Review Modern Baking van Donna Hay



Ik moest de high tea met Donna Hay helaas missen omdat ik op dat moment op persreis naar Ierland was, maar gelukkig valt het méga dikke boek Modern Baking niet lang daarna op de mat, zodat ik er toch mee aan de slag kan.

En dat je dat wilt is me al heel snel duidelijk. Wát een pil. Wát een recepten. Ik ben gewoon een beetje overweldigd door de enorme hoeveelheid recepten. Bijna 400bladzijde dik is het boek. Wauw!

Modern Baking.jpg

Modern Baking van Donna Hay

Dat is ook deel van de kritiek die ik op het boek heb. Niet dat het veel recepten zijn, maar wel dat het lastig zoeken is wat waar staat. Het boek is verdeeld in de hoofdstukken Chocolade * Karamel, toffee en koffie * Suiker en specerijen * Vruchten en bessen en Melk en Room.

Ieder hoofdstuk heeft vaste subsecties; quick fix en fresh & light. Maar welke recepten in de hoofdstukken staan zie je pas als je er naar toe gaat. Dat maakt zoeken best lastig in zo’n dik boek. En ja, tuurlijk kun je ook in het register kijken, maar ik doe dat liever aan het begin van het boek.

ModernBaking.jpg

Must have bakboek

Los daarvan, de inhoud van het boek is waanzinnig. 100% wat je van Donna Hay mag verwachten. Dus onovertroffen fotografie, prachtige styling en goed te maken recepten. Wil je uitgebreid bakken, dan pak je de recepten aan het begin van ieder hoofdstuk. Snelle recepten staan onder kopje Quick Fix. En in Fresh & Light vind je haar ‘superfood’ recepten. Overigens zonder dat die er persé heel veel lichter van worden. Gelukkig maar! Let wel goed op de beschrijving, de vertaling is soms wat rommelig.

Aanrader

Tja, eigenlijk is het simpel. Ieder bakfanaat, iedere Donna Hay fan wil dit boek in huis hebben. Completer en mooier zijn ze er niet! Natuurlijk bakte ik uit het boek. Kiezen was echt een drama. Niet te doen gewoon, maar goed het lukte. En dus vind je het recept van de banenencookies vandaag online.

Modern Baking van Donna Hay kost € 35,- is online te bestellen en natuurlijk ook in de boekhandel te koop. Het boek is in Nederland uitgegeven door Unieboek Spectrum. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

Gepubliceerd op 25 november 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!