Review – Miljuschka’s foodtrucks



Dat foodtrucks hip & happening zijn zag je afgelopen zomer wel. Geen festival was compleet zonder een aantal van deze verrijdbare restaurants. Er waren zelfs hele festivals rondom de foodtrucks. Want foodtrucks zijn meer dan een snelle, vette hap. In de meesten wordt op hoog niveau gekookt.

Kooktv zender 24 kitchen dook samen met voormaling TMF VJ Miljuschka in de wereld van foodtrucks in Amerika en maakten er een geweldige serie over. Logischerwijs volgt daar nu een boek op. Het eerste boek van foodielover Miljuschka. En hot damn! wát voor een boek.

Foodielover Miljuschka Witzenhausen

Er zijn van die mensen waar je instant een zwak voor hebt. Toen ik Miljuschka een tijd terug voor Smulpaapje interviewde (dat interview lees je hier) kon ik niet anders concluderen dan dat dit niet alleen een super cool wijf is, maar een ontwapend lief mens vooral. Puur, een klein randje rauw maar tot in haar vezels gepassioneerd over eten.

Liefde voor eten

Die liefde voor eten zie je terug in haar boek. Niks geen super foods, niks geen hip gedoe, maar eten zoals eten bedoeld is. Ik las de eerste pagina’s van haar boek ’s ochtends in de trein. En hoewel ik goed ontbeten had liep mij letterlijk het water in de mond bij het zien van de recepten die in het boek staan.

Streetfood thuis

Wat dacht je van een badass burger met gorgonzola, bacon en gekarameliseerde ui, een tosti oliebol (ja, écht!) of de echte New Yorkse hotdog. Krijg je ook zo’n trek?! Oh wacht, de taco met eend en rode kool. Die moést ik maken, zeker met een kleuter thuis die dol is op eend. Het resultaat? Zó lekker dat ik het recept donderdag aanstaande met je deel.

Miljuschka thuis en op 24Kitchen

Maar serieus, dit boek wil je eigenlijk gewoon hebben. Is het niet omdat Miljuschka een prachtig lief mens is, dan wel omdat je van íeder recept in haar boek ongelofelijke trek krijgt. Wil je Miljuschka in actie zien op tv, zet dan 24 Kitchen op en bekijk de herhalingen van haar reis door Amerika.

Verkoopinformatie

Miljuschka’s Foodtrucks ligt nú in de winkel en wordt uitgegeven door Bruna. Het boek kost € 19,95 en is natuurlijk ook online verkrijgbaar.

 

Gepubliceerd op 12 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.