Review Modern Baking van Donna Hay



Ik moest de high tea met Donna Hay helaas missen omdat ik op dat moment op persreis naar Ierland was, maar gelukkig valt het méga dikke boek Modern Baking niet lang daarna op de mat, zodat ik er toch mee aan de slag kan.

En dat je dat wilt is me al heel snel duidelijk. Wát een pil. Wát een recepten. Ik ben gewoon een beetje overweldigd door de enorme hoeveelheid recepten. Bijna 400bladzijde dik is het boek. Wauw!

Modern Baking.jpg

Modern Baking van Donna Hay

Dat is ook deel van de kritiek die ik op het boek heb. Niet dat het veel recepten zijn, maar wel dat het lastig zoeken is wat waar staat. Het boek is verdeeld in de hoofdstukken Chocolade * Karamel, toffee en koffie * Suiker en specerijen * Vruchten en bessen en Melk en Room.

Ieder hoofdstuk heeft vaste subsecties; quick fix en fresh & light. Maar welke recepten in de hoofdstukken staan zie je pas als je er naar toe gaat. Dat maakt zoeken best lastig in zo’n dik boek. En ja, tuurlijk kun je ook in het register kijken, maar ik doe dat liever aan het begin van het boek.

ModernBaking.jpg

Must have bakboek

Los daarvan, de inhoud van het boek is waanzinnig. 100% wat je van Donna Hay mag verwachten. Dus onovertroffen fotografie, prachtige styling en goed te maken recepten. Wil je uitgebreid bakken, dan pak je de recepten aan het begin van ieder hoofdstuk. Snelle recepten staan onder kopje Quick Fix. En in Fresh & Light vind je haar ‘superfood’ recepten. Overigens zonder dat die er persé heel veel lichter van worden. Gelukkig maar! Let wel goed op de beschrijving, de vertaling is soms wat rommelig.

Aanrader

Tja, eigenlijk is het simpel. Ieder bakfanaat, iedere Donna Hay fan wil dit boek in huis hebben. Completer en mooier zijn ze er niet! Natuurlijk bakte ik uit het boek. Kiezen was echt een drama. Niet te doen gewoon, maar goed het lukte. En dus vind je het recept van de banenencookies vandaag online.

Modern Baking van Donna Hay kost € 35,- is online te bestellen en natuurlijk ook in de boekhandel te koop. Het boek is in Nederland uitgegeven door Unieboek Spectrum. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 25 november 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!