Review Masterclass Cakes van Rutger van den Broek



Mijn eerste gedachte, toen ik het boek (met lief kaartje van Rutger) thuisgestuurd kreeg was heey wat lief en meteen daarna, maar huh? wat is er masterclass aan een cakeboek van Rutger. Want dat Rutger kan bakken (hallo 1e winnaar Heel Holland Bakt) weten we natuurlijk wel.

Hij schreef al de nodige boeken, en daarnaast ook een aantal Bijbels. Met gezonde nieuwsgierigheid dook ik dus het boek in!

Masterclass cakes.jpg

Masterclass Cakes

Ik kom er in de intro van het boek niet achter, maar zie wel dat in het boek de niet al te voor de hand liggende cakes aan bod komen. Cakes waar je wat meer voor in huis moet hebben, of dat nou is in ingrediënten of in techniek. Toch zie ik ook weer veel basis uitleg (ik blijf dat fijn vinden) en de cakes zien er wel echt maakbaar uit.

De site van uitgeverij Carrera biedt de oplossing. De boeken bieden variatie. Dus niet gewoon een cake bakken, maar heel veel variëteit. Het klinkt logisch, maar de titel Masterclass (er zijn er meer) snap ik er nog niet echt mee.

De cakes in Masterclass Cakes

Goed, genoeg over de titel. Laten we het vooral over de inhoud hebben. Want nogmaals, we hebben het hier over Rutger. Die kan als geen ander boeken schrijven over bakken. En dat wil je met dit boek. Veertig cakerecepten staan er in het boek. Super gevarieerd ook.

Wat dacht je van een marmercake of een frisse citroencake, of probeer eens de olijfoliecake met mandarijn. En dan heb ik het nog niet gehad over de stroopwafeltulband

Gedegen uitleg, fijne recepten

Zoals altijd legt Rutger de stappen van een cakerecept goed uit. De fotografie is ook weer mooi. Eigenlijk is er geen reden om, als je van bakken houdt, dit Masterclass Cakes boek niet te kopen. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, het boekt kost € 16,99.

Bakkers klaar, bakken maar!

Uiteraard ben ik ook zelf aan het bakken geslagen, dat wil je wel met zo’n boek. Kiezen is een ander ding, dat was niet zo eenvoudig. Het werd de bitterkoekjescake. Volgens Rutger een klassieker. Ik had ‘nog nooit gemaakt.

Maar het was een dikke hit. Het recept deel ik vandaag dan ook graag met je! Verder moet je gewoon lekker zelf aan de slag met het boek. Of je het nu met de titel eens bent of niet 😉

Masterclass Cakes is uitgegeven door Carrera Culinair en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 12 juni 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.