Review Masterclass Cakes van Rutger van den Broek



Mijn eerste gedachte, toen ik het boek (met lief kaartje van Rutger) thuisgestuurd kreeg was heey wat lief en meteen daarna, maar huh? wat is er masterclass aan een cakeboek van Rutger. Want dat Rutger kan bakken (hallo 1e winnaar Heel Holland Bakt) weten we natuurlijk wel.

Hij schreef al de nodige boeken, en daarnaast ook een aantal Bijbels. Met gezonde nieuwsgierigheid dook ik dus het boek in!

Masterclass cakes.jpg

Masterclass Cakes

Ik kom er in de intro van het boek niet achter, maar zie wel dat in het boek de niet al te voor de hand liggende cakes aan bod komen. Cakes waar je wat meer voor in huis moet hebben, of dat nou is in ingrediënten of in techniek. Toch zie ik ook weer veel basis uitleg (ik blijf dat fijn vinden) en de cakes zien er wel echt maakbaar uit.

De site van uitgeverij Carrera biedt de oplossing. De boeken bieden variatie. Dus niet gewoon een cake bakken, maar heel veel variëteit. Het klinkt logisch, maar de titel Masterclass (er zijn er meer) snap ik er nog niet echt mee.

De cakes in Masterclass Cakes

Goed, genoeg over de titel. Laten we het vooral over de inhoud hebben. Want nogmaals, we hebben het hier over Rutger. Die kan als geen ander boeken schrijven over bakken. En dat wil je met dit boek. Veertig cakerecepten staan er in het boek. Super gevarieerd ook.

Wat dacht je van een marmercake of een frisse citroencake, of probeer eens de olijfoliecake met mandarijn. En dan heb ik het nog niet gehad over de stroopwafeltulband

Gedegen uitleg, fijne recepten

Zoals altijd legt Rutger de stappen van een cakerecept goed uit. De fotografie is ook weer mooi. Eigenlijk is er geen reden om, als je van bakken houdt, dit Masterclass Cakes boek niet te kopen. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, het boekt kost € 16,99.

Bakkers klaar, bakken maar!

Uiteraard ben ik ook zelf aan het bakken geslagen, dat wil je wel met zo’n boek. Kiezen is een ander ding, dat was niet zo eenvoudig. Het werd de bitterkoekjescake. Volgens Rutger een klassieker. Ik had ‘nog nooit gemaakt.

Maar het was een dikke hit. Het recept deel ik vandaag dan ook graag met je! Verder moet je gewoon lekker zelf aan de slag met het boek. Of je het nu met de titel eens bent of niet 😉

Masterclass Cakes is uitgegeven door Carrera Culinair en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 12 juni 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.