Review: Uit Pauline’s keuken



Met de komst van het voorjaar regent het nieuwe kookboeken. Laat dat nou net het soort regen zijn waar ik dol op ben.

Pauline Weuring, van Uit Pauline’s keuken, bijt het spits af. In Par Hasard in Amsterdam presenteerde Pauline afgelopen week super trots haar boek en ik was er bij.

Uit Pauline’s Keuken

De blog van Pauline bestaat al bijna 5 jaar. Toegankelijke recepten, zonder te veel poespas zoals ze zelf zegt. Ook recepten in de categorie ‘Voedselzandloper proof’, het populaire boek waarvoor Pauline de recepten schreef.

Haar nieuwste boek is onder haar eigen naam uitgebracht en focust vooral op de “normale” receptuur. Daar waar het kan wel tips om die gerechten voedselzandloper geschikt  te maken. Logisch, want een groot deel van haar publiek is er dol op.

Toegankelijke recepten

Voor mij liever gewone recepten en gelukkig staan er daar meer dan genoeg van in. Je kunt namelijk kiezen uit 100 recepten. Allemaal nieuw en niet eerder op haar blog verschenen. En als je weet dat Pauline dit boek in 2 maanden geschreven heeft is dat echt een prestatie (ik weet inmiddels hoe pittig het is, nieuwe recepten bedenken/maken én schrijven).

Voor ieder wat wils

Het boek is opgedeeld in verschillende categorieën en Pauline neemt je, naast recepten, mee in haar beleving van ‘Live, Love & Eat, haar levensmotto. Dus naast veel recepten staan er ook lifestyle achtige stukjes in haar boek. Ergens doet het me een beetje denken aan The Culy way of Life, maar er zijn vast ergere vergelijkingen te bedenken.

Frisse fotografie

Dat Pauline geïnspireerd wordt door Donna Hay en Yvette van Boven (die het eerste exemplaar in ontvangst nam) zie je onder meer terug in de fotografie. Strakke, lichte foto’s, mooie sobere vormgeving. Het leest heel prettig en je ziet wat je wilt koken. De liefde voor eten spat van het boek af. Het is zó leuk om dat in een boek terug te zien!

Omdat alleen een boek lezen natuurlijk niet heel veel zegt ga ik ook uit Pauline’s boek koken. Het recept van de Mexicaanse wrapbowls deel ik volgende week met je. Wil je eerder zelf al aan de slag? Het boek van Pauline is nu te koop, kost € 19,95 en kun je ook bestellen via Bol

Gepubliceerd op 16 maart 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.