Review Van Kleine spruit tot toffe peer door Gees van Asperen



Afgelopen maand lazen en reviewden we Wegwijs in de Voedingsjungle en toen kwam dit boek op ons pad. Ons pad, want ook deze review is weer in samenwerking met kersverse mama (en presentatrice) Saskia Weerstand.

En ook in dit boek is er aandacht voor de eetopvoeding van kleine en grote Smulpaapjes. Een boek met niet alleen maar informatie, maar ook recepten, doe tips en nog veel meer.

toffe spruit.jpg

Van Kleine Spruit tot Toffe peer

Saskia keek als eerste naar de informatie voor zwangeren en nieuwbakken mama’s. Haar bevindingen:

Ik kan dit boek niet lezen zonder overal ezelsoren te maken van alles wat ik eens wil maken! Zo veel lekkere gerechten; chocolade-pompoenmuffins of couscous met ras el hanoutkip! Ik vergeet bijna dat ik dit boek doorspit om er achter te komen wat ik kan geven aan mijn kleine Jeppe.

Tot nu toe gaf ik Jeppe vooral veel bananen als proefhapje, want dat is lekker gemakkelijk, maar in dit boek staat bij elk gerecht een handige manier om er een baby hapje van te maken. Ideaal! Zo leer ik nieuwe gerechten maken, maar heeft Jeppe er ook wat aan.

Daarnaast staat er een handig baby-voedingsschema in. Een introductie schema voor voeding voor baby’s van 4 tot 12 maanden. Tot ik dit schema las gaf ik Jeppe voeding op verzoek. Dat werkte goed, alleen is het wel veel fijner om een beetje ritme en regelmaat in de voedingen te krijgen. Direct vanaf dag 1 paste dit schema helemaal bij ons en daar heb ik veel aan gehad. Hoi regelmaat 👌🏻

Er staan ook een aantal tips in om eten “leuk” te maken voor kinderen. Eerlijk is eerlijk, als ik die tips lees dan klinkt voeden als een complete dagtaak. Koekjes bakken en daarna de koekjes in het kinderoventje doen zodat je kind trots is op zelfgebakken koekjes, dat zie ik mijzelf niet doen. Maar tips als kinderen niet aanleren dat een toetje lekkerder is dan avondeten is super. Daar heb ik dan weer veel aan.

Met alle gerechten en leuke babyvarianten + creatieve manieren om eten voor te schotelen als Jeppe straks een peuter is, is dit boek wat mij betreft echt een aanrader.

Herkenning

Voor mij (Susan) persoonlijk was het boek vooral een feest der herkenning. Veel van wat wordt aanbevolen, is hoe wij onze dochter hebben opgevoed. Dat zij een alleseter is maakt me nog dagelijks blij. Dus wellicht hebben we iets goed gedaan 😉

Receptuur

De receptuur in het boek is super gevarieerd. Aantrekkelijk gefotografeerd. En alle recepten zijn voorzien van heel veel extra tips. Dat maakt het meteen ook rommelig. De recepten worden afgewisseld met doe dingen. Dan weer met drankjes. Ik vond het daardoor niet heel overzichtelijk, hoewel je op de zijkant van de pagina wel ziet waar je zit. Vormgevingstechnisch leuk gedaan, in de praktijk vond ik het minder handig.

Eetopvoeding

Het boek lijkt me meer voor jonge ouders geschikt, dan wanneer je al grotere kinderen hebt. Maar dat bepaal jij uiteindelijk zelf natuurlijk. Kijk ‘zeker in de boekhandel (of online) even door.

Van kleine spruit tot toffe peer is uitgegeven door Kosmos en kost € 20,- en is o.a. online te koop en in de reguliere boekhandel

Gepubliceerd op 8 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.