Review – Mag ik nog een hapje van Francesca Kookt



Lekker en zonder gezeur aan tafel. Welke ouder wil dat niet? Toch is de (op)voeding van kinderen qua eten voor menig gezin nog een avontuur, dat niet altijd zonder hobbels gaat. Francesca, zelf moeder van een inmiddels 5 jarige (heerlijke!) kleuter deelt in haar eerste boek haar eigen ervaringen op dit gebied met je.

Francesca wil ouders niet alleen een hart onder de riem steken, maar ook de helpende hand bieden. Dat doet zij – ook op haar blog – op haar geheel eigen wijze, met voorbeelden, praktische tips en recepten.

Mag ik nog een hapje?

Wat ik zo fijn vindt aan Francesca is dat ze weet dat ook zij niet hét antwoord heeft op slecht etende kinderen. Tegelijkertijd laat ze je wel zien wat er allemaal mogelijk is om eten met en voor kinderen leuker te maken. Inspiratie, geen ‘zo moet je het doen en dan lukt het’ verhalen. Maar tips, eigen ervaringen en goede voorbeelden.

Culinaire opvoeding

Het boek staat vol praktische informatie. Van buik tot baby en van eerste groentehapjes tot volwaardige maaltijden. Alle informatie is mede gecheckt door voedingsdeskundigen. Maar ook het buiten de deur met je kinderen eten komt aan bod. En hoe lief, Francesca tipt Smulpaapje voor een overzicht van restaurants waar je goed met je kinderen kunt eten. Super lief!

Tips van ouders

Ook staan er tips in van ouders, die hun eigen ervaringen delen. Het maakt het een super persoonlijk en vrolijk boek, want iedereen die kinderen heeft kent de ervaring van hoe lastig én leuk eten met kinderen kan zijn!

Persoonlijk boek

Het boek is, mede door de teksten én de fotografie waar ook Francesca’s zoontje in figureert, heel persoonlijk. De stijl is super vrolijk en uitnodigend. Voor iedere ouder met kinderen in de leeftijd 0 tot 4 jaar is er iets te vinden in Mag ik nog een Hapje? Of het nou informatie, tips of recepten zijn.

Aan de slag!

De grootste test is natuurlijk aan de slag met het boek. En hoewel mijn eigen dochter inmiddels bijna 6 is bladerde ook zij vol interesse door het boek en werd er van alles aangewezen wat ik toch maar echt een keer moest maken. Dat deden we! Het recept van de kerrie calzones deel ik vandaag dan ook met je, die werden door ons allemaal meer dan goed gekeurd.

Aanrader!

Het boek is een echte aanrader voor iedere nieuwe ouder die meer wil weten over hoe je je kind(eren) smaak kunt bijbrengen. Naast het bekende Opperdepop was er nog niet een boek dat zich zo specifiek richt op de eerste vier jaar van de eetopvoeding van jonge kinderen.

Ik vermoed zo dat dit boek menig keer als kraamkado aangeschaft gaat worden. En terecht, Francesca heeft een boek gemaakt dat voorziet in een behoefte en waar ze meer dan trots op mag zijn!

Gepubliceerd op 9 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.