Review Modern Baking van Donna Hay



Ik moest de high tea met Donna Hay helaas missen omdat ik op dat moment op persreis naar Ierland was, maar gelukkig valt het méga dikke boek Modern Baking niet lang daarna op de mat, zodat ik er toch mee aan de slag kan.

En dat je dat wilt is me al heel snel duidelijk. Wát een pil. Wát een recepten. Ik ben gewoon een beetje overweldigd door de enorme hoeveelheid recepten. Bijna 400bladzijde dik is het boek. Wauw!

Modern Baking.jpg

Modern Baking van Donna Hay

Dat is ook deel van de kritiek die ik op het boek heb. Niet dat het veel recepten zijn, maar wel dat het lastig zoeken is wat waar staat. Het boek is verdeeld in de hoofdstukken Chocolade * Karamel, toffee en koffie * Suiker en specerijen * Vruchten en bessen en Melk en Room.

Ieder hoofdstuk heeft vaste subsecties; quick fix en fresh & light. Maar welke recepten in de hoofdstukken staan zie je pas als je er naar toe gaat. Dat maakt zoeken best lastig in zo’n dik boek. En ja, tuurlijk kun je ook in het register kijken, maar ik doe dat liever aan het begin van het boek.

ModernBaking.jpg

Must have bakboek

Los daarvan, de inhoud van het boek is waanzinnig. 100% wat je van Donna Hay mag verwachten. Dus onovertroffen fotografie, prachtige styling en goed te maken recepten. Wil je uitgebreid bakken, dan pak je de recepten aan het begin van ieder hoofdstuk. Snelle recepten staan onder kopje Quick Fix. En in Fresh & Light vind je haar ‘superfood’ recepten. Overigens zonder dat die er persé heel veel lichter van worden. Gelukkig maar! Let wel goed op de beschrijving, de vertaling is soms wat rommelig.

Aanrader

Tja, eigenlijk is het simpel. Ieder bakfanaat, iedere Donna Hay fan wil dit boek in huis hebben. Completer en mooier zijn ze er niet! Natuurlijk bakte ik uit het boek. Kiezen was echt een drama. Niet te doen gewoon, maar goed het lukte. En dus vind je het recept van de banenencookies vandaag online.

Modern Baking van Donna Hay kost € 35,- is online te bestellen en natuurlijk ook in de boekhandel te koop. Het boek is in Nederland uitgegeven door Unieboek Spectrum. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 25 november 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.