Review: Nieuwe Klassiekers van Donna Hay



Donna Hay, voor wie haar niet kent. Deze Australische kookboekenschrijfster is al jaren een fenomeen. Prachtige gerechten maakt ze, simpel in hun eenvoud, makkelijk en toegankelijk om te maken. En bovenal áltijd prachtig gefotografeerd.

Ze is al jaren een van mijn inspiratiebronnen. Nu is er een nieuw boek van haar op de markt ‘Nieuwe Klassiekers’

Nieuwe Klassiekers

Naast haar boeken geeft Donna Hay een magazine uit. De recepten uit dat magazine vind je terug in dit boek. 300!! welteverstaan. Dit boek is dan ook een enorme uitgave en loodzwaar. Maar daarmee ook een echte aanvulling voor je boekenkast. Het woord kookbijbel las ik elders al. Maar het komt aardig in de buurt.

Van magazine tot kookboek

Het magazine is in Nederland helaas slecht verkrijgbaar, dus dit boek maakt dat gemis in één klap goed. Net als bij al haar boeken is de fotografie een lust voor het oog. Je krijgt instant zin om de keuken in te gaan om te koken en bakken.

Ultieme collectie

Dat ik fan ben van Donna Hay moge duidelijk zijn. En ik ben al in het gelukkige bezit van veel van haar boeken. Deze zet ik daar met plezier bij en die zal ik al ook met regelmaat uit de kast halen, want voor welk gerecht je ook inspiratie zoekt, érgens tussen die 300 recepten moet het tussenstaan.

Donna Hay inside_web.jpg

Inspiratie

Mij inspireerde het boek in ieder geval bij de eerste blik al. En een van die gerechten (het was wel lastig kiezen hoor) deel ik komende vrijdag met jullie in het weekmenu. Kun je niet wachten tot vrijdag ga dan gauw naar de boekwinkel, want Nieuwe Klassiekers van Donna Hay is vanaf nu verkrijgbaar.

Deze review werd mogelijk gemaakt door een exemplaar van het boek, dat Uitgeverij Unieboek-Het Spectrum beschikbaar stelde

Gepubliceerd op 5 oktober 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.