Review Souq lijn van Nadia & Merijn



De postbode bracht onlangs een prachtig pakketje met Arabische producten uit de Nadia en Merijn SOUQ lijn, powered by Vanilla Venture.

Kruiden, granen, geparfumeerde waters. Prachtig vormgegeven en heel intrigerend, een hele nieuwe culinaire wereld voor mij.

 

Nadia & Merijn

Erbij, gelukkig, receptkaarten, want de Arabische keuken – hét domein van Nadia en Merijn – is nog niet een keuken waar ik me het meest comfortabel bij voel. Wel eentje waar door ik zeer geintrigeerd ben en graag meer mee wil doen. Met zo een grote varieteit aan producten en recepten wordt dat in ieder geval nog verder aangewakkerd!

Arabische keuken

Als eerste maak ik de labne met granaatappel, sumak en olijfolie. Heerlijk om brood in te dopen. Het recept geeft wat meer zout aan dan ik gewend ben, dat doen we de volgende keer iets minder. Maar het is zó lekker dat ik me heb voorgenomen het komend jaar vaker uit mijn comfortzone te stappen en eens te kijken of ik me wat bekender kan maken met de Arabische keuken. Dit was namelijk een hele fijne eerste kennismaking!

Het volgende dat op mijn lijstje staat om te maken zijn de amandelkoekjes met oranjebloesem. Alleen al door te ruiken aan het flesje waan je je in 1001 nacht. En zeg nou zelf, wie houdt er niet van koekjes?!

Verkrijgbaarheid

De producten van Souq zijn te koop bij de betere delicatessenwinkel en via Vanilla Venture. Prijzen vanaf 3,95 euro

 

Gepubliceerd op 13 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.