Review Masterclass Cakes van Rutger van den Broek



Mijn eerste gedachte, toen ik het boek (met lief kaartje van Rutger) thuisgestuurd kreeg was heey wat lief en meteen daarna, maar huh? wat is er masterclass aan een cakeboek van Rutger. Want dat Rutger kan bakken (hallo 1e winnaar Heel Holland Bakt) weten we natuurlijk wel.

Hij schreef al de nodige boeken, en daarnaast ook een aantal Bijbels. Met gezonde nieuwsgierigheid dook ik dus het boek in!

Masterclass cakes.jpg

Masterclass Cakes

Ik kom er in de intro van het boek niet achter, maar zie wel dat in het boek de niet al te voor de hand liggende cakes aan bod komen. Cakes waar je wat meer voor in huis moet hebben, of dat nou is in ingrediënten of in techniek. Toch zie ik ook weer veel basis uitleg (ik blijf dat fijn vinden) en de cakes zien er wel echt maakbaar uit.

De site van uitgeverij Carrera biedt de oplossing. De boeken bieden variatie. Dus niet gewoon een cake bakken, maar heel veel variëteit. Het klinkt logisch, maar de titel Masterclass (er zijn er meer) snap ik er nog niet echt mee.

De cakes in Masterclass Cakes

Goed, genoeg over de titel. Laten we het vooral over de inhoud hebben. Want nogmaals, we hebben het hier over Rutger. Die kan als geen ander boeken schrijven over bakken. En dat wil je met dit boek. Veertig cakerecepten staan er in het boek. Super gevarieerd ook.

Wat dacht je van een marmercake of een frisse citroencake, of probeer eens de olijfoliecake met mandarijn. En dan heb ik het nog niet gehad over de stroopwafeltulband

Gedegen uitleg, fijne recepten

Zoals altijd legt Rutger de stappen van een cakerecept goed uit. De fotografie is ook weer mooi. Eigenlijk is er geen reden om, als je van bakken houdt, dit Masterclass Cakes boek niet te kopen. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, het boekt kost € 16,99.

Bakkers klaar, bakken maar!

Uiteraard ben ik ook zelf aan het bakken geslagen, dat wil je wel met zo’n boek. Kiezen is een ander ding, dat was niet zo eenvoudig. Het werd de bitterkoekjescake. Volgens Rutger een klassieker. Ik had ‘nog nooit gemaakt.

Maar het was een dikke hit. Het recept deel ik vandaag dan ook graag met je! Verder moet je gewoon lekker zelf aan de slag met het boek. Of je het nu met de titel eens bent of niet 😉

Masterclass Cakes is uitgegeven door Carrera Culinair en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 12 juni 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!