Review: Uit Pauline’s keuken



Met de komst van het voorjaar regent het nieuwe kookboeken. Laat dat nou net het soort regen zijn waar ik dol op ben.

Pauline Weuring, van Uit Pauline’s keuken, bijt het spits af. In Par Hasard in Amsterdam presenteerde Pauline afgelopen week super trots haar boek en ik was er bij.

Uit Pauline’s Keuken

De blog van Pauline bestaat al bijna 5 jaar. Toegankelijke recepten, zonder te veel poespas zoals ze zelf zegt. Ook recepten in de categorie ‘Voedselzandloper proof’, het populaire boek waarvoor Pauline de recepten schreef.

Haar nieuwste boek is onder haar eigen naam uitgebracht en focust vooral op de “normale” receptuur. Daar waar het kan wel tips om die gerechten voedselzandloper geschikt  te maken. Logisch, want een groot deel van haar publiek is er dol op.

Toegankelijke recepten

Voor mij liever gewone recepten en gelukkig staan er daar meer dan genoeg van in. Je kunt namelijk kiezen uit 100 recepten. Allemaal nieuw en niet eerder op haar blog verschenen. En als je weet dat Pauline dit boek in 2 maanden geschreven heeft is dat echt een prestatie (ik weet inmiddels hoe pittig het is, nieuwe recepten bedenken/maken én schrijven).

Voor ieder wat wils

Het boek is opgedeeld in verschillende categorieën en Pauline neemt je, naast recepten, mee in haar beleving van ‘Live, Love & Eat, haar levensmotto. Dus naast veel recepten staan er ook lifestyle achtige stukjes in haar boek. Ergens doet het me een beetje denken aan The Culy way of Life, maar er zijn vast ergere vergelijkingen te bedenken.

Frisse fotografie

Dat Pauline geïnspireerd wordt door Donna Hay en Yvette van Boven (die het eerste exemplaar in ontvangst nam) zie je onder meer terug in de fotografie. Strakke, lichte foto’s, mooie sobere vormgeving. Het leest heel prettig en je ziet wat je wilt koken. De liefde voor eten spat van het boek af. Het is zó leuk om dat in een boek terug te zien!

Omdat alleen een boek lezen natuurlijk niet heel veel zegt ga ik ook uit Pauline’s boek koken. Het recept van de Mexicaanse wrapbowls deel ik volgende week met je. Wil je eerder zelf al aan de slag? Het boek van Pauline is nu te koop, kost € 19,95 en kun je ook bestellen via Bol

Gepubliceerd op 16 maart 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!