Review – Mag ik nog een hapje van Francesca Kookt



Lekker en zonder gezeur aan tafel. Welke ouder wil dat niet? Toch is de (op)voeding van kinderen qua eten voor menig gezin nog een avontuur, dat niet altijd zonder hobbels gaat. Francesca, zelf moeder van een inmiddels 5 jarige (heerlijke!) kleuter deelt in haar eerste boek haar eigen ervaringen op dit gebied met je.

Francesca wil ouders niet alleen een hart onder de riem steken, maar ook de helpende hand bieden. Dat doet zij – ook op haar blog – op haar geheel eigen wijze, met voorbeelden, praktische tips en recepten.

Mag ik nog een hapje?

Wat ik zo fijn vindt aan Francesca is dat ze weet dat ook zij niet hét antwoord heeft op slecht etende kinderen. Tegelijkertijd laat ze je wel zien wat er allemaal mogelijk is om eten met en voor kinderen leuker te maken. Inspiratie, geen ‘zo moet je het doen en dan lukt het’ verhalen. Maar tips, eigen ervaringen en goede voorbeelden.

Culinaire opvoeding

Het boek staat vol praktische informatie. Van buik tot baby en van eerste groentehapjes tot volwaardige maaltijden. Alle informatie is mede gecheckt door voedingsdeskundigen. Maar ook het buiten de deur met je kinderen eten komt aan bod. En hoe lief, Francesca tipt Smulpaapje voor een overzicht van restaurants waar je goed met je kinderen kunt eten. Super lief!

Tips van ouders

Ook staan er tips in van ouders, die hun eigen ervaringen delen. Het maakt het een super persoonlijk en vrolijk boek, want iedereen die kinderen heeft kent de ervaring van hoe lastig én leuk eten met kinderen kan zijn!

Persoonlijk boek

Het boek is, mede door de teksten én de fotografie waar ook Francesca’s zoontje in figureert, heel persoonlijk. De stijl is super vrolijk en uitnodigend. Voor iedere ouder met kinderen in de leeftijd 0 tot 4 jaar is er iets te vinden in Mag ik nog een Hapje? Of het nou informatie, tips of recepten zijn.

Aan de slag!

De grootste test is natuurlijk aan de slag met het boek. En hoewel mijn eigen dochter inmiddels bijna 6 is bladerde ook zij vol interesse door het boek en werd er van alles aangewezen wat ik toch maar echt een keer moest maken. Dat deden we! Het recept van de kerrie calzones deel ik vandaag dan ook met je, die werden door ons allemaal meer dan goed gekeurd.

Aanrader!

Het boek is een echte aanrader voor iedere nieuwe ouder die meer wil weten over hoe je je kind(eren) smaak kunt bijbrengen. Naast het bekende Opperdepop was er nog niet een boek dat zich zo specifiek richt op de eerste vier jaar van de eetopvoeding van jonge kinderen.

Ik vermoed zo dat dit boek menig keer als kraamkado aangeschaft gaat worden. En terecht, Francesca heeft een boek gemaakt dat voorziet in een behoefte en waar ze meer dan trots op mag zijn!

Gepubliceerd op 9 mei 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!