Review the Curry Guy – Dan ToombsSommige boeken blijven ongepland langer liggen dan je van plan was. Het eerste boek van Dan Toombs, ook wel The Curry Guy genoemd was dat lot beschoren. En dat ligt niet aan het boek kan ik je vertellen. Want die had ik met veel enthousiasme aangevraagd.

Want in dit boek vind je meer dan 100 recepten voor authentieke Indiase gerechten. En daar zijn we dol op! Waarom ‘ie dan toch even bleef liggen? Ik vertel het je!

The Curry Guy_3D.jpg

The Curry Guy

Want als je van Indiaas eten houdt, zoals ik, dan wil je leren hoe je al dat lekkers nou echt maakt. Dus niet met een potje of een zakje. Nee echt. Vanaf het begin. Ik wilde dat. Heel graag. Maar het is niet zo makkelijk als je denkt. Had ik het onderschat. Yep. Maar dat ligt nogmaals niet aan dit boek.

Curry’s, tandoorimaaltijden en bijgerechten uit de Indiase keuken

Want Dan Toombs legt je echt haarfijn uit hoe je al die echte Indiase gerechten kunt maken. Daar begon hij in 2010 al online mee, maar hij trok het nog een niveautje hoger. Een jaar lang heeft (vanaf maart 2011) hij alleen maar Indiase gerechten gemaakt. Ontbijt, lunch én diner. Om zo écht de Indiase keuken te leren kennen.

Hij ging kijken in de keuken van Indiase restaurants en leerden er niet alleen recepten, maar ook dat wat je vaak niet direct in een recept terugleest. Een deel van de recepten die hij in die periode maakte – het experiment was zo geslaagd dat hij er na dat jaar mee verder ging – verzamelde hij en werden uiteindelijk dit boek.

thecurryguy recept

Gedegen receptuur

De receptuur is dan ook gedegen. En uitgebreid. Dus geeft Toombs je vooraf een heleboel informatie en tips die nodig zijn om de recepten goed te maken. Je ziet in de recepten dus veel verwijzingen naar eerdere pagina’s terug. Dat kan zijn naar kruidenmixen, of naar manieren van bereiding.

Ga er even voor zitten

Dat maakt ook dat dit een boek met recepten is waar je echt even voor moet zitten. Heel eerlijk. Dat geduld heb ik momenteel niet. Dat was dus precies ook waarom het boek zo lang bleef liggen terwijl ik er echt dolgraag mee aan de slag wil. Want alles wat er aan recepten instaat ziet er even lekker uit. Maar maakbaar, even snel tussendoor, nee daarvoor is dit boek te complex.

De echte Indiase keuken thuis

Heb jij nou wel wat meer geduld dan ik en hou je ook van Indiaas, dan wil je echt met dit boek aan de slag. Ik ga dat zeker ook uitgebreider doen dan ik nu gedaan heb. Dat verdient dit boek. Er zit zoveel liefde in.

Voor nu heb ik – heel voorzichtig – de Peshawari Naans gemaakt. Maar de mango chutney die erin staat klinkt ook heerlijk, net als de uienbhaji’s, de boterkip, de tandoori kip, de paneer en nog véél meer. Kortom, alles wat ik normaal in een Indiaas restaurant bestel 😉

The Curry Guy is uitgegeven door Good Cook, kost € 19,95 (een koopje voor zoveel recepten!) en is o.a. online en in de winkel te koop.

Gepubliceerd op 15 april 2018


1 reactie

 1. René schreef:

  Vandaag (en gisteren) de kip tikka massala gemaakt recept lijkt redelijk simpel, maar dan komt
  het. De kip moet minimaal 6 uur maar liever 48 (!) uur in de marinade staan en liefst boven een
  barbecue geroosterd worden, dat heb ik gezien de sneeuwstorm vandaag maar overgeslagen.
  Bleek in een koekenpan met antiaanbaklaag ook prima te gaan trouwens.
  De meest gebruikte specerijen komijn en koriander gebruik je door eerst de zaden te roosteren en dan te vermalen gewoon omdat er dan meer smaak aan zit.
  De gebruikte basissaus maken is best een werkje dat alleen loont als je genoeg maakt en de rest in porties invriest. Verder maakt Dan gebruik van diverse kruiden / specerijenmengsels die ook allemaal apart geroosterd en gemalen moeten worden.
  Al met al best veel werk voor 1 kipgerechtje, maar het loont de moeite dubbel en dwars.
  Met wat vers afgebakken naan brood en een simpele raita (komkommer yoghurt knoflook limoen) was het een waar culinair feestje, wat een smaken, wat een gelaagdheid.
  Ben zeer benieuwd naar de rest van de recepten die ik zeker ga proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!