Review: Nieuwe Klassiekers van Donna Hay



Donna Hay, voor wie haar niet kent. Deze Australische kookboekenschrijfster is al jaren een fenomeen. Prachtige gerechten maakt ze, simpel in hun eenvoud, makkelijk en toegankelijk om te maken. En bovenal áltijd prachtig gefotografeerd.

Ze is al jaren een van mijn inspiratiebronnen. Nu is er een nieuw boek van haar op de markt ‘Nieuwe Klassiekers’

Nieuwe Klassiekers

Naast haar boeken geeft Donna Hay een magazine uit. De recepten uit dat magazine vind je terug in dit boek. 300!! welteverstaan. Dit boek is dan ook een enorme uitgave en loodzwaar. Maar daarmee ook een echte aanvulling voor je boekenkast. Het woord kookbijbel las ik elders al. Maar het komt aardig in de buurt.

Van magazine tot kookboek

Het magazine is in Nederland helaas slecht verkrijgbaar, dus dit boek maakt dat gemis in één klap goed. Net als bij al haar boeken is de fotografie een lust voor het oog. Je krijgt instant zin om de keuken in te gaan om te koken en bakken.

Ultieme collectie

Dat ik fan ben van Donna Hay moge duidelijk zijn. En ik ben al in het gelukkige bezit van veel van haar boeken. Deze zet ik daar met plezier bij en die zal ik al ook met regelmaat uit de kast halen, want voor welk gerecht je ook inspiratie zoekt, érgens tussen die 300 recepten moet het tussenstaan.

Donna Hay inside_web.jpg

Inspiratie

Mij inspireerde het boek in ieder geval bij de eerste blik al. En een van die gerechten (het was wel lastig kiezen hoor) deel ik komende vrijdag met jullie in het weekmenu. Kun je niet wachten tot vrijdag ga dan gauw naar de boekwinkel, want Nieuwe Klassiekers van Donna Hay is vanaf nu verkrijgbaar.

Deze review werd mogelijk gemaakt door een exemplaar van het boek, dat Uitgeverij Unieboek-Het Spectrum beschikbaar stelde

Gepubliceerd op 5 oktober 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!