Review – Miljuschka’s foodtrucks
Dat foodtrucks hip & happening zijn zag je afgelopen zomer wel. Geen festival was compleet zonder een aantal van deze verrijdbare restaurants. Er waren zelfs hele festivals rondom de foodtrucks. Want foodtrucks zijn meer dan een snelle, vette hap. In de meesten wordt op hoog niveau gekookt.
Kooktv zender 24 kitchen dook samen met voormaling TMF VJ Miljuschka in de wereld van foodtrucks in Amerika en maakten er een geweldige serie over. Logischerwijs volgt daar nu een boek op. Het eerste boek van foodielover Miljuschka. En hot damn! wát voor een boek.
Foodielover Miljuschka Witzenhausen
Er zijn van die mensen waar je instant een zwak voor hebt. Toen ik Miljuschka een tijd terug voor Smulpaapje interviewde (dat interview lees je hier) kon ik niet anders concluderen dan dat dit niet alleen een super cool wijf is, maar een ontwapend lief mens vooral. Puur, een klein randje rauw maar tot in haar vezels gepassioneerd over eten.
Liefde voor eten
Die liefde voor eten zie je terug in haar boek. Niks geen super foods, niks geen hip gedoe, maar eten zoals eten bedoeld is. Ik las de eerste pagina’s van haar boek ’s ochtends in de trein. En hoewel ik goed ontbeten had liep mij letterlijk het water in de mond bij het zien van de recepten die in het boek staan.
Streetfood thuis
Wat dacht je van een badass burger met gorgonzola, bacon en gekarameliseerde ui, een tosti oliebol (ja, écht!) of de echte New Yorkse hotdog. Krijg je ook zo’n trek?! Oh wacht, de taco met eend en rode kool. Die moést ik maken, zeker met een kleuter thuis die dol is op eend. Het resultaat? Zó lekker dat ik het recept donderdag aanstaande met je deel.
Miljuschka thuis en op 24Kitchen
Maar serieus, dit boek wil je eigenlijk gewoon hebben. Is het niet omdat Miljuschka een prachtig lief mens is, dan wel omdat je van íeder recept in haar boek ongelofelijke trek krijgt. Wil je Miljuschka in actie zien op tv, zet dan 24 Kitchen op en bekijk de herhalingen van haar reis door Amerika.
Verkoopinformatie
Miljuschka’s Foodtrucks ligt nú in de winkel en wordt uitgegeven door Bruna. Het boek kost € 19,95 en is natuurlijk ook online verkrijgbaar.
Gepubliceerd op 12 oktober 2015