Review: Uit Pauline’s keuken



Met de komst van het voorjaar regent het nieuwe kookboeken. Laat dat nou net het soort regen zijn waar ik dol op ben.

Pauline Weuring, van Uit Pauline’s keuken, bijt het spits af. In Par Hasard in Amsterdam presenteerde Pauline afgelopen week super trots haar boek en ik was er bij.

Uit Pauline’s Keuken

De blog van Pauline bestaat al bijna 5 jaar. Toegankelijke recepten, zonder te veel poespas zoals ze zelf zegt. Ook recepten in de categorie ‘Voedselzandloper proof’, het populaire boek waarvoor Pauline de recepten schreef.

Haar nieuwste boek is onder haar eigen naam uitgebracht en focust vooral op de “normale” receptuur. Daar waar het kan wel tips om die gerechten voedselzandloper geschikt  te maken. Logisch, want een groot deel van haar publiek is er dol op.

Toegankelijke recepten

Voor mij liever gewone recepten en gelukkig staan er daar meer dan genoeg van in. Je kunt namelijk kiezen uit 100 recepten. Allemaal nieuw en niet eerder op haar blog verschenen. En als je weet dat Pauline dit boek in 2 maanden geschreven heeft is dat echt een prestatie (ik weet inmiddels hoe pittig het is, nieuwe recepten bedenken/maken én schrijven).

Voor ieder wat wils

Het boek is opgedeeld in verschillende categorieën en Pauline neemt je, naast recepten, mee in haar beleving van ‘Live, Love & Eat, haar levensmotto. Dus naast veel recepten staan er ook lifestyle achtige stukjes in haar boek. Ergens doet het me een beetje denken aan The Culy way of Life, maar er zijn vast ergere vergelijkingen te bedenken.

Frisse fotografie

Dat Pauline geïnspireerd wordt door Donna Hay en Yvette van Boven (die het eerste exemplaar in ontvangst nam) zie je onder meer terug in de fotografie. Strakke, lichte foto’s, mooie sobere vormgeving. Het leest heel prettig en je ziet wat je wilt koken. De liefde voor eten spat van het boek af. Het is zó leuk om dat in een boek terug te zien!

Omdat alleen een boek lezen natuurlijk niet heel veel zegt ga ik ook uit Pauline’s boek koken. Het recept van de Mexicaanse wrapbowls deel ik volgende week met je. Wil je eerder zelf al aan de slag? Het boek van Pauline is nu te koop, kost € 19,95 en kun je ook bestellen via Bol

Gepubliceerd op 16 maart 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.