Review Pastabijbel – Roberta Pagnier



Na mijn teleurstellende ervaring met Eataly reageerde Roberta Pagnier via mijn Instagram dat ze haar eigen pastabijbel (natuurlijk) wél van harte kon aanbevelen. Dat was een gevalletje ‘challenge accepted’, dat snap je.

En ook meteen een schot in de roos. Want al bij het eerste doorbladeren liep het water me in de mond. Met recht een pastabijbel te noemen. Wat een feest!

pastabijbel.jpg

Pastabijbel van Roberta Pagnier

En dat is precies wat je wil dat een kookboek oproept. Een onaf latende stroom aan oh’s en ah’s en ‘ja die wil ik, allemaal, maken’ gevoel! En precies dat is wat de Pastabijbel te weeg brengt. Geen gedoe, geen poespas of fratsen, maar gewoon heel veel, lekkere en maakbare recepten. Bellissimo!

Kookbijbel voor de Italiaanse keuken

In het boek vind je maar liefst 115 recepten met pasta. Maar voor je van start gaat eerst een uitvoerige introductie in de wereld van zelf pasta. Welke soorten er zijn, de geschiedenis ervan maar ook hoe je zelf verse pasta maakt. Stap voor stap gefotografeerd en werkelijk alle denkbare pastasoorten staan er in!

Pasta recepten

En dan natuurlijk de recepten met pasta. Ook daar staan er werkelijk oneindig veel van in. En met iedere pastasoort die je maar kunt bedenken. Want verschillende sauzen vragen om verschillende soorten pasta.

De intro is kort maar krachtig. De ingrediëntenlijst overzichtelijk. De bereidingswijze duidelijk en de vele foto’s (door Simone van den Berg, gestyled door Alexandra Schijf) zijn stuk voor stuk prachtig. Serieus, als je van dit boek geen trek krijgt weet ik het ook niet meer 😉

Lasagna alla bolognese

Het was lastig kiezen wat te maken, maar uiteindelijk maakte ik de lasagne alla Bolognese uit het boek. Hoewel ik die wel maakte met verse pastavellen die ik kocht, want zieke man thuis en geen tijd/zin om verse vellen te maken. Het resultaat was er niet minder van.

De lekkerste lasagne ooít was het oordeel aan tafel. En ja, het is even wat werk maar zó de moeite waard. Ik deel het recept vandaag met je!

Must have

Kort gezegd, dit boek is een must have voor iedere pastaliefhebber. Zo simpel is het. Kopen, heel veel gaan gebruiken en écht genieten van de Italiaanse keuken.

De Pastabijbel wordt uitgegeven door Carerra Culinair, kost € 29,99 en is in de lokale boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 1 januari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.