Review – Ontdek het geheim van de chef van Masterchef winnaar Bart van Berkel



Wie wil er nou niet stage lopen bij Sergio Herman? Bij Erik van Loo, Soenil Bahadoer of Ramon Beuk? Masterchef winnaar Bart van Berkel deed het. En bij nog meer klinkende namen. Waarom? Om van de grote der aarden te leren. Keukengeheimen te ontfutselen. Geheimen van topchefs.

Het werd het begin van zijn allereerste boek; Ontdek het geheim van de topchef. En jij kunt nu thuis ook die topchef zijn!


Bart van Berkel, omringd door de topchefs uit zijn boek, tijdens de boeklancering in The Jane in Antwerpen

Ontdek het geheim van de topchef

Want in alle keukens waar Bart van Berkel mocht meelopen kookten de topchefs die in het boek staan (en dat zijn niet de minsten!) hun ‘signature’ gerechten. Ook al ben je een fanatieke amateur kok, die gerechten zijn vaak net wat te ingewikkeld om thuis na te maken. Bart bedacht iets slims.

Hij maakte zijn interpretatie van die gerechten en toverde ze om tot recepten die niet alleen in een uur te maken zijn. Maar ook met ingrediënten waar jij en ik goed aan kunnen komen.

Sterrenwaardig thuis koken

Dus kun jij nu de rendang van Soenil Bahadoer (** de Lindenhof) thuis maken (ik ga echt z.s.m. een snelkookpan aanschaffen, alleen al hiervoor. Het ziet er zó lekker uit!). Of de salade Nicoise van Alain Caron. En wat dacht je van het Snickers pinda-ijs met karamelsaus, geinspireerd door Erik van Loo (** Parkheuvel).

Amateurkok met sterrenrecepten

Als je met het boek van Bart aan de slag gaat is het wel handig dat je wat ervaring hebt met koken. Reerug met kersenbier, ravioli met konijn. Het zijn geen doordeweekse recepten. Maar je hoeft geen chef te zijn. Ben je een fanatieke hobby kok, heb je eetclubje dat wel van een uitdaging houdt dan is dit boek voor jou!

Bart van Berkel

Voor Bart kun je niet anders dan respect hebben. Van (mede) eigenaar van een succesvol IT bedrijf, tot winnaar van Masterchef, tot auteur van een kookboek. Passie hebben is één ding, er keihard voor gaan en je dromen verwezenlijken een volstrekt andere. Los daarvan is Bart ook nog eens een echte ondernemer, die het lef had om zijn eerste boek volledig in eigen beheer uit te brengen. Niets anders dan bewondering!

Conclusie

Dit is geen doorsnee kookboek. Dit boek neemt je mee in de wereld van topchefs. Van topgerechten. Omgetoverd tot maakbare recepten thuis. Het boek kost € 29,95. Je krijgt het dan gratis thuisgestuurd, én gesigneerd. Je bestelt het via www.ontdekhetgeheimvandechef.nl

 

Gepubliceerd op 23 november 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!