Review – Vlees noch vis door 24Kitchenchef Estée Strooker



20 jaar is ze als ze de eerste serie van Masterchef Nederland wint. Alain Caron memoreert er aan tijdens haar boekpresentatie, hoe alles “hoog op smaak” was en ze opviel. Ze opent, na het winnen, een restaurant in Arnhem, dat al ruim 4 jaar draait.

Ze is ook al weer een tijdje op televisie te zien, bij 24Kitchen. Met haar eigen programma, Vlees noch Vis. En dat is meteen ook de titel van haar eerste boek, dat nu in de winkel ligt

vleesnochvis_cover.png

24Kitchen chef Estée Strooker

Het grote publiek zal haar vooral kennen van 24Kitchen, waar ze laat zien hoe lekker je kunt koken met groenten. Dat doet ze volledig op haar eigen manier. Zoals ze op televisie is, zo is ze in “het echt” overigens ook. Uitbundig, enthousiast, pratend met haar handen en liefst in een zo bont mogelijk outfit met allerhande prints door elkaar. Ze is zichzelf!

Vlees noch vis

In navolging van haar programma is er nu dan ook het boek. En ook dat boek is gericht op koken met groente. Om ons er kennis mee te laten maken worden we tijdens de boekpresentatie getrakteerd op verschillende geweldige gerechten uit het boek. In Stek, waar we te gast zijn, zal Estée – na de boekpresentatie – 3 dagen lang een pop up restaurant runnen en voor Amsterdamse gasten koken.


Courghetti met vegan cashewpesto

Hoog op smaak

Alain gaf het al aan, de gerechten van Estée zijn stuk voor stuk hoog op smaak. Rijke, volle smaken waarbij je geen seconde mist dat er ‘vlees noch vis’ in zit. De amuses zijn een lust voor het oog. Met het voorgerecht raak ik in ongeveer in één hap overtuigd van de smaak van courghetti, in combinatie met de fantastische vegan pesto en tomaatjes.

Ook het hoofdgerecht – een paddenstoelenlinzenbrood met groene asperges – is geweldig, met een stevige bite. Mooi opgemaakt, spannend gecombineerd. En vooral héél erg lekker.


paddenstoelenlinzenbrood met asperges

Thuis koken met Estée Strooker

Al deze gerechten kun je dus thuis nu ook maken. In het boek van Estée vind je 60 recepten die groenten als basis hebben. Het boek is super aantrekkelijk opgezet. De fotografie, de vormgeving (hoewel ik enigszins bevooroordeeld ben, aangezien Linda Sier ook mijn boek vormgaf), de teksten. Alles nodigt uit om aan de slag te gaan.

Het niveau van de gerechten is prima te doen en verdeeld in verschillende thema’s; budgetrecepten, feestelijke gerechten, je vind het er allemaal in terug.

Aan de slag

Uiteraard, naast de gerechten die ik tijdens de boekpresentatie al proefde, ging ik thuis ook aan de slag. Op verzoek van onze kleuter met de spinaziepannenkoekjes. Uiteindelijk heb ik het recept wel volledig omgegooid, maar dat lag vooral eraan dat ik er een avondmaaltijd van wilde maken, in plaats van een voor/lunchgerecht.

Maar het blijkt maar weer hoe gevarieerd je met groente kunt koken dat dat redelijk makkelijk kan. Het recept deel ik binnenkort met jullie!

Conclusie

Vlees noch vis is een toegankelijk, fris en eigentijds boek. Wil je meer variatie aanbrengen in de manier waarop je met groente kookt, dan is dit boek voor jou! Vlees noch Vis is uitgegeven door A.W. Bruna, kost € 19,99 en is o.a. bij de boekhandel en via Bol.com te koop

Gepubliceerd op 23 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.