Review – Tefal Infiny Press Revolution slowjuicerSommige reviews schrijven zich zelf. Of chocola lekker is weet je namelijk wel na één keer proeven. Voor sommige reviews moet je wat langer de tijd nemen. Zoals in het geval van deze slowjuicer van Tefal.

Want voor iets waar je veel geld aan uit gaat geven wil je goed weten of dat de moeite waard is. Dus gingen we niet over één nacht ijs. En dat bleek slim

Slow juicer – de test

Ik ben niet de geduldigste. Dat bleek al bij het in elkaar zetten van het apparaat. De gebruiksaanwijzing moet je écht even goed doorlezen. En doe dat vóór je aan de slag gaat. Niet zoals ik achteraf ;-). Dan zie je namelijk dat er een logische volgorde is van alle onderdelen. Het scheelt een hoop frustratie.

Kijk en vergelijk

Als je met het apparaat aan de gang gaat ga je vergelijken. Met een apparaat dat je al in huis hebt of met wat je van een apparaat verwacht. Bedenk dus vóór je een dergelijke apparaat koopt wat je het belangrijkste vindt. Deze slow juicer biedt de mogelijkheid voor sap en voor sauzen/coulis. Dat betekent twee filters. Voor mij is het sapfilter het belangrijkst, dus dat heb ik met alle soorten fruit en groente getest. Daarbij in het achterhoofd houdend hoe mijn sap er voorheen met mijn sapcentrifuge uitkwam. Daar blijkt nogal een verschil in te zitten.

Sap met smaak

Waar bij een sapcentrifuge het fruit en de groente met hoge snelheid in het filter belandt en vermalen wordt, gaat de slow juicer uit van langzame maling. De naam slow juicer zegt het ook al. Wat mij betreft komt dat de smaak absoluut ten goede. De sapjes die wij maakten waren echt veel lekkerder dan die uit de sapcentrifuge.

De hoeveelheid sap was ook beduidend meer. Dit alles heeft te maken met de wijze waarop het sap uit het fruit en groente wordt gehaald. Het fruit/groentepulp wordt via een aparte uitgang uit het apparaat gepompt. Hoe droog dat pulp eruit komt (en dus hoeveel sap eruit gemalen is) kan wel variëren. Vooral aan het eind, na aardig wat fruit juicen, bleef er soms best nog wat vocht in het fruitpulp zitten. Na een aantal keer proberen heb ik dat pulp gewoon nóg een keer erdoor heen gedaan en de rest van het sap eruit gehaald. Hoe ‘droger’ het fruit overigens, hoe droger ook de pulp, terwijl je uit dat die ‘droge producten’, zoals wortel e.d. best een behoorlijke hoeveelheid sap nog haalt.

Wat kan er beter?

Dat is wat mij betreft één van de verbeterpunten Ik vermoed dat dit te maken heeft met de kleine uitgang in het filter. Dat verstopt redelijk snel, waardoor soms fruit in het filter achterblijft en niet genoeg vermalen kan worden. Zeker als je een grote hoeveelheid fruit wilt ‘juicen’. Een iets hogere/bredere uitgang en het lijkt me dat je het probleem verholpen hebt.

Waar je daarnaast goed op moet letten is dat in de onderkant van de schroef ook resten fruit/groente blijven zitten. Zorg dus dat je – liefst meteen na gebruik – alle onderdelen goed schoonspoelt. In tegenstelling tot onze sapcentrifuge is dat bij deze juicer heel gemakkelijk, ook al zijn het veel losse onderdelen. Het meegeleverde borsteltje helpt, daarmee krijg je het filter in een handomdraai schoon.

Geduld is een schone zaak

Had ik deze review na één keer testen geschreven, dan was mijn oordeel niet zo heel best geweest. Maar naar mate je een apparaat vaker gebruikt leer je het beter kennen. Dus snijd ik mijn fruit kleiner, omdat dat minder verstopping oplevert. Spoel ik nu ook de schroef uit, zodat daar geen resten achterblijft. Maar ben ik vooral heel blij met de sappen die het oplevert.

Wortel/tomatensap (lekker met een drupje tabasco). Peer/pruimen/appelsap. Maar ook appel/bleekselderijsap. Alle combinaties zijn denkbaar. Er gingen zelfs hele trossen druiven in, en het sap was prachtig vol en zonder pitjes.

Sap met juicerEindoordeel

De slowjuicer van Tefal is best een kostbare aanschaf. Met een gemiddelde aanschafprijs van € 219,- is het dus goed je vooraf te bedenken wat je er van verwacht en er mee wilt. Bedenk je bij het ingebruik nemen dat je het apparaat waarschijnlijk even moet leren kennen. Neem daar de tijd voor. Ik vermoed dat er apparaten zijn die net iets gebruikersvriendelijker zijn en slimmer in elkaar zitten dan deze juicer. Daar bij wel gezegd hebbende dat die meestal ook een beduidend hoger prijskaartje hebben dan die van Tefal.

Vergelijk ik het gebruik met onze oude sapcentrifuge, dan ben ik echt vele malen blijer met wat deze slowjuicer me aan sap oplevert en hoe ik ‘kan schoonmaken en is het echt een aanwinst. Bij ons blijft ‘ie zeker de prominente plek op het aanrecht behouden, die die de afgelopen tijd met het testen heeft verworven.

Deze review werd mogelijk gemaakt door het beschikbaar stellen van een testexemplaar van de Tefal Infiny Press Revolution

Gepubliceerd op 15 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.