Review – Schmidt Originals zeevis kookboek



Niet alle kookboeken zijn liefde op het eerste gezicht. Soms blader je een boek door, is het niet wat je verwacht, legt het dan weg en pakt het daarna nog een keer. Het kan niet altijd instant liefde zijn.

Zo bleek ook met dit kookboek van de beroemde viswinkel Schmidt Zeevis. Maar iedereen verdient een tweede kans.

Schmidt zeevis review Smulpaapje

Schmidt zeevis kookboek

De reden dat ik het vond tegenvallen had denk ik vooral met mijn eigen verwachtingen te maken. Yes! Eindelijk een kookboek vol visinspiratie, als iemand tenslotte vis aan de man weet te brengen is het Schmidt zeevis. Ik was dan ook uitgegaan van een boek met heel veel dagelijkse toepassingen van vis.

Vis voor bijzondere momenten

Dat is wat er tegenviel. Ja, het is een boek vol met verrukkelijke visrecepten, 50 om precies te zijn. Maar het zijn vooral recepten voor bijzondere momenten. Niet voor doordeweekse dagen. Want hoe heerlijk griet met cider ook klinkt, ik zie het me niet op maandagavond maken na een dag werken. Maar goed, een topboek dus voor etentjes en bijzondere momenten.

Kennis over wanneer welke vis

Wat ik overigens top aan het boek vind is dat er volop informatie over vis in staat. Wanneer is welke vis in het seizoen. Welke soorten vis zijn er en waar komt die het meeste voor. Wordt de vis vooral gekweekt of wild gevangen. Hier had ik dus ook op gehoopt en het is fijn dat dat wordt waargemaakt.

Volgende Schmidt zeevisboek voor alledaags gebruik

Wil je op bijzondere momenten een mooi stukje vis bereiden, dan is dit boek voor jou. Je komt dan ruimschoots aan je trekken. Voor de iets meer ‘doordeweekse recepten’ hoop ik dat Schmidt een tweede boek uitbrengt, want ik vermoed dat daar zeker markt voor is.

Kibbeling_Schmidtzeevis Smulpaapje

Kibbeling van de markt, maar dan thuis

Over markt gesproken, kibbeling haal ik er af en toe. Onze dochter is er dol op. Dat recept staat gelukkig wel ook in het boek en maakte ik. Heerlijk waren ze! Zal ik dat recept ook met jullie delen? Vooruit! Hier vind je het!

Schmidt Originals zeevis kookboek is uitgegeven door Bertram & de Leeuw, kost € 29,95 en is onder meer via Bol.com te koop

Gepubliceerd op 7 november 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!