Review: Vegatopia



Het ene na het andere prachtige kookboek verschijnt er dit voorjaar. Heel graag vertel ik je ditmaal over het bijzondere eerste boek van Vegatopia.

De website, met vegetarische recepten, wordt gerund door een collectief vrijwilligers die allemaal met hart en ziel hun tijd in de site stoppen. Zo ook in hun eerste boek en dat zie je op iedere pagina terug!

Lekker zonder vlees

Hoewel Vegatopia een vega website is (no nonsense vega inspiratie voor elke dag, zoals ze zelf zeggen) en dit boek dus ook volledig vegetarisch is zie ik het meer als een site en boek waar je geweldige groenterecepten vindt. Minder vlees of vis eten is erg van nu en met reden. Maar wat mij betreft vooral omdat groente zo ontzettend lekker is en best de basis van je maaltijd mag zijn.

Iedere dag lekker vegetarisch

Het boek is opgedeeld in de dagen van de week en iedere dag heeft een ander thema. Makkelijke maandag, Dinsdag currydag, Woensdag gehaktdag, Hollandse donderdag, Vrijdag snackdag, Feestelijke zaterdag en Zoete zondag. Per thema verschillende recepten die daar bij passen. Wat ik ook zo leuk vind zijn de handige tips die ook in het boek zijn verwerkt. Welke boodschappen koop je bij je Turkse/Marokkaanse supermarkt. Hoe eet je vegetarisch met kinderen. Het maakt het boek er helemaal af door!

Bonte fotografie

De stijl van het boek en zeker ook de fotografie is kleurrijk en allerminst saai. De gerechten zijn stuk voor stuk appetijtelijk gefotografeerd, met dank aan Annemieke. Knap vind ik het, hoe Vegatopia ook dit deel (inclusief de styling) in eigen handen heeft gehouden en het er allemaal zo prachtig uit ziet.

Bloemkool pilao

Natúúrlijk kookten we ook uit het boek. Omdat ik thuis vaker kook op basis van groente werd het feit dat we bloemkool hadden liggen het uitgangspunt. Ik koos voor de bloemkool pilao, een milde Indiase groentecurry. Mild omdat ik het pepertje uit het recept wegliet. Hoewel de uiteindelijk saus minder dik was dan gedacht was het qua smaak hartstikke lekker. Zéker in combinatie met de raïta, die we ook uit het boek maakten. Een volgende keer haal ik wel de kardamomzaadjes uit het gerecht, daarin bijten is minder fijn 😉 Het recept van deze heerlijke pilao deel ik dan ook graag met je.

Koken op basis van groente

Hou je van koken op basis van groente. Hou je van toegankelijke, maar verrassende vegetarische recepten en heb je zin in een kleurrijk, overzichtelijk nieuw kookboek dan heb je aan het kookboek van Vegatopia een goeie! Vanaf nu verkrijgbaar in de boekwinkel, maar ook bijvoorbeeld via Bol.com

Gepubliceerd op 19 april 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.