Smulpaapje test en kookt uit de Krat



Er zijn meerdere concepten op de markt waarbij je voor een aantal dagen verse ingrediënten krijgt thuisbezorgd met daarbij een aantal lekkere recepten. Ideaal voor mensen die niet zelf willen nadenken over wat ze de komende dagen eten, maar die wel prijs stellen op lekker en vers eten. De Krat is zo’n box en Smulpaapje bestelde er eentje om uit te proberen.

Principe van de Krat

Het principe van de Krat is dat de inhoud zo veel mogelijk lokaal gekweekt is en is samengesteld uit seizoensproducten. Daarnaast streven zij naar duurzaam gekweekte produkten en moet het kwalitatief goed en gezond zijn. De inhoud van de Krat is iedere week anders. En er zijn verschillende soorten die je kunt bestellen. Wij bestelden de Krat extra.

Inhoud en herkomst

De Krat wordt letterlijk in een houten kratje geleverd. Je ziet dus direct wat de inhoud is. De week dat wij ‘bestelden bestond onze krat uit:

Aardappelen Nicola van Oude dominee
Breekbrood van Brood van Menno
Comice peren van Eric Drogenbroek
Kabeljauw van Frank’s Smokehouse
Kalfsschenkel van Driessen food
Karnemelk van De Groene Hart Cooperatie
Meirapen van Gier
Paksoi van Karremans
Palmkool (300g)
Regenboogpeen van Eriks
Spelt van Greenage
Venkel van Litjens

Je ziet meteen waar je producten vandaan komen. En op de site van de Krat vind je meer informatie over de afkomst. Op diezelfde site krijg je per week ook suggesties voor wat je er mee kunt maken. Je hoeft dus echt nèrgens meer zelf over na te denken.

Recepten

De recepten die op de Krat meelevert vonden wij erg verrassend. Wij werden er echt door geïnspireerd. Een aantal hebben we één op één gemaakt. Een aantal anderen waren inspiratie voor een eigen interpretatie. Per week krijg je bij je krat bijpassende recepten gemaild. Maar op de site zelf staan al ruim 1200 recepten van eerdere kratten, waar ook nog volop inspiratie uit te vinden is. Je kunt zelfs met een vinkje op zoek naar kindvriendelijke recepten. Ons favoriete recept uit de Krat delen we komende zaterdag met je in het weekmenu.

Verrassend

Wij waren echt aangenaam verrast. Niet alleen door het hele concept, maar vooral ook door de kwaliteit van de producten. En het was leuk uitgedaagd te worden eens te koken met ingrediënten die we niet zo snel zelf zouden kopen, zoals palmkool en kalfschenkel. Wil je niet zelf bedenken wat je eet, maar wel hoogwaardige producten en verrassende gerechten op tafel zetten, dan is de Krat absoluut iets voor jou. Enige is dat je wel meteen met de inhoud aan de slag moet, doordat het allemaal verse producten zijn heeft het geen zin om pas dagen later aan het koken te gaan. De Krat is al te bestellen voor 1 persoon. Meer weten of bestellen? Kijk dan op www.dekrat.nl

Streekbox

In februari testen we nog een van deze concepten. Dan gaan we aan de slag met de Streekbox. Wordt vervolgd!

Gepubliceerd op 3 februari 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Een romige citroensaus voor je pasta met verse zalm en spinazie maakt van een gewone doordeweekse maaltijd een klein culinair feestje. Zó lekker. En zó gemaakt!
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?