Review – Van Tajine tot Havermout van Jamila Winwood



Via ROSE Stories ontdekte ik eerder het geweldige boek Melk & Dadels. Ook nu komen ze weer met een verrassend nieuw boek – van Tajine tot havermout – van blogger Jamila Winwood,

De titel zegt meteen alles over het boek. Een modern kookboek, vol Marokkaanse recepten maar allemaal met een eigentijdse twist. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt!

Jamila & ROSE stories

Van Tajine tot Havermout wordt uitgegeven door social enterprise ROSE stories, tevens de initiatiefnemers van ‘elk & Dadels dat uitgeroepen werd tot winnaar van de Publieksprijs van het Kookboek van het jaar 2014. Na dit succes raakte ROSE stories verder geïnteresseerd in de verhalen achter de Marokkaanse keuken. Omdat ROSE stories tot doel heeft om meer diversiteit in beeld te brengen en rolmodellen en bijzondere verhalen uit verschillende culturen een platform te bieden maakten zij samen met Jamila dit boek.

Van Tajine tot havermout

Nadat ik eerder al enthousiast was over de Marokkaanse recepten van Mounir Toub en die uit Melk & Dadels, brengt Jamilia weer een heel eigen boek. Fris, vrouwelijk maar ook weer bomvol lekkers waar je echt het water van in de mond loopt. Want wat is er veel te kiezen. Van ontbijtrecepten, tot smoothies. Van soepen en salades tot de meest geweldige dessert. Je komt echt volop aan je trekken.

Voedingsinformatie

In het boek van Jamila ook volop aandacht voor de voedingswaarde van heel veel ingrediënten. Wat doen al die kruiden en specerijen met je? En wist je dat kikkererwten niet alleen heel lekker zijn, maar ook een stofje bevatten dat je stemming verbetert?

Moderne Marokkaanse recepten

Daarnaast schuwt Jamila niet om een moderne twist aan klassieke gerechten te geven. Een couscous van bloemkool, een vegan harira, een Marakesh smoothie. Het staat er allemaal in. In totaal 60 recepten vind je in het boek.

Verrassend boek

Ik vond Van Tajine tot havermout een verrassend boek. Juist door de onverwachte twist die aan gerechten wordt gegeven. Maar nergens wordt op smaak ingeleverd. Volop (verse) kruiden en specerijen. Maar nergens krijg je het gevoel dat jij deze recepten niet kunt maken, ook al ben je misschien minder bekend met de Marokkaanse keuken.

Harira maaltijdsoep

Ik merk dat ik meer en meer waardering voor de Marokkaanse keuken krijg en er daardoor ook wat mee durf te experimenteren. Dus de harira die ik in het boek zag heb ik met een paar extra ingrediënten aangepast en deel ik dolgraag met je, want oh jeetje wat is ‘ie lekker! Nodig overigens wel meteen genoeg eters uit, want je maakt meteen voor een heel weeshuis 😉 Het recept vind je hier

Verkoopinformatie

Van Tajine tot havermout van Jamila Winwood is vanaf 4 juni te koop en kost € 19,99.  Het boek is online onder meer te koop via Bol.com, via ROSE Stories, en via de blog van Jamila zelf

Gepubliceerd op 5 juni 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.