Review Van Kleine spruit tot toffe peer door Gees van Asperen



Afgelopen maand lazen en reviewden we Wegwijs in de Voedingsjungle en toen kwam dit boek op ons pad. Ons pad, want ook deze review is weer in samenwerking met kersverse mama (en presentatrice) Saskia Weerstand.

En ook in dit boek is er aandacht voor de eetopvoeding van kleine en grote Smulpaapjes. Een boek met niet alleen maar informatie, maar ook recepten, doe tips en nog veel meer.

toffe spruit.jpg

Van Kleine Spruit tot Toffe peer

Saskia keek als eerste naar de informatie voor zwangeren en nieuwbakken mama’s. Haar bevindingen:

Ik kan dit boek niet lezen zonder overal ezelsoren te maken van alles wat ik eens wil maken! Zo veel lekkere gerechten; chocolade-pompoenmuffins of couscous met ras el hanoutkip! Ik vergeet bijna dat ik dit boek doorspit om er achter te komen wat ik kan geven aan mijn kleine Jeppe.

Tot nu toe gaf ik Jeppe vooral veel bananen als proefhapje, want dat is lekker gemakkelijk, maar in dit boek staat bij elk gerecht een handige manier om er een baby hapje van te maken. Ideaal! Zo leer ik nieuwe gerechten maken, maar heeft Jeppe er ook wat aan.

Daarnaast staat er een handig baby-voedingsschema in. Een introductie schema voor voeding voor baby’s van 4 tot 12 maanden. Tot ik dit schema las gaf ik Jeppe voeding op verzoek. Dat werkte goed, alleen is het wel veel fijner om een beetje ritme en regelmaat in de voedingen te krijgen. Direct vanaf dag 1 paste dit schema helemaal bij ons en daar heb ik veel aan gehad. Hoi regelmaat 👌🏻

Er staan ook een aantal tips in om eten “leuk” te maken voor kinderen. Eerlijk is eerlijk, als ik die tips lees dan klinkt voeden als een complete dagtaak. Koekjes bakken en daarna de koekjes in het kinderoventje doen zodat je kind trots is op zelfgebakken koekjes, dat zie ik mijzelf niet doen. Maar tips als kinderen niet aanleren dat een toetje lekkerder is dan avondeten is super. Daar heb ik dan weer veel aan.

Met alle gerechten en leuke babyvarianten + creatieve manieren om eten voor te schotelen als Jeppe straks een peuter is, is dit boek wat mij betreft echt een aanrader.

Herkenning

Voor mij (Susan) persoonlijk was het boek vooral een feest der herkenning. Veel van wat wordt aanbevolen, is hoe wij onze dochter hebben opgevoed. Dat zij een alleseter is maakt me nog dagelijks blij. Dus wellicht hebben we iets goed gedaan 😉

Receptuur

De receptuur in het boek is super gevarieerd. Aantrekkelijk gefotografeerd. En alle recepten zijn voorzien van heel veel extra tips. Dat maakt het meteen ook rommelig. De recepten worden afgewisseld met doe dingen. Dan weer met drankjes. Ik vond het daardoor niet heel overzichtelijk, hoewel je op de zijkant van de pagina wel ziet waar je zit. Vormgevingstechnisch leuk gedaan, in de praktijk vond ik het minder handig.

Eetopvoeding

Het boek lijkt me meer voor jonge ouders geschikt, dan wanneer je al grotere kinderen hebt. Maar dat bepaal jij uiteindelijk zelf natuurlijk. Kijk ‘zeker in de boekhandel (of online) even door.

Van kleine spruit tot toffe peer is uitgegeven door Kosmos en kost € 20,- en is o.a. online te koop en in de reguliere boekhandel

Gepubliceerd op 8 juli 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.