Review: Uit Pauline’s keuken



Met de komst van het voorjaar regent het nieuwe kookboeken. Laat dat nou net het soort regen zijn waar ik dol op ben.

Pauline Weuring, van Uit Pauline’s keuken, bijt het spits af. In Par Hasard in Amsterdam presenteerde Pauline afgelopen week super trots haar boek en ik was er bij.

Uit Pauline’s Keuken

De blog van Pauline bestaat al bijna 5 jaar. Toegankelijke recepten, zonder te veel poespas zoals ze zelf zegt. Ook recepten in de categorie ‘Voedselzandloper proof’, het populaire boek waarvoor Pauline de recepten schreef.

Haar nieuwste boek is onder haar eigen naam uitgebracht en focust vooral op de “normale” receptuur. Daar waar het kan wel tips om die gerechten voedselzandloper geschikt  te maken. Logisch, want een groot deel van haar publiek is er dol op.

Toegankelijke recepten

Voor mij liever gewone recepten en gelukkig staan er daar meer dan genoeg van in. Je kunt namelijk kiezen uit 100 recepten. Allemaal nieuw en niet eerder op haar blog verschenen. En als je weet dat Pauline dit boek in 2 maanden geschreven heeft is dat echt een prestatie (ik weet inmiddels hoe pittig het is, nieuwe recepten bedenken/maken én schrijven).

Voor ieder wat wils

Het boek is opgedeeld in verschillende categorieën en Pauline neemt je, naast recepten, mee in haar beleving van ‘Live, Love & Eat, haar levensmotto. Dus naast veel recepten staan er ook lifestyle achtige stukjes in haar boek. Ergens doet het me een beetje denken aan The Culy way of Life, maar er zijn vast ergere vergelijkingen te bedenken.

Frisse fotografie

Dat Pauline geïnspireerd wordt door Donna Hay en Yvette van Boven (die het eerste exemplaar in ontvangst nam) zie je onder meer terug in de fotografie. Strakke, lichte foto’s, mooie sobere vormgeving. Het leest heel prettig en je ziet wat je wilt koken. De liefde voor eten spat van het boek af. Het is zó leuk om dat in een boek terug te zien!

Omdat alleen een boek lezen natuurlijk niet heel veel zegt ga ik ook uit Pauline’s boek koken. Het recept van de Mexicaanse wrapbowls deel ik volgende week met je. Wil je eerder zelf al aan de slag? Het boek van Pauline is nu te koop, kost € 19,95 en kun je ook bestellen via Bol

Gepubliceerd op 16 maart 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.