Review: Uit Pauline’s keuken



Met de komst van het voorjaar regent het nieuwe kookboeken. Laat dat nou net het soort regen zijn waar ik dol op ben.

Pauline Weuring, van Uit Pauline’s keuken, bijt het spits af. In Par Hasard in Amsterdam presenteerde Pauline afgelopen week super trots haar boek en ik was er bij.

Uit Pauline’s Keuken

De blog van Pauline bestaat al bijna 5 jaar. Toegankelijke recepten, zonder te veel poespas zoals ze zelf zegt. Ook recepten in de categorie ‘Voedselzandloper proof’, het populaire boek waarvoor Pauline de recepten schreef.

Haar nieuwste boek is onder haar eigen naam uitgebracht en focust vooral op de “normale” receptuur. Daar waar het kan wel tips om die gerechten voedselzandloper geschikt  te maken. Logisch, want een groot deel van haar publiek is er dol op.

Toegankelijke recepten

Voor mij liever gewone recepten en gelukkig staan er daar meer dan genoeg van in. Je kunt namelijk kiezen uit 100 recepten. Allemaal nieuw en niet eerder op haar blog verschenen. En als je weet dat Pauline dit boek in 2 maanden geschreven heeft is dat echt een prestatie (ik weet inmiddels hoe pittig het is, nieuwe recepten bedenken/maken én schrijven).

Voor ieder wat wils

Het boek is opgedeeld in verschillende categorieën en Pauline neemt je, naast recepten, mee in haar beleving van ‘Live, Love & Eat, haar levensmotto. Dus naast veel recepten staan er ook lifestyle achtige stukjes in haar boek. Ergens doet het me een beetje denken aan The Culy way of Life, maar er zijn vast ergere vergelijkingen te bedenken.

Frisse fotografie

Dat Pauline geïnspireerd wordt door Donna Hay en Yvette van Boven (die het eerste exemplaar in ontvangst nam) zie je onder meer terug in de fotografie. Strakke, lichte foto’s, mooie sobere vormgeving. Het leest heel prettig en je ziet wat je wilt koken. De liefde voor eten spat van het boek af. Het is zó leuk om dat in een boek terug te zien!

Omdat alleen een boek lezen natuurlijk niet heel veel zegt ga ik ook uit Pauline’s boek koken. Het recept van de Mexicaanse wrapbowls deel ik volgende week met je. Wil je eerder zelf al aan de slag? Het boek van Pauline is nu te koop, kost € 19,95 en kun je ook bestellen via Bol

Gepubliceerd op 16 maart 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.