Review РVlees noch vis door 24Kitchenchef Est̩e Strooker



20 jaar is ze als ze de eerste serie van Masterchef Nederland wint. Alain Caron memoreert er aan tijdens haar boekpresentatie, hoe alles “hoog op smaak” was en ze opviel. Ze opent, na het winnen, een restaurant in Arnhem, dat al ruim 4 jaar draait.

Ze is ook al weer een tijdje op televisie te zien, bij 24Kitchen. Met haar eigen programma, Vlees noch Vis. En dat is meteen ook de titel van haar eerste boek, dat nu in de winkel ligt

vleesnochvis_cover.png

24Kitchen chef Estée Strooker

Het grote publiek zal haar vooral kennen van 24Kitchen, waar ze laat zien hoe lekker je kunt koken met groenten. Dat doet ze volledig op haar eigen manier. Zoals ze op televisie is, zo is ze in “het echt” overigens ook. Uitbundig, enthousiast, pratend met haar handen en liefst in een zo bont mogelijk outfit met allerhande prints door elkaar. Ze is zichzelf!

Vlees noch vis

In navolging van haar programma is er nu dan ook het boek. En ook dat boek is gericht op koken met groente. Om ons er kennis mee te laten maken worden we tijdens de boekpresentatie getrakteerd op verschillende geweldige gerechten uit het boek. In Stek, waar we te gast zijn, zal Estée – na de boekpresentatie – 3 dagen lang een pop up restaurant runnen en voor Amsterdamse gasten koken.


Courghetti met vegan cashewpesto

Hoog op smaak

Alain gaf het al aan, de gerechten van Estée zijn stuk voor stuk hoog op smaak. Rijke, volle smaken waarbij je geen seconde mist dat er ‘vlees noch vis’ in zit. De amuses zijn een lust voor het oog. Met het voorgerecht raak ik in ongeveer in één hap overtuigd van de smaak van courghetti, in combinatie met de fantastische vegan pesto en tomaatjes.

Ook het hoofdgerecht – een paddenstoelenlinzenbrood met groene asperges – is geweldig, met een stevige bite. Mooi opgemaakt, spannend gecombineerd. En vooral héél erg lekker.


paddenstoelenlinzenbrood met asperges

Thuis koken met Estée Strooker

Al deze gerechten kun je dus thuis nu ook maken. In het boek van Estée vind je 60 recepten die groenten als basis hebben. Het boek is super aantrekkelijk opgezet. De fotografie, de vormgeving (hoewel ik enigszins bevooroordeeld ben, aangezien Linda Sier ook mijn boek vormgaf), de teksten. Alles nodigt uit om aan de slag te gaan.

Het niveau van de gerechten is prima te doen en verdeeld in verschillende thema’s; budgetrecepten, feestelijke gerechten, je vind het er allemaal in terug.

Aan de slag

Uiteraard, naast de gerechten die ik tijdens de boekpresentatie al proefde, ging ik thuis ook aan de slag. Op verzoek van onze kleuter met de spinaziepannenkoekjes. Uiteindelijk heb ik het recept wel volledig omgegooid, maar dat lag vooral eraan dat ik er een avondmaaltijd van wilde maken, in plaats van een voor/lunchgerecht.

Maar het blijkt maar weer hoe gevarieerd je met groente kunt koken dat dat redelijk makkelijk kan. Het recept deel ik binnenkort met jullie!

Conclusie

Vlees noch vis is een toegankelijk, fris en eigentijds boek. Wil je meer variatie aanbrengen in de manier waarop je met groente kookt, dan is dit boek voor jou! Vlees noch Vis is uitgegeven door A.W. Bruna, kost € 19,99 en is o.a. bij de boekhandel en via Bol.com te koop

Gepubliceerd op 23 maart 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…