Review Sirocco door Sabrina Ghayour

Persiana was het eerste boek van Ghayour, eentje die ik overigens niet ken maar waarvan ik weet dat de reviews lovend waren. Na het lezen van Sirocco snap ik dat wel. Ghayour maakt toegankelijke recepten die niet vallen of staan als je één ingrediënt niet in huis hebt.
Bij werkelijk bijna alle recepten in Sirocco dacht ik, já die wil ik, díe ga ik maken, oh nee toch die. Eigenlijk precies dat wat een boek moet oproepen als je het doorbladert.
Sabrina Ghayour’s Sirocco
Zoals ze zelf in haar intro schrijft zijn de recepten in het boek geïnspireerd op de smaken uit het Midden Oosten, maar dan met producten, technieken en kookstijlen uit het Westen. Dat maakt dat je bijvoorbeeld hamburgers maakt maar dan met een Midden Oosten tintje eraan. Wat resulteert in Köfteburgers, die echt super lekker zijn. Ja, ik maakte ze en deel het recept natuurlijk met je.
Iedere moment van de dag iets lekkers uit Sirocco
Je vindt voor ieder moment van de dag wel iets lekkers in Sirocco; ontbijt, brunch, hapjes en tussendoortjes, salades & bijgerechten, hoofdgerechten en zoete gerechten. Het boek dat ruim 240!! bladzijdes dik is biedt echt volop keuze. Zeker weten dat je alles in huis hebt? Geen idee wat Sumak nu eigenlijk is en waar je het voor gebruikt. Het boek start met een overzicht van de voorraadkast van Sabrina.
Voor wie is Sirocco?
Eigenlijk voor iedereen die houdt van de Midden Oosten keuken, maar er niet allerlei halsbrekende toeren voor wil uithalen. Eenvoudige, maar super smakelijke recepten met goed verkrijgbare ingrediënten. Kritische noot? Ja, eentje. De fotografie, die vind ik niet briljant. Of beter gezegd, niet heel vernieuwend. Maar dat is ook eigenlijk alles. Voor de rest is het vooral een heerlijk boek, waar je heel blij van gaat worden!
Sirocco is uitgegeven door Good Cook, kost € 24,95 en is in de boekhandel en online o.a. bij Bol.com te koop
Gepubliceerd op 28 oktober 2016