Review Sirocco door Sabrina Ghayour



Persiana was het eerste boek van Ghayour, eentje die ik overigens niet ken maar waarvan ik weet dat de reviews lovend waren. Na het lezen van Sirocco snap ik dat wel. Ghayour maakt toegankelijke recepten die niet vallen of staan als je één ingrediënt niet in huis hebt.

Bij werkelijk bijna alle recepten in Sirocco dacht ik, já die wil ik, díe ga ik maken, oh nee toch die. Eigenlijk precies dat wat een boek moet oproepen als je het doorbladert.

Sirocco.jpg

Sabrina Ghayour’s Sirocco

Zoals ze zelf in haar intro schrijft zijn de recepten in het boek geïnspireerd op de smaken uit het Midden Oosten, maar dan met producten, technieken en kookstijlen uit het Westen. Dat maakt dat je bijvoorbeeld hamburgers maakt maar dan met een Midden Oosten tintje eraan. Wat resulteert in Köfteburgers, die echt super lekker zijn. Ja, ik maakte ze en deel het recept natuurlijk met je.

Kofteburger Sirocco Smulpaapje

Iedere moment van de dag iets lekkers uit Sirocco

Je vindt voor ieder moment van de dag wel iets lekkers in Sirocco; ontbijt, brunch, hapjes en tussendoortjes, salades & bijgerechten, hoofdgerechten en zoete gerechten. Het boek dat ruim 240!! bladzijdes dik is biedt echt volop keuze. Zeker weten dat je alles in huis hebt? Geen idee wat Sumak nu eigenlijk is en waar je het voor gebruikt. Het boek start met een overzicht van de voorraadkast van Sabrina.

Voor wie is Sirocco?

Eigenlijk voor iedereen die houdt van de Midden Oosten keuken, maar er niet allerlei halsbrekende toeren voor wil uithalen. Eenvoudige, maar super smakelijke recepten met goed verkrijgbare ingrediënten. Kritische noot? Ja, eentje. De fotografie, die vind ik niet briljant. Of beter gezegd, niet heel vernieuwend. Maar dat is ook eigenlijk alles. Voor de rest is het vooral een heerlijk boek, waar je heel blij van gaat worden!

Sirocco is uitgegeven door Good Cook, kost € 24,95 en is in de boekhandel en online o.a. bij Bol.com te koop

 

Gepubliceerd op 28 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!