Review Sirocco door Sabrina Ghayour



Persiana was het eerste boek van Ghayour, eentje die ik overigens niet ken maar waarvan ik weet dat de reviews lovend waren. Na het lezen van Sirocco snap ik dat wel. Ghayour maakt toegankelijke recepten die niet vallen of staan als je één ingrediënt niet in huis hebt.

Bij werkelijk bijna alle recepten in Sirocco dacht ik, já die wil ik, díe ga ik maken, oh nee toch die. Eigenlijk precies dat wat een boek moet oproepen als je het doorbladert.

Sirocco.jpg

Sabrina Ghayour’s Sirocco

Zoals ze zelf in haar intro schrijft zijn de recepten in het boek geïnspireerd op de smaken uit het Midden Oosten, maar dan met producten, technieken en kookstijlen uit het Westen. Dat maakt dat je bijvoorbeeld hamburgers maakt maar dan met een Midden Oosten tintje eraan. Wat resulteert in Köfteburgers, die echt super lekker zijn. Ja, ik maakte ze en deel het recept natuurlijk met je.

Kofteburger Sirocco Smulpaapje

Iedere moment van de dag iets lekkers uit Sirocco

Je vindt voor ieder moment van de dag wel iets lekkers in Sirocco; ontbijt, brunch, hapjes en tussendoortjes, salades & bijgerechten, hoofdgerechten en zoete gerechten. Het boek dat ruim 240!! bladzijdes dik is biedt echt volop keuze. Zeker weten dat je alles in huis hebt? Geen idee wat Sumak nu eigenlijk is en waar je het voor gebruikt. Het boek start met een overzicht van de voorraadkast van Sabrina.

Voor wie is Sirocco?

Eigenlijk voor iedereen die houdt van de Midden Oosten keuken, maar er niet allerlei halsbrekende toeren voor wil uithalen. Eenvoudige, maar super smakelijke recepten met goed verkrijgbare ingrediënten. Kritische noot? Ja, eentje. De fotografie, die vind ik niet briljant. Of beter gezegd, niet heel vernieuwend. Maar dat is ook eigenlijk alles. Voor de rest is het vooral een heerlijk boek, waar je heel blij van gaat worden!

Sirocco is uitgegeven door Good Cook, kost € 24,95 en is in de boekhandel en online o.a. bij Bol.com te koop

 

Gepubliceerd op 28 oktober 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!