Smulpaapje test en kookt uit de Krat



Er zijn meerdere concepten op de markt waarbij je voor een aantal dagen verse ingrediënten krijgt thuisbezorgd met daarbij een aantal lekkere recepten. Ideaal voor mensen die niet zelf willen nadenken over wat ze de komende dagen eten, maar die wel prijs stellen op lekker en vers eten. De Krat is zo’n box en Smulpaapje bestelde er eentje om uit te proberen.

Principe van de Krat

Het principe van de Krat is dat de inhoud zo veel mogelijk lokaal gekweekt is en is samengesteld uit seizoensproducten. Daarnaast streven zij naar duurzaam gekweekte produkten en moet het kwalitatief goed en gezond zijn. De inhoud van de Krat is iedere week anders. En er zijn verschillende soorten die je kunt bestellen. Wij bestelden de Krat extra.

Inhoud en herkomst

De Krat wordt letterlijk in een houten kratje geleverd. Je ziet dus direct wat de inhoud is. De week dat wij ‘bestelden bestond onze krat uit:

Aardappelen Nicola van Oude dominee
Breekbrood van Brood van Menno
Comice peren van Eric Drogenbroek
Kabeljauw van Frank’s Smokehouse
Kalfsschenkel van Driessen food
Karnemelk van De Groene Hart Cooperatie
Meirapen van Gier
Paksoi van Karremans
Palmkool (300g)
Regenboogpeen van Eriks
Spelt van Greenage
Venkel van Litjens

Je ziet meteen waar je producten vandaan komen. En op de site van de Krat vind je meer informatie over de afkomst. Op diezelfde site krijg je per week ook suggesties voor wat je er mee kunt maken. Je hoeft dus echt nèrgens meer zelf over na te denken.

Recepten

De recepten die op de Krat meelevert vonden wij erg verrassend. Wij werden er echt door geïnspireerd. Een aantal hebben we één op één gemaakt. Een aantal anderen waren inspiratie voor een eigen interpretatie. Per week krijg je bij je krat bijpassende recepten gemaild. Maar op de site zelf staan al ruim 1200 recepten van eerdere kratten, waar ook nog volop inspiratie uit te vinden is. Je kunt zelfs met een vinkje op zoek naar kindvriendelijke recepten. Ons favoriete recept uit de Krat delen we komende zaterdag met je in het weekmenu.

Verrassend

Wij waren echt aangenaam verrast. Niet alleen door het hele concept, maar vooral ook door de kwaliteit van de producten. En het was leuk uitgedaagd te worden eens te koken met ingrediënten die we niet zo snel zelf zouden kopen, zoals palmkool en kalfschenkel. Wil je niet zelf bedenken wat je eet, maar wel hoogwaardige producten en verrassende gerechten op tafel zetten, dan is de Krat absoluut iets voor jou. Enige is dat je wel meteen met de inhoud aan de slag moet, doordat het allemaal verse producten zijn heeft het geen zin om pas dagen later aan het koken te gaan. De Krat is al te bestellen voor 1 persoon. Meer weten of bestellen? Kijk dan op www.dekrat.nl

Streekbox

In februari testen we nog een van deze concepten. Dan gaan we aan de slag met de Streekbox. Wordt vervolgd!

Gepubliceerd op 3 februari 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!