Review Pastabijbel – Roberta Pagnier



Na mijn teleurstellende ervaring met Eataly reageerde Roberta Pagnier via mijn Instagram dat ze haar eigen pastabijbel (natuurlijk) wél van harte kon aanbevelen. Dat was een gevalletje ‘challenge accepted’, dat snap je.

En ook meteen een schot in de roos. Want al bij het eerste doorbladeren liep het water me in de mond. Met recht een pastabijbel te noemen. Wat een feest!

pastabijbel.jpg

Pastabijbel van Roberta Pagnier

En dat is precies wat je wil dat een kookboek oproept. Een onaf latende stroom aan oh’s en ah’s en ‘ja die wil ik, allemaal, maken’ gevoel! En precies dat is wat de Pastabijbel te weeg brengt. Geen gedoe, geen poespas of fratsen, maar gewoon heel veel, lekkere en maakbare recepten. Bellissimo!

Kookbijbel voor de Italiaanse keuken

In het boek vind je maar liefst 115 recepten met pasta. Maar voor je van start gaat eerst een uitvoerige introductie in de wereld van zelf pasta. Welke soorten er zijn, de geschiedenis ervan maar ook hoe je zelf verse pasta maakt. Stap voor stap gefotografeerd en werkelijk alle denkbare pastasoorten staan er in!

Pasta recepten

En dan natuurlijk de recepten met pasta. Ook daar staan er werkelijk oneindig veel van in. En met iedere pastasoort die je maar kunt bedenken. Want verschillende sauzen vragen om verschillende soorten pasta.

De intro is kort maar krachtig. De ingrediëntenlijst overzichtelijk. De bereidingswijze duidelijk en de vele foto’s (door Simone van den Berg, gestyled door Alexandra Schijf) zijn stuk voor stuk prachtig. Serieus, als je van dit boek geen trek krijgt weet ik het ook niet meer 😉

Lasagna alla bolognese

Het was lastig kiezen wat te maken, maar uiteindelijk maakte ik de lasagne alla Bolognese uit het boek. Hoewel ik die wel maakte met verse pastavellen die ik kocht, want zieke man thuis en geen tijd/zin om verse vellen te maken. Het resultaat was er niet minder van.

De lekkerste lasagne ooít was het oordeel aan tafel. En ja, het is even wat werk maar zó de moeite waard. Ik deel het recept vandaag met je!

Must have

Kort gezegd, dit boek is een must have voor iedere pastaliefhebber. Zo simpel is het. Kopen, heel veel gaan gebruiken en écht genieten van de Italiaanse keuken.

De Pastabijbel wordt uitgegeven door Carerra Culinair, kost € 29,99 en is in de lokale boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 1 januari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.