Review: Vegatopia



Het ene na het andere prachtige kookboek verschijnt er dit voorjaar. Heel graag vertel ik je ditmaal over het bijzondere eerste boek van Vegatopia.

De website, met vegetarische recepten, wordt gerund door een collectief vrijwilligers die allemaal met hart en ziel hun tijd in de site stoppen. Zo ook in hun eerste boek en dat zie je op iedere pagina terug!

Lekker zonder vlees

Hoewel Vegatopia een vega website is (no nonsense vega inspiratie voor elke dag, zoals ze zelf zeggen) en dit boek dus ook volledig vegetarisch is zie ik het meer als een site en boek waar je geweldige groenterecepten vindt. Minder vlees of vis eten is erg van nu en met reden. Maar wat mij betreft vooral omdat groente zo ontzettend lekker is en best de basis van je maaltijd mag zijn.

Iedere dag lekker vegetarisch

Het boek is opgedeeld in de dagen van de week en iedere dag heeft een ander thema. Makkelijke maandag, Dinsdag currydag, Woensdag gehaktdag, Hollandse donderdag, Vrijdag snackdag, Feestelijke zaterdag en Zoete zondag. Per thema verschillende recepten die daar bij passen. Wat ik ook zo leuk vind zijn de handige tips die ook in het boek zijn verwerkt. Welke boodschappen koop je bij je Turkse/Marokkaanse supermarkt. Hoe eet je vegetarisch met kinderen. Het maakt het boek er helemaal af door!

Bonte fotografie

De stijl van het boek en zeker ook de fotografie is kleurrijk en allerminst saai. De gerechten zijn stuk voor stuk appetijtelijk gefotografeerd, met dank aan Annemieke. Knap vind ik het, hoe Vegatopia ook dit deel (inclusief de styling) in eigen handen heeft gehouden en het er allemaal zo prachtig uit ziet.

Bloemkool pilao

Natúúrlijk kookten we ook uit het boek. Omdat ik thuis vaker kook op basis van groente werd het feit dat we bloemkool hadden liggen het uitgangspunt. Ik koos voor de bloemkool pilao, een milde Indiase groentecurry. Mild omdat ik het pepertje uit het recept wegliet. Hoewel de uiteindelijk saus minder dik was dan gedacht was het qua smaak hartstikke lekker. Zéker in combinatie met de raïta, die we ook uit het boek maakten. Een volgende keer haal ik wel de kardamomzaadjes uit het gerecht, daarin bijten is minder fijn 😉 Het recept van deze heerlijke pilao deel ik dan ook graag met je.

Koken op basis van groente

Hou je van koken op basis van groente. Hou je van toegankelijke, maar verrassende vegetarische recepten en heb je zin in een kleurrijk, overzichtelijk nieuw kookboek dan heb je aan het kookboek van Vegatopia een goeie! Vanaf nu verkrijgbaar in de boekwinkel, maar ook bijvoorbeeld via Bol.com

Gepubliceerd op 19 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.