Review – Van Tajine tot Havermout van Jamila Winwood



Via ROSE Stories ontdekte ik eerder het geweldige boek Melk & Dadels. Ook nu komen ze weer met een verrassend nieuw boek – van Tajine tot havermout – van blogger Jamila Winwood,

De titel zegt meteen alles over het boek. Een modern kookboek, vol Marokkaanse recepten maar allemaal met een eigentijdse twist. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt!

Jamila & ROSE stories

Van Tajine tot Havermout wordt uitgegeven door social enterprise ROSE stories, tevens de initiatiefnemers van ‘elk & Dadels dat uitgeroepen werd tot winnaar van de Publieksprijs van het Kookboek van het jaar 2014. Na dit succes raakte ROSE stories verder geïnteresseerd in de verhalen achter de Marokkaanse keuken. Omdat ROSE stories tot doel heeft om meer diversiteit in beeld te brengen en rolmodellen en bijzondere verhalen uit verschillende culturen een platform te bieden maakten zij samen met Jamila dit boek.

Van Tajine tot havermout

Nadat ik eerder al enthousiast was over de Marokkaanse recepten van Mounir Toub en die uit Melk & Dadels, brengt Jamilia weer een heel eigen boek. Fris, vrouwelijk maar ook weer bomvol lekkers waar je echt het water van in de mond loopt. Want wat is er veel te kiezen. Van ontbijtrecepten, tot smoothies. Van soepen en salades tot de meest geweldige dessert. Je komt echt volop aan je trekken.

Voedingsinformatie

In het boek van Jamila ook volop aandacht voor de voedingswaarde van heel veel ingrediënten. Wat doen al die kruiden en specerijen met je? En wist je dat kikkererwten niet alleen heel lekker zijn, maar ook een stofje bevatten dat je stemming verbetert?

Moderne Marokkaanse recepten

Daarnaast schuwt Jamila niet om een moderne twist aan klassieke gerechten te geven. Een couscous van bloemkool, een vegan harira, een Marakesh smoothie. Het staat er allemaal in. In totaal 60 recepten vind je in het boek.

Verrassend boek

Ik vond Van Tajine tot havermout een verrassend boek. Juist door de onverwachte twist die aan gerechten wordt gegeven. Maar nergens wordt op smaak ingeleverd. Volop (verse) kruiden en specerijen. Maar nergens krijg je het gevoel dat jij deze recepten niet kunt maken, ook al ben je misschien minder bekend met de Marokkaanse keuken.

Harira maaltijdsoep

Ik merk dat ik meer en meer waardering voor de Marokkaanse keuken krijg en er daardoor ook wat mee durf te experimenteren. Dus de harira die ik in het boek zag heb ik met een paar extra ingrediënten aangepast en deel ik dolgraag met je, want oh jeetje wat is ‘ie lekker! Nodig overigens wel meteen genoeg eters uit, want je maakt meteen voor een heel weeshuis 😉 Het recept vind je hier

Verkoopinformatie

Van Tajine tot havermout van Jamila Winwood is vanaf 4 juni te koop en kost € 19,99.  Het boek is online onder meer te koop via Bol.com, via ROSE Stories, en via de blog van Jamila zelf

Gepubliceerd op 5 juni 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.