Review – Van Tajine tot Havermout van Jamila Winwood

Via ROSE Stories ontdekte ik eerder het geweldige boek Melk & Dadels. Ook nu komen ze weer met een verrassend nieuw boek – van Tajine tot havermout – van blogger Jamila Winwood,
De titel zegt meteen alles over het boek. Een modern kookboek, vol Marokkaanse recepten maar allemaal met een eigentijdse twist. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt!
Jamila & ROSE stories
Van Tajine tot Havermout wordt uitgegeven door social enterprise ROSE stories, tevens de initiatiefnemers van ‘elk & Dadels dat uitgeroepen werd tot winnaar van de Publieksprijs van het Kookboek van het jaar 2014. Na dit succes raakte ROSE stories verder geïnteresseerd in de verhalen achter de Marokkaanse keuken. Omdat ROSE stories tot doel heeft om meer diversiteit in beeld te brengen en rolmodellen en bijzondere verhalen uit verschillende culturen een platform te bieden maakten zij samen met Jamila dit boek.
Van Tajine tot havermout
Nadat ik eerder al enthousiast was over de Marokkaanse recepten van Mounir Toub en die uit Melk & Dadels, brengt Jamilia weer een heel eigen boek. Fris, vrouwelijk maar ook weer bomvol lekkers waar je echt het water van in de mond loopt. Want wat is er veel te kiezen. Van ontbijtrecepten, tot smoothies. Van soepen en salades tot de meest geweldige dessert. Je komt echt volop aan je trekken.
Voedingsinformatie
In het boek van Jamila ook volop aandacht voor de voedingswaarde van heel veel ingrediënten. Wat doen al die kruiden en specerijen met je? En wist je dat kikkererwten niet alleen heel lekker zijn, maar ook een stofje bevatten dat je stemming verbetert?
Moderne Marokkaanse recepten
Daarnaast schuwt Jamila niet om een moderne twist aan klassieke gerechten te geven. Een couscous van bloemkool, een vegan harira, een Marakesh smoothie. Het staat er allemaal in. In totaal 60 recepten vind je in het boek.
Verrassend boek
Ik vond Van Tajine tot havermout een verrassend boek. Juist door de onverwachte twist die aan gerechten wordt gegeven. Maar nergens wordt op smaak ingeleverd. Volop (verse) kruiden en specerijen. Maar nergens krijg je het gevoel dat jij deze recepten niet kunt maken, ook al ben je misschien minder bekend met de Marokkaanse keuken.
Harira maaltijdsoep
Ik merk dat ik meer en meer waardering voor de Marokkaanse keuken krijg en er daardoor ook wat mee durf te experimenteren. Dus de harira die ik in het boek zag heb ik met een paar extra ingrediënten aangepast en deel ik dolgraag met je, want oh jeetje wat is ‘ie lekker! Nodig overigens wel meteen genoeg eters uit, want je maakt meteen voor een heel weeshuis 😉 Het recept vind je hier
Verkoopinformatie
Van Tajine tot havermout van Jamila Winwood is vanaf 4 juni te koop en kost € 19,99. Het boek is online onder meer te koop via Bol.com, via ROSE Stories, en via de blog van Jamila zelf
Gepubliceerd op 5 juni 2016