Review Sirocco door Sabrina Ghayour



Persiana was het eerste boek van Ghayour, eentje die ik overigens niet ken maar waarvan ik weet dat de reviews lovend waren. Na het lezen van Sirocco snap ik dat wel. Ghayour maakt toegankelijke recepten die niet vallen of staan als je één ingrediënt niet in huis hebt.

Bij werkelijk bijna alle recepten in Sirocco dacht ik, já die wil ik, díe ga ik maken, oh nee toch die. Eigenlijk precies dat wat een boek moet oproepen als je het doorbladert.

Sirocco.jpg

Sabrina Ghayour’s Sirocco

Zoals ze zelf in haar intro schrijft zijn de recepten in het boek geïnspireerd op de smaken uit het Midden Oosten, maar dan met producten, technieken en kookstijlen uit het Westen. Dat maakt dat je bijvoorbeeld hamburgers maakt maar dan met een Midden Oosten tintje eraan. Wat resulteert in Köfteburgers, die echt super lekker zijn. Ja, ik maakte ze en deel het recept natuurlijk met je.

Kofteburger Sirocco Smulpaapje

Iedere moment van de dag iets lekkers uit Sirocco

Je vindt voor ieder moment van de dag wel iets lekkers in Sirocco; ontbijt, brunch, hapjes en tussendoortjes, salades & bijgerechten, hoofdgerechten en zoete gerechten. Het boek dat ruim 240!! bladzijdes dik is biedt echt volop keuze. Zeker weten dat je alles in huis hebt? Geen idee wat Sumak nu eigenlijk is en waar je het voor gebruikt. Het boek start met een overzicht van de voorraadkast van Sabrina.

Voor wie is Sirocco?

Eigenlijk voor iedereen die houdt van de Midden Oosten keuken, maar er niet allerlei halsbrekende toeren voor wil uithalen. Eenvoudige, maar super smakelijke recepten met goed verkrijgbare ingrediënten. Kritische noot? Ja, eentje. De fotografie, die vind ik niet briljant. Of beter gezegd, niet heel vernieuwend. Maar dat is ook eigenlijk alles. Voor de rest is het vooral een heerlijk boek, waar je heel blij van gaat worden!

Sirocco is uitgegeven door Good Cook, kost € 24,95 en is in de boekhandel en online o.a. bij Bol.com te koop

 

Gepubliceerd op 28 oktober 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!