Review: Vegatopia



Het ene na het andere prachtige kookboek verschijnt er dit voorjaar. Heel graag vertel ik je ditmaal over het bijzondere eerste boek van Vegatopia.

De website, met vegetarische recepten, wordt gerund door een collectief vrijwilligers die allemaal met hart en ziel hun tijd in de site stoppen. Zo ook in hun eerste boek en dat zie je op iedere pagina terug!

Lekker zonder vlees

Hoewel Vegatopia een vega website is (no nonsense vega inspiratie voor elke dag, zoals ze zelf zeggen) en dit boek dus ook volledig vegetarisch is zie ik het meer als een site en boek waar je geweldige groenterecepten vindt. Minder vlees of vis eten is erg van nu en met reden. Maar wat mij betreft vooral omdat groente zo ontzettend lekker is en best de basis van je maaltijd mag zijn.

Iedere dag lekker vegetarisch

Het boek is opgedeeld in de dagen van de week en iedere dag heeft een ander thema. Makkelijke maandag, Dinsdag currydag, Woensdag gehaktdag, Hollandse donderdag, Vrijdag snackdag, Feestelijke zaterdag en Zoete zondag. Per thema verschillende recepten die daar bij passen. Wat ik ook zo leuk vind zijn de handige tips die ook in het boek zijn verwerkt. Welke boodschappen koop je bij je Turkse/Marokkaanse supermarkt. Hoe eet je vegetarisch met kinderen. Het maakt het boek er helemaal af door!

Bonte fotografie

De stijl van het boek en zeker ook de fotografie is kleurrijk en allerminst saai. De gerechten zijn stuk voor stuk appetijtelijk gefotografeerd, met dank aan Annemieke. Knap vind ik het, hoe Vegatopia ook dit deel (inclusief de styling) in eigen handen heeft gehouden en het er allemaal zo prachtig uit ziet.

Bloemkool pilao

Natúúrlijk kookten we ook uit het boek. Omdat ik thuis vaker kook op basis van groente werd het feit dat we bloemkool hadden liggen het uitgangspunt. Ik koos voor de bloemkool pilao, een milde Indiase groentecurry. Mild omdat ik het pepertje uit het recept wegliet. Hoewel de uiteindelijk saus minder dik was dan gedacht was het qua smaak hartstikke lekker. Zéker in combinatie met de raïta, die we ook uit het boek maakten. Een volgende keer haal ik wel de kardamomzaadjes uit het gerecht, daarin bijten is minder fijn 😉 Het recept van deze heerlijke pilao deel ik dan ook graag met je.

Koken op basis van groente

Hou je van koken op basis van groente. Hou je van toegankelijke, maar verrassende vegetarische recepten en heb je zin in een kleurrijk, overzichtelijk nieuw kookboek dan heb je aan het kookboek van Vegatopia een goeie! Vanaf nu verkrijgbaar in de boekwinkel, maar ook bijvoorbeeld via Bol.com

Gepubliceerd op 19 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.