Review – Miljuschka’s foodtrucks



Dat foodtrucks hip & happening zijn zag je afgelopen zomer wel. Geen festival was compleet zonder een aantal van deze verrijdbare restaurants. Er waren zelfs hele festivals rondom de foodtrucks. Want foodtrucks zijn meer dan een snelle, vette hap. In de meesten wordt op hoog niveau gekookt.

Kooktv zender 24 kitchen dook samen met voormaling TMF VJ Miljuschka in de wereld van foodtrucks in Amerika en maakten er een geweldige serie over. Logischerwijs volgt daar nu een boek op. Het eerste boek van foodielover Miljuschka. En hot damn! wát voor een boek.

Foodielover Miljuschka Witzenhausen

Er zijn van die mensen waar je instant een zwak voor hebt. Toen ik Miljuschka een tijd terug voor Smulpaapje interviewde (dat interview lees je hier) kon ik niet anders concluderen dan dat dit niet alleen een super cool wijf is, maar een ontwapend lief mens vooral. Puur, een klein randje rauw maar tot in haar vezels gepassioneerd over eten.

Liefde voor eten

Die liefde voor eten zie je terug in haar boek. Niks geen super foods, niks geen hip gedoe, maar eten zoals eten bedoeld is. Ik las de eerste pagina’s van haar boek ’s ochtends in de trein. En hoewel ik goed ontbeten had liep mij letterlijk het water in de mond bij het zien van de recepten die in het boek staan.

Streetfood thuis

Wat dacht je van een badass burger met gorgonzola, bacon en gekarameliseerde ui, een tosti oliebol (ja, écht!) of de echte New Yorkse hotdog. Krijg je ook zo’n trek?! Oh wacht, de taco met eend en rode kool. Die moést ik maken, zeker met een kleuter thuis die dol is op eend. Het resultaat? Zó lekker dat ik het recept donderdag aanstaande met je deel.

Miljuschka thuis en op 24Kitchen

Maar serieus, dit boek wil je eigenlijk gewoon hebben. Is het niet omdat Miljuschka een prachtig lief mens is, dan wel omdat je van íeder recept in haar boek ongelofelijke trek krijgt. Wil je Miljuschka in actie zien op tv, zet dan 24 Kitchen op en bekijk de herhalingen van haar reis door Amerika.

Verkoopinformatie

Miljuschka’s Foodtrucks ligt nú in de winkel en wordt uitgegeven door Bruna. Het boek kost € 19,95 en is natuurlijk ook online verkrijgbaar.

 

Gepubliceerd op 12 oktober 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!