Review Nintendo Switch en Nintendo LaboKnutselen en gamen tegelijk, het was voor mij aanleiding om eens te kijken of dit wat zou zijn. Want schermtijd hebben onze kinderen over het algemeen wel genoeg, maar wat nou als je die schermtijd combineert met het in elkaar laten zetten van hun eigen virtuele wereld….

Sinds april is er namelijk Nintendo Labo op de markt. Wij mochten dat pakket, samen met een Nintendo Switch uitproberen. Onze 9jarige dochter laat je weten wat ze er van vindt. Dat doe ik trouwens ook 😉

Nintendo Labo.Smulpaapje

Nintendo Labo

Om met het Labo pakket aan de slag te gaan heb je niet alleen het bouwpakket nodig, maar ook een Nintendo Switch. De Switch fungeert, in de pakketten die je bouwt, als scherm en VR-bril. Maar voordat dat zover is moet je kind aan de slag met karton.

Want als eerste begin je met het bouwen van je eigen (kartonnen) VR bril. Je stopt daarna de gamecard in je Switch en duikt de VR wereld in. Het vereist dus wel enige nauwkeurigheid om met dat karton om te gaan. De aanbevolen leeftijd hiervoor is minimaal 7 jaar. Maar ook dan is het leuker om het samen te doen. Dat was trouwens ook een van de redenen voor mij om een review exemplaar aan te vragen. Samen knutselen én gamen, in plaats van ze alleen achter een scherm te laten.

Bouwpakket en virtual reality

Er is best wel wat te doen over virtual reality, het komt namelijk nogal echt de koppies van je kind(eren) in. Hou de schermtijd dan ook in de gaten. Daar kan Nintendo je trouwens, middels een app waarop je maximale schermtijd instelt, ook bij helpen.

Nintendo Labo VR.jpg

Nintendo Switch

Zoals gezegd is de Switch de basis voor je Labo pakket. Op die Switch kun je ook zonder Labo pakket spelletjes spelen. Bij ons zat de game Yoshi’s Crafted World erbij. Een spelletje dat geschikt is vanaf 3 jaar (volgens Nintendo) en dat volstrekt veilig is om door kinderen te laten spelen.

Dat kinderen een stúk behendiger zijn dan hun ouders (lees ik….) bleek wel toen we het spelletje samen speelde. Ik bakte er echt geen hout van haha. Maar je speelt het spelletje echt samen, wat ik onwijs leuk vond, in plaats van tegen elkaar dus werd ik door onze dochter geholpen. Heel bijzonder!

Nintendo Switch door de ogen van een 9 jarige

Onze dochter wil al heel lang een Nintendo, en speelt het vaker bij haar vrienden van school. Dus dat we ‘nu mochten uitproberen was een feest voor haar (dat ‘ie weer terug moest heb ik maar meteen erbij gezegd, in het kader van verwachtingsmanagement). Wat zij er zo leuk aan vond was dat je ook echt met z’n tweeën kunt spelen. Dat kan op het kleine scherm van de Switch (er zitten losse consoles aan), maar ook op de tv.

De games vond ze heel leuk. Als je een level hebt gedaan kun je steeds door (dat is overigens wel ook waardoor ze echt eindelook kunnen spelen!) en de Yoshi game, die bij de Switch kwam, vond ze super leuk om te doen. (ik had verwacht dat ze die wat kinderachtig zou vinden, niet dus)

Ook de Labo viel in de smaak. Of zoals ze zelf zei “je kunt er veel mee ontdekken en het is ook wel leerzaam en ook een klein beetje verslavend. Het bouwen ervan duurt soms wel lang. VR bril moet je mee beginnen, daarna heb ik de camera gemaakt en een begin van de vogel.”

NintendoSwitch.jpg

Nintendo Switch door de ogen van de ouders

Heel eerlijk, ik had best wat bedenkingen. Dat was ook een van de redenen om deze review te doen, wetende dat hij teruggestuurd zou worden. Schermtijd is en blijft een ding, maar daar ben je als ouders zelf bij. Nintendo helpt daarbij middels het kunnen instellen van een max.tijd  Dat vind ik echt een pluspunt.

De Switch zelf is vernuftig. Je speelt op het kleine scherm, alleen of met z’n tweetjes. Daardoor is ‘ie ideaal om ook op vakantie mee te nemen. Hij is fijn compact, zonder heel veel extra’s die je moet meesjouwen. Dat je ‘daarnaast, met een hdmi kabel op je tv aan kunt sluiten is top voor de momenten dat je samen met je kind wilt spelen of zij met elkaar op groot scherm willen spelen.

Het Labopakket is een mooie manier om old skool knutselen te combineren met de tijd van nu. Tegelijkertijd merkte ik dat de aandacht erbij houden wel even een dingetje is. Maar ook dit kun je samen doen. Toch bleef het spelletjes spelen het uiteindelijk winnen van de VR.

Nintendo switch.Smulpaapje

Aan jou de keuze

De Nintendo Switch is dus de basis. Die heb je nodig voor zowel de spelletjes als de labo pakketten. De spelletjes kun je los erbij kopen. Hoeveel je er koopt is aan jou. Nieuwe spelletjes kunnen prijzig zijn, maar vaak zijn oudere spelletjes ook tweedehands te koop. Datzelfde geldt voor de Switch zelf, die is er in verschillende prijsklasse, maar kijk zeker ook eens op Marktplaats voor een gebruikte Switch.

Wij moesten de Switch op enig moment terug sturen, tot groot verdriet van onze dochter . Die nam zich daarna voor om zelf te gaan sparen voor haar eigen Nintendo Switch. Wat zij niet weet is dat wij, door het zelf kunnen uitproberen en testen, gezien hebben hoe leuk het is. Het kan dus maar zo kan zijn dat haar verjaardagskado dit jaar iets groter uitpakt dan normaal. Door ons zelf gekocht dus hé, niet gesponsord door Nintendo (die we dan wel weer bedanken voor het mogen uitproberen)

Gepubliceerd op 18 juni 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.