Review the Curry Guy – Dan ToombsSommige boeken blijven ongepland langer liggen dan je van plan was. Het eerste boek van Dan Toombs, ook wel The Curry Guy genoemd was dat lot beschoren. En dat ligt niet aan het boek kan ik je vertellen. Want die had ik met veel enthousiasme aangevraagd.

Want in dit boek vind je meer dan 100 recepten voor authentieke Indiase gerechten. En daar zijn we dol op! Waarom ‘ie dan toch even bleef liggen? Ik vertel het je!

The Curry Guy_3D.jpg

The Curry Guy

Want als je van Indiaas eten houdt, zoals ik, dan wil je leren hoe je al dat lekkers nou echt maakt. Dus niet met een potje of een zakje. Nee echt. Vanaf het begin. Ik wilde dat. Heel graag. Maar het is niet zo makkelijk als je denkt. Had ik het onderschat. Yep. Maar dat ligt nogmaals niet aan dit boek.

Curry’s, tandoorimaaltijden en bijgerechten uit de Indiase keuken

Want Dan Toombs legt je echt haarfijn uit hoe je al die echte Indiase gerechten kunt maken. Daar begon hij in 2010 al online mee, maar hij trok het nog een niveautje hoger. Een jaar lang heeft (vanaf maart 2011) hij alleen maar Indiase gerechten gemaakt. Ontbijt, lunch én diner. Om zo écht de Indiase keuken te leren kennen.

Hij ging kijken in de keuken van Indiase restaurants en leerden er niet alleen recepten, maar ook dat wat je vaak niet direct in een recept terugleest. Een deel van de recepten die hij in die periode maakte – het experiment was zo geslaagd dat hij er na dat jaar mee verder ging – verzamelde hij en werden uiteindelijk dit boek.

thecurryguy recept

Gedegen receptuur

De receptuur is dan ook gedegen. En uitgebreid. Dus geeft Toombs je vooraf een heleboel informatie en tips die nodig zijn om de recepten goed te maken. Je ziet in de recepten dus veel verwijzingen naar eerdere pagina’s terug. Dat kan zijn naar kruidenmixen, of naar manieren van bereiding.

Ga er even voor zitten

Dat maakt ook dat dit een boek met recepten is waar je echt even voor moet zitten. Heel eerlijk. Dat geduld heb ik momenteel niet. Dat was dus precies ook waarom het boek zo lang bleef liggen terwijl ik er echt dolgraag mee aan de slag wil. Want alles wat er aan recepten instaat ziet er even lekker uit. Maar maakbaar, even snel tussendoor, nee daarvoor is dit boek te complex.

De echte Indiase keuken thuis

Heb jij nou wel wat meer geduld dan ik en hou je ook van Indiaas, dan wil je echt met dit boek aan de slag. Ik ga dat zeker ook uitgebreider doen dan ik nu gedaan heb. Dat verdient dit boek. Er zit zoveel liefde in.

Voor nu heb ik – heel voorzichtig – de Peshawari Naans gemaakt. Maar de mango chutney die erin staat klinkt ook heerlijk, net als de uienbhaji’s, de boterkip, de tandoori kip, de paneer en nog véél meer. Kortom, alles wat ik normaal in een Indiaas restaurant bestel 😉

The Curry Guy is uitgegeven door Good Cook, kost € 19,95 (een koopje voor zoveel recepten!) en is o.a. online en in de winkel te koop.

Gepubliceerd op 15 april 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.