Review Souq lijn van Nadia & Merijn



De postbode bracht onlangs een prachtig pakketje met Arabische producten uit de Nadia en Merijn SOUQ lijn, powered by Vanilla Venture.

Kruiden, granen, geparfumeerde waters. Prachtig vormgegeven en heel intrigerend, een hele nieuwe culinaire wereld voor mij.

 

Nadia & Merijn

Erbij, gelukkig, receptkaarten, want de Arabische keuken – hét domein van Nadia en Merijn – is nog niet een keuken waar ik me het meest comfortabel bij voel. Wel eentje waar door ik zeer geintrigeerd ben en graag meer mee wil doen. Met zo een grote varieteit aan producten en recepten wordt dat in ieder geval nog verder aangewakkerd!

Arabische keuken

Als eerste maak ik de labne met granaatappel, sumak en olijfolie. Heerlijk om brood in te dopen. Het recept geeft wat meer zout aan dan ik gewend ben, dat doen we de volgende keer iets minder. Maar het is zó lekker dat ik me heb voorgenomen het komend jaar vaker uit mijn comfortzone te stappen en eens te kijken of ik me wat bekender kan maken met de Arabische keuken. Dit was namelijk een hele fijne eerste kennismaking!

Het volgende dat op mijn lijstje staat om te maken zijn de amandelkoekjes met oranjebloesem. Alleen al door te ruiken aan het flesje waan je je in 1001 nacht. En zeg nou zelf, wie houdt er niet van koekjes?!

Verkrijgbaarheid

De producten van Souq zijn te koop bij de betere delicatessenwinkel en via Vanilla Venture. Prijzen vanaf 3,95 euro

 

Gepubliceerd op 13 december 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!