Review – Ontdek het geheim van de chef van Masterchef winnaar Bart van Berkel



Wie wil er nou niet stage lopen bij Sergio Herman? Bij Erik van Loo, Soenil Bahadoer of Ramon Beuk? Masterchef winnaar Bart van Berkel deed het. En bij nog meer klinkende namen. Waarom? Om van de grote der aarden te leren. Keukengeheimen te ontfutselen. Geheimen van topchefs.

Het werd het begin van zijn allereerste boek; Ontdek het geheim van de topchef. En jij kunt nu thuis ook die topchef zijn!


Bart van Berkel, omringd door de topchefs uit zijn boek, tijdens de boeklancering in The Jane in Antwerpen

Ontdek het geheim van de topchef

Want in alle keukens waar Bart van Berkel mocht meelopen kookten de topchefs die in het boek staan (en dat zijn niet de minsten!) hun ‘signature’ gerechten. Ook al ben je een fanatieke amateur kok, die gerechten zijn vaak net wat te ingewikkeld om thuis na te maken. Bart bedacht iets slims.

Hij maakte zijn interpretatie van die gerechten en toverde ze om tot recepten die niet alleen in een uur te maken zijn. Maar ook met ingrediënten waar jij en ik goed aan kunnen komen.

Sterrenwaardig thuis koken

Dus kun jij nu de rendang van Soenil Bahadoer (** de Lindenhof) thuis maken (ik ga echt z.s.m. een snelkookpan aanschaffen, alleen al hiervoor. Het ziet er zó lekker uit!). Of de salade Nicoise van Alain Caron. En wat dacht je van het Snickers pinda-ijs met karamelsaus, geinspireerd door Erik van Loo (** Parkheuvel).

Amateurkok met sterrenrecepten

Als je met het boek van Bart aan de slag gaat is het wel handig dat je wat ervaring hebt met koken. Reerug met kersenbier, ravioli met konijn. Het zijn geen doordeweekse recepten. Maar je hoeft geen chef te zijn. Ben je een fanatieke hobby kok, heb je eetclubje dat wel van een uitdaging houdt dan is dit boek voor jou!

Bart van Berkel

Voor Bart kun je niet anders dan respect hebben. Van (mede) eigenaar van een succesvol IT bedrijf, tot winnaar van Masterchef, tot auteur van een kookboek. Passie hebben is één ding, er keihard voor gaan en je dromen verwezenlijken een volstrekt andere. Los daarvan is Bart ook nog eens een echte ondernemer, die het lef had om zijn eerste boek volledig in eigen beheer uit te brengen. Niets anders dan bewondering!

Conclusie

Dit is geen doorsnee kookboek. Dit boek neemt je mee in de wereld van topchefs. Van topgerechten. Omgetoverd tot maakbare recepten thuis. Het boek kost € 29,95. Je krijgt het dan gratis thuisgestuurd, én gesigneerd. Je bestelt het via www.ontdekhetgeheimvandechef.nl

 

Gepubliceerd op 23 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.