Review: Vers verschenen leesvoer



Iedere maand verschijnen er bij de verschillende uitgevers boeken die om eten draaien. Kookboeken, informatieve boeken, noem maar op. Zeker nu ik zelf met m’n eigen boek bezig ben kijk ik deze boeken extra nauwkeurig door. Wat spreekt aan, wat zou ik anders doen. Huiswerk, maar dan leuk!

Afgelopen maand verschenen er ook weer een aantal heerlijke boeken, die ik, ter inspiratie, voor je op een rijtje zet

Weg van de Supermarkt – Gerrit Jan Groothedde

Koop jij nog altijd het gros van je wekelijkse inkopen bij de supermarkt? Gerrit Jan Groothedde, culinair journalist, ging de zelfopgelegde uitdaging aan de supermarkt een half jaar lang te vermijden. In het boek doet hij daar verslag van. Een vermakelijk dagboek, waarin zijn niet altijd succesvolle pogingen gevolgd kunnen worden. Daarnaast staan er interviews in (ondergetekende incluis) en nuttige informatie hoe jij je boodschappen anders zou kunnen doen.

Het boek leest lekker weg, de zelfspot druipt van het dagboek af. De ietwat zelfingenomen toon kennen de meesten van onze Eetschrijver wel en neem je daarbij voor lief. Wil je bewuster je inkopen doen dan is dit een handig boek om in huis te halen.

Weg van de Supermarkt werd uitgegeven door Unieboek – het Spectrum en kost € 19,99

Vlees –Herman den Blijker

Tijdens de lancering van dit boek in de Rotterdamse Markthal stond de chef zelf met héél veel vlees naast de Big Green Egg en mochten we proeven. Nu eet ik over het algemeen niet zo vaak vlees, maar wat hier werd bereid was toch wel uitzonderlijk lekker. Dit boek draait, niet heel verrassend, dus in zijn geheel om vlees.

Het is een stoer boek. Mannelijke typografie, rauwe foto’s maar wel een schat aan vleesrecepten voor iedereen. Want weet jij nog hoe je klapstuk klaarmaakt? En welk soorten vlees zijn er?, waar zitten ze en hoe maak je ze klaar? Voor iedereen die graag goéd vlees klaarmaakt is dit een echte aanrader!

Vlees werd uitgegeven door Kosmos Uitgevers en kost € 29,90

Back to Basics – Jacob Jan Boerma en Sacha de Boer

Na het succes van hun eerste samenwerking verscheen afgelopen week het tweede boek van dit duo. Driesterrenchef Boerma kookt in dit boek basisgerechten, maar dan wel op sterrenniveau. De foto’s die de recepten begeleiden zijn niet echt ‘basic’ te noemen. Ze zijn práchtig, driesterrenchefwaardig maar daarmee wat mij betreft ook wel wat afstandelijk. De foto’s van de vrienden en familie van de auteurs maken dat goed, die geven net dat persoonlijke tintje. Verwacht in het boek geen super simpele recepten. Dit zijn nog steeds recepten in de categorie ‘indruk maken’.

Ik vraag daardoor wel enigszins af, hoe toegankelijk dit boek voor de gemiddelde thuiskok is. Dat maakt het tegelijkertijd ook uitdagend, want goede basisgerechten onder de knie krijgen leer je zéker met dit boek. Dus in dat opzicht is het boek meer dan geslaagd te noemen.

Back to Basics werd uitgegeven door Unieboek – het Spectrum en kost € 25,-

Gepubliceerd op 16 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!