Review: Nieuwe Klassiekers van Donna Hay



Donna Hay, voor wie haar niet kent. Deze Australische kookboekenschrijfster is al jaren een fenomeen. Prachtige gerechten maakt ze, simpel in hun eenvoud, makkelijk en toegankelijk om te maken. En bovenal áltijd prachtig gefotografeerd.

Ze is al jaren een van mijn inspiratiebronnen. Nu is er een nieuw boek van haar op de markt ‘Nieuwe Klassiekers’

Nieuwe Klassiekers

Naast haar boeken geeft Donna Hay een magazine uit. De recepten uit dat magazine vind je terug in dit boek. 300!! welteverstaan. Dit boek is dan ook een enorme uitgave en loodzwaar. Maar daarmee ook een echte aanvulling voor je boekenkast. Het woord kookbijbel las ik elders al. Maar het komt aardig in de buurt.

Van magazine tot kookboek

Het magazine is in Nederland helaas slecht verkrijgbaar, dus dit boek maakt dat gemis in één klap goed. Net als bij al haar boeken is de fotografie een lust voor het oog. Je krijgt instant zin om de keuken in te gaan om te koken en bakken.

Ultieme collectie

Dat ik fan ben van Donna Hay moge duidelijk zijn. En ik ben al in het gelukkige bezit van veel van haar boeken. Deze zet ik daar met plezier bij en die zal ik al ook met regelmaat uit de kast halen, want voor welk gerecht je ook inspiratie zoekt, érgens tussen die 300 recepten moet het tussenstaan.

Donna Hay inside_web.jpg

Inspiratie

Mij inspireerde het boek in ieder geval bij de eerste blik al. En een van die gerechten (het was wel lastig kiezen hoor) deel ik komende vrijdag met jullie in het weekmenu. Kun je niet wachten tot vrijdag ga dan gauw naar de boekwinkel, want Nieuwe Klassiekers van Donna Hay is vanaf nu verkrijgbaar.

Deze review werd mogelijk gemaakt door een exemplaar van het boek, dat Uitgeverij Unieboek-Het Spectrum beschikbaar stelde

Gepubliceerd op 5 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.