Review – Mijn Arabische keuken van Mounir Toub



Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen; wát een heerlijk boek. Ik kan oprecht niet anders zeggen. Los van het feit dat Mounir buitengewoon charmant en innemend is, is de manier waarop hij zijn eerste kookboek geschreven heeft zonder meer pakkend.

Pakkend, persoonlijk, authentiek en bómvol met recepten uit de Arabische keuken, zíjn Arabische keuken, die je stuk voor stuk het water in de mond doen lopen

Mijn Arabische keuken

Voor veel mensen, inclusief mijzelf, is de Arabische keuken er niet eentje waar je dagelijks uit kookt. Dan kan het best spannend zijn om een boek vól Arabische recepten te kopen. Snap ik. Maar hoeft niet. Echt niet. Want stuk voor stuk zijn de recepten van Mounir toegankelijk, maakbaar en voor ieder smaakpalet geschikt

Mounir Toub

Je wordt door Mounir aan de hand meegenomen. Welke kruiden en specerijen zijn er? Waar koop je ze? Wat zijn variatiemogelijkheden? Zoals hij zijn leerlingen begeleidt (Mounir is in het dagelijks leven ook nog leraar), zo begeleidt hij de lezer en legt hij alles haarfijn en duidelijk uit. Ook met persoonlijke verhalen, die de gerechten nóg meer doen leven!

24Kitchen

En denk je nu, hé die Mounir ken ik? Klopt. Hij was jaren te zien als een van de 24Kitchen chefs van de Makkelijke Maaltijd. En het toffe is dat Mounir ook binnenkort weer te zien is op 24Kitchen, met een nieuw programma. Nog meer gelegenheid dus om de Arabische keuken beter te leren kennen.

Must have

Persoonlijk vind ik het boek van Mounir een must have. Want het voegt écht iets toe aan je kookboekenkast. Ik vond het een klein drama om slechts één gerecht te kiezen om met jullie te delen. Want ook de harirasoep, de couscousgerechten, het Marokkaanse brood, om er maar een paar te noemen klinken verrukkelijk en heel maakbaar.

Bastilla van kip

Maar ik koos uiteindelijk voor de bastilla van kip, een van Mounirs lievelingsgerechten (hoewel hij, heel herkenbaar, liever niet kiest. Het sluit namelijk zoveel ander lekkers uit 😉 ) We aten een kleine versie ervan tijdens zijn boekpresentatie. Best wel gedurfd dus ook om te proberen díe te evenaren. Maar het gerecht is – net als alle andere recepten uit het boek – zo goed uitgelegd dat ik het aandurfde.. en met groot succes. Manlief kreeg er maar niet genoeg van. En ook onze kleuter at, met d’r handen want dat hoort bij dit gerecht – er met smaak van! Het recept deel ik dan ook graag met je.

Conclusie

Ik zei het eigenlijk al hé, Mijn Arabische Keuken van Mounir Toub is écht een aanrader. Prachtige foto’s, super gerechten, goed beschreven recepten, persoonlijke verhalen. Het is echt een compleet boek, waar je vaker in zult lezen en uit zult koken dan je misschien verwacht.

Mijn Arabische Keuken is uitgegeven door Carrera, kost € 29,99 en is o.a. via Bol.com te koop.
De kosten voor het boek, zodat ik deze review kon schrijven, zijn voor eigen rekening geweest.

Gepubliceerd op 2 juni 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.