Review Masterclass Cakes van Rutger van den Broek



Mijn eerste gedachte, toen ik het boek (met lief kaartje van Rutger) thuisgestuurd kreeg was heey wat lief en meteen daarna, maar huh? wat is er masterclass aan een cakeboek van Rutger. Want dat Rutger kan bakken (hallo 1e winnaar Heel Holland Bakt) weten we natuurlijk wel.

Hij schreef al de nodige boeken, en daarnaast ook een aantal Bijbels. Met gezonde nieuwsgierigheid dook ik dus het boek in!

Masterclass cakes.jpg

Masterclass Cakes

Ik kom er in de intro van het boek niet achter, maar zie wel dat in het boek de niet al te voor de hand liggende cakes aan bod komen. Cakes waar je wat meer voor in huis moet hebben, of dat nou is in ingrediënten of in techniek. Toch zie ik ook weer veel basis uitleg (ik blijf dat fijn vinden) en de cakes zien er wel echt maakbaar uit.

De site van uitgeverij Carrera biedt de oplossing. De boeken bieden variatie. Dus niet gewoon een cake bakken, maar heel veel variëteit. Het klinkt logisch, maar de titel Masterclass (er zijn er meer) snap ik er nog niet echt mee.

De cakes in Masterclass Cakes

Goed, genoeg over de titel. Laten we het vooral over de inhoud hebben. Want nogmaals, we hebben het hier over Rutger. Die kan als geen ander boeken schrijven over bakken. En dat wil je met dit boek. Veertig cakerecepten staan er in het boek. Super gevarieerd ook.

Wat dacht je van een marmercake of een frisse citroencake, of probeer eens de olijfoliecake met mandarijn. En dan heb ik het nog niet gehad over de stroopwafeltulband

Gedegen uitleg, fijne recepten

Zoals altijd legt Rutger de stappen van een cakerecept goed uit. De fotografie is ook weer mooi. Eigenlijk is er geen reden om, als je van bakken houdt, dit Masterclass Cakes boek niet te kopen. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, het boekt kost € 16,99.

Bakkers klaar, bakken maar!

Uiteraard ben ik ook zelf aan het bakken geslagen, dat wil je wel met zo’n boek. Kiezen is een ander ding, dat was niet zo eenvoudig. Het werd de bitterkoekjescake. Volgens Rutger een klassieker. Ik had ‘nog nooit gemaakt.

Maar het was een dikke hit. Het recept deel ik vandaag dan ook graag met je! Verder moet je gewoon lekker zelf aan de slag met het boek. Of je het nu met de titel eens bent of niet 😉

Masterclass Cakes is uitgegeven door Carrera Culinair en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 12 juni 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus