Review Pastabijbel – Roberta Pagnier



Na mijn teleurstellende ervaring met Eataly reageerde Roberta Pagnier via mijn Instagram dat ze haar eigen pastabijbel (natuurlijk) wél van harte kon aanbevelen. Dat was een gevalletje ‘challenge accepted’, dat snap je.

En ook meteen een schot in de roos. Want al bij het eerste doorbladeren liep het water me in de mond. Met recht een pastabijbel te noemen. Wat een feest!

pastabijbel.jpg

Pastabijbel van Roberta Pagnier

En dat is precies wat je wil dat een kookboek oproept. Een onaf latende stroom aan oh’s en ah’s en ‘ja die wil ik, allemaal, maken’ gevoel! En precies dat is wat de Pastabijbel te weeg brengt. Geen gedoe, geen poespas of fratsen, maar gewoon heel veel, lekkere en maakbare recepten. Bellissimo!

Kookbijbel voor de Italiaanse keuken

In het boek vind je maar liefst 115 recepten met pasta. Maar voor je van start gaat eerst een uitvoerige introductie in de wereld van zelf pasta. Welke soorten er zijn, de geschiedenis ervan maar ook hoe je zelf verse pasta maakt. Stap voor stap gefotografeerd en werkelijk alle denkbare pastasoorten staan er in!

Pasta recepten

En dan natuurlijk de recepten met pasta. Ook daar staan er werkelijk oneindig veel van in. En met iedere pastasoort die je maar kunt bedenken. Want verschillende sauzen vragen om verschillende soorten pasta.

De intro is kort maar krachtig. De ingrediëntenlijst overzichtelijk. De bereidingswijze duidelijk en de vele foto’s (door Simone van den Berg, gestyled door Alexandra Schijf) zijn stuk voor stuk prachtig. Serieus, als je van dit boek geen trek krijgt weet ik het ook niet meer 😉

Lasagna alla bolognese

Het was lastig kiezen wat te maken, maar uiteindelijk maakte ik de lasagne alla Bolognese uit het boek. Hoewel ik die wel maakte met verse pastavellen die ik kocht, want zieke man thuis en geen tijd/zin om verse vellen te maken. Het resultaat was er niet minder van.

De lekkerste lasagne ooít was het oordeel aan tafel. En ja, het is even wat werk maar zó de moeite waard. Ik deel het recept vandaag met je!

Must have

Kort gezegd, dit boek is een must have voor iedere pastaliefhebber. Zo simpel is het. Kopen, heel veel gaan gebruiken en écht genieten van de Italiaanse keuken.

De Pastabijbel wordt uitgegeven door Carerra Culinair, kost € 29,99 en is in de lokale boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 1 januari 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 oktober 2020
pan met stoofschotel
 
Smulpaapje weekmenu – week 45

Geen zin om zelf na te denken wat je moet eten? Ik heb weer 5 heerlijke en verse doordeweekse maaltijden voor je. Voor grote én kleine Smulpaapjes.
28 oktober 2020
Maaike yoga
 
Stoptober, maar dan anders

Stoptober in oktober. Een jaarlijks moment waarbij mensen gezamenlijk (proberen te) stoppen met roken. Maaike pakte een andere verslaving aan...
28 oktober 2020
koekjes versierd voor halloween
 
Halloween koekjes

Wij vieren het thuis niet, maar toch kon ik het niet laten om Halloween koekjes te maken. Eigenlijk pumpkin spice koekjes, maar hoe schattig! Erhm, eng!
27 oktober 2020
pastarecept met broccoli
 
Pasta met broccoli & pancetta

Een pastarecept is liefst zo simpel mogelijk. Deze pasta met broccoli en pancetta is dat gegarandeerd. En staat ook nog eens in een kwartier op tafel.
27 oktober 2020
eierkoeken van speculaas
 
Speculaas eierkoeken

Maak samen met je (klein)kind(eren) zelf speculaas eierkoeken met dit super simpele recept. Een lekkere Sinterklaas traktatie, zonder teveel suiker.
26 oktober 2020
stoofschotel kip en venkel
 
Stoofschotel met kip & venkel

Deze kipstoofschotel wordt op smaak gebracht met venkel, paprika, tomaat én sinaasappel. Zo heb je een stoofschotel met kip nog nooit gegeten.