Review: Marley SpoonDe wereld van gemakkelijk en lekker eten thuis zonder daar zelf al te veel moeite voor te hoeven doen kent een hoop aanbieders. Boxen als Hello Fresh, de Krat en de Streekbox spelen hier al tijden handig op in.

Ook de verwenboxen als FoodWeLove en de Foodelicious box hebben inmiddels hun plek gevonden. Er is echter een ‘new kid on the block’ en het heet ‘arley Spoon’.

Marley Spoon

Marley Spoon bestaat al in Duitsland en in Engeland en wil nu Nederland gaan veroveren. Het concept wijkt van bovenstaande boxen in een belangrijk opzicht af. Waar je bij die maaltijdboxen (dus niet de verwenboxen) geen invloed hebt op wat je thuisbezorgd krijgt, laat Marley Spoon je zelf kiezen.

Op de website vind je iedere week zeven gerechten en jij bepaalt waar je zin in hebt! Zonder direct aan een abonnement vast te zitten bestel je per keer de gerechten van jouw keuze. Een abonnement kan ook, de prijs per gerecht wordt dan lager. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Smulpaapje testte het voor je!

Testen Marley Spoon 

Wij mochten voor € 48 aan gerechten bij Marley Spoon bestellen. Dat bedrag staat gelijk aan 2 gerechten, voor 2 volwassen. Per portie/gerecht betaal je, zonder abonnement, dus € 12,-. Voor € 48 heb je dus voor vier personen te eten. Ik hoor je slikken. Dat is fors. Dat klopt.

Dat is behoorlijk veel meer dan je, met gewoon boodschappen, per persoon zult uitgeven aan je dagelijkse maaltijd. Dat maakt meteen ook dat de doelgroep van Marley Spoon de mensen zal zijn die dat a) kunnen betalen en b) dat er voor over hebben om gemak te kopen. Hoe gek ook, ik denk dat dat er best behoorlijk wat zullen zijn. Ik zal je uitleggen waarom.

Doelgroep Marley Spoon

De groep tweeverdieners die Marley Spoon kan en wil betalen zal dolblij zijn met dit concept. De gerechten zijn écht verrassend, van buitengewoon goede kwaliteit en door de super makkelijk te volgen instructies door iedereen – fool proof – te maken. Het grootste voordeel boven al die andere boxen vind ik dat jíj bepaalt wat je eet. Persoonlijk heb ik dat tegen op alle andere maaltijdboxen, een ander beslist hoe mijn eetweek eruit ziet. Bij Marley Spoon heb je dat zelf in de hand.

Thuis uit eten

Daarnaast kan ik me zo voorstellen dat als je voor een bijzondere gelegenheid thuis wilt uitpakken met een dinertje – je krijgt thuis eters die je wilt verwennen, of je wilt je geliefde met een etentje verrassen maar wilt/kunt niet uit eten – je met Marley Spoon thuis heel erg lekker, gemakkelijk én verrassend kookt. Voor een bedrag dat je naar alle waarschijnlijkheid dan ook in de supermarkt zou hebben uitgegeven, als je voor bijzondere ingrediënten gaat.

Kwaliteit

Oké, genoeg nu over de prijs. Want wat hebben we dan gegeten? Ik bestelde een Pad Thai met Romanesco en een Varkenshaas Cape Malay met linzen & peer. Bestellen ging super gemakkelijk. Op de website staan goede omschrijvingen van de gerechten. Heel eerlijk gezegd vond ik het lastig kiezen omdat de keus zo goed en uitgebreid is. De ingrediënten worden op een tijdstip thuisbezorgd dat je zelf kunt aangeven. Vlak voor de dag van bezorging krijg je een specifieker tijdstip gemaild, waardoor je niet de hele 4 uur thuis hoeft te zijn. Dat scheelt weer.

 

Recyclebare verpakking

De ingrediënten worden, verpakt per gerecht, in recyclebare materialen thuisbezorgd. Groot pluspunt is dat álle ingrediënten op maat worden geleverd. Dus 1 bouillonblokje, de afgemeten hoeveelheid saus. Je hoeft echt niets weg te gooien, behalve het verpakkingsmateriaal. En zelfs dat kun je een volgende keer aan de bezorger meegeven, zodat zij het dan voor je recyclen.

Bij de ingrediënten zit ook de bereidingswijze en het verhaal van het gerecht. Duidelijke beschrijving, goeie foto’s. Het kan echt niet mis gaan. Toch blijft het wel handig je gezond verstand te gebruiken. Bij onze Pad Thai zat een flink stuk gember, de helft was meer dan genoeg om een fikse gembersmaak aan ons gerecht te geven. Maar mijn lief maakte de Pad Thai en ook hij was erg happy met de duidelijke instructies. Hetzelfde geldt ook voor het gerecht met de varkenshaas. Alle ingrediënten tezamen waren ruim genoeg voor 2 grote porties. Van de Pad Thai hielden we zelf ruim over.

Over smaak valt wel te twisten

Het was lekker. Heel erg lekker zelfs. We hebben echt genoten. Verrassende, niet alledaagse gerechten, goed van kwaliteit, mooie producten en een heerlijk eindresultaat. Wij hebben twee dagen echt gesmuld! Wij waren het unaniem met elkaar eens dat dit concept goed in elkaar steekt. Overigens heeft onze dochter beide dagen niet meegegeten en hebben we bewust gerechten uitgezocht die niet persé een kleuter blij maken. Maar ook als je kinderen wel mee zou laten eten is er echt volop keuze.

Conclusie

Marley Spoon maakt waar wat ze belooft. Inspirerende recepten en ingrediënten bij je thuisbezorgd. Blijft dus eigenlijk alleen het puntje van kritiek dat het allemaal wel behoorlijk aan de prijzige kant is. Gelukkig heb je de keuze of je dat er aan uit wilt geven of niet. Wil je dat, is de gelegenheid er naar dan is Marley Spoon echt de moeite waard en krijg je zeker waar voor je geld.

Meer informatie of gerechten bestellen kan via marleyspoon.nl

Nagekomen bericht

Inmiddels heeft Marley Spoon de prijzen voor de boxen naar beneden bijgesteld. Voor alle actuele info kun je terecht op bovengenoemde website!

Gepubliceerd op 5 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.