Review – Simply Nigella



Als je, zoals ik, niet echt van de foodhypes bent is het even wennen als een aantal van je favoriete kookboekauteurs wel op die golf meegaan. Maar zoals iemand tegen me zei, je kunt het ook zien als nieuwe werelden ontdekken zonder hun eigen identiteit tekort te doen.

Dat is dan ook wel weer zo, dus met open vizier las ik ‘Simply Nigella’ van Nigella Lawson. Net als Jamie’s Superfood, ook voor haar een heel persoonlijk boek en eentje waar in veel gerechten met super foods staan..


Afbeelding: Nigella.com

Simply Nigella

Als een auteur het zonder achternaam af kan weet je dat je een gevestigde naam bent. Nigella is zo iemand. Vol bewondering heb ik menig aflevering van haar kookprogramma’s gezien. Bijna altijd gerechten waar boter, room, suiker en eieren geen ondergeschoven kindjes in waren. Geschokt was ik dan ook toen ik haar, in haar nieuwe tv serie op BBC2, een cake zag maken waar geen boter aan te pas kwam, maar kokosolie. Huh, Nigella?

Food hypes

Maar het gebruik van goji bessen, kokosolie, havermout en allerlei andere zaadjes is inmiddels redelijk ingeburgerd. Dus misschien is het niet zo gek dat zij in haar boek ook deze ingrediënten in haar recepten gebruikt. Ik ben er van overtuigd dat er genoeg liefhebbers voor zijn. Gelukkig vind je in het boek ook meer dan genoeg recepten waar haar oude stijl wel in terugkomt.

Koken uit Simply Nigella

Natuurlijk ben ik ook gaan koken uit het boek. Of beter gezegd, mijn lieve echtgenoot. In de intro van de ultieme Mac&Cheese geeft Nigella aan dat dit recept alle andere versie van Mac & Cheese verslaat, zó lekker. Nou, aanbeveling genoeg. Ondanks dat er zoete aardappel in zit, een ingrediënt waar ik thuis niet echt de handen voor op elkaar krijg. Het resultaat? Lekker! Maar wat mij betreft is de kwalificatie ultiem niet helemaal aan de orde. Daarvoor wil ik toch echt ook iets anders dan zoete aardappel en pasta proeven. Wanneer wordt bacon een super food? 😉 Hoe dan ook, het recept deel ik graag met je!

Dikke pil

Qua aantallen recepten kom je ruimschoots aan je trekken in Simply Nigella. Het boek heeft ruim 400 bladzijdes en 125! recepten. De recepten zijn ingedeeld in zeven thema’s. Van ‘kommetjes eten’ (mijn favoriete manier om te eten!) tot zoete recepten, van ontbijtjes tot avondeten.

De fotografie vind ik een van de mindere ‘features’ van het boek. Die zou wat mij betreft echt frisser en aantrekkelijker mogen. Tegelijkertijd is ‘ie wel van alle opsmuk ontdaan, “what you see is what you get”. Dat maakt denk ik dat alles er heel goed maakbaar uitziet, dus wellicht is het met opzet gedaan.

Conclusie

Een dik boek, héél veel recepten, sommige typisch Nigella, sommige heel erg van nu. Voor ieder wat wils en meer dan genoeg recepten om uit te kiezen wat bij jou past. Een heel persoonlijk boek ook, met recepten van/voor haar kinderen en een kijkje in de ontwikkelingen in haar leven.

Als je Nigella fan bent denk ik dat dit boek ook wel bij jou in de kast gaat belanden. Benieuwd wat jij er dan als eerste uit gaat koken!

Verkoopinformatie

Het boek is inmiddels ook in het Nederlands verkrijgbaar (ik kocht mijn exemplaar in Engeland) en kost € 34,99. Te koop bij de boekhandel en online.

Gepubliceerd op 19 november 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…