Review: Vegatopia



Het ene na het andere prachtige kookboek verschijnt er dit voorjaar. Heel graag vertel ik je ditmaal over het bijzondere eerste boek van Vegatopia.

De website, met vegetarische recepten, wordt gerund door een collectief vrijwilligers die allemaal met hart en ziel hun tijd in de site stoppen. Zo ook in hun eerste boek en dat zie je op iedere pagina terug!

Lekker zonder vlees

Hoewel Vegatopia een vega website is (no nonsense vega inspiratie voor elke dag, zoals ze zelf zeggen) en dit boek dus ook volledig vegetarisch is zie ik het meer als een site en boek waar je geweldige groenterecepten vindt. Minder vlees of vis eten is erg van nu en met reden. Maar wat mij betreft vooral omdat groente zo ontzettend lekker is en best de basis van je maaltijd mag zijn.

Iedere dag lekker vegetarisch

Het boek is opgedeeld in de dagen van de week en iedere dag heeft een ander thema. Makkelijke maandag, Dinsdag currydag, Woensdag gehaktdag, Hollandse donderdag, Vrijdag snackdag, Feestelijke zaterdag en Zoete zondag. Per thema verschillende recepten die daar bij passen. Wat ik ook zo leuk vind zijn de handige tips die ook in het boek zijn verwerkt. Welke boodschappen koop je bij je Turkse/Marokkaanse supermarkt. Hoe eet je vegetarisch met kinderen. Het maakt het boek er helemaal af door!

Bonte fotografie

De stijl van het boek en zeker ook de fotografie is kleurrijk en allerminst saai. De gerechten zijn stuk voor stuk appetijtelijk gefotografeerd, met dank aan Annemieke. Knap vind ik het, hoe Vegatopia ook dit deel (inclusief de styling) in eigen handen heeft gehouden en het er allemaal zo prachtig uit ziet.

Bloemkool pilao

Natúúrlijk kookten we ook uit het boek. Omdat ik thuis vaker kook op basis van groente werd het feit dat we bloemkool hadden liggen het uitgangspunt. Ik koos voor de bloemkool pilao, een milde Indiase groentecurry. Mild omdat ik het pepertje uit het recept wegliet. Hoewel de uiteindelijk saus minder dik was dan gedacht was het qua smaak hartstikke lekker. Zéker in combinatie met de raïta, die we ook uit het boek maakten. Een volgende keer haal ik wel de kardamomzaadjes uit het gerecht, daarin bijten is minder fijn 😉 Het recept van deze heerlijke pilao deel ik dan ook graag met je.

Koken op basis van groente

Hou je van koken op basis van groente. Hou je van toegankelijke, maar verrassende vegetarische recepten en heb je zin in een kleurrijk, overzichtelijk nieuw kookboek dan heb je aan het kookboek van Vegatopia een goeie! Vanaf nu verkrijgbaar in de boekwinkel, maar ook bijvoorbeeld via Bol.com

Gepubliceerd op 19 april 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.