrekkelijk opgezet. De fotografie, de vormgeving (hoewel ik enigszins bevooroordeeld ben, aangezien Linda Sier ook mijn boek vormgaf), de teksten. Alles nodigt uit om aan de slag te gaan.

Het niveau van de gerechten is prima te doen en verdeeld in verschillende thema’s; budgetrecepten, feestelijke gerechten, je vind het er allemaal in terug.

Aan de slag

Uiteraard, naast de gerechten die ik tijdens de boekpresentatie al proefde, ging ik thuis ook aan de slag. Op verzoek van onze kleuter met de spinaziepannenkoekjes. Uiteindelijk heb ik het recept wel volledig omgegooid, maar dat lag vooral eraan dat ik er een avondmaaltijd van wilde maken, in plaats van een voor/lunchgerecht.

Maar het blijkt maar weer hoe gevarieerd je met groente kunt koken dat dat redelijk makkelijk kan. Het recept deel ik binnenkort met jullie!

Conclusie

Vlees noch vis is een toegankelijk, fris en eigentijds boek. Wil je meer variatie aanbrengen in de manier waarop je met groente kookt, dan is dit boek voor jou! Vlees noch Vis is uitgegeven door A.W. Bruna, kost € 19,99 en is o.a. bij de boekhandel en via Bol.com te koop

Gepubliceerd op 23 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.