Review – Mag ik nog een hapje van Francesca Kookt



Lekker en zonder gezeur aan tafel. Welke ouder wil dat niet? Toch is de (op)voeding van kinderen qua eten voor menig gezin nog een avontuur, dat niet altijd zonder hobbels gaat. Francesca, zelf moeder van een inmiddels 5 jarige (heerlijke!) kleuter deelt in haar eerste boek haar eigen ervaringen op dit gebied met je.

Francesca wil ouders niet alleen een hart onder de riem steken, maar ook de helpende hand bieden. Dat doet zij – ook op haar blog – op haar geheel eigen wijze, met voorbeelden, praktische tips en recepten.

Mag ik nog een hapje?

Wat ik zo fijn vindt aan Francesca is dat ze weet dat ook zij niet hét antwoord heeft op slecht etende kinderen. Tegelijkertijd laat ze je wel zien wat er allemaal mogelijk is om eten met en voor kinderen leuker te maken. Inspiratie, geen ‘zo moet je het doen en dan lukt het’ verhalen. Maar tips, eigen ervaringen en goede voorbeelden.

Culinaire opvoeding

Het boek staat vol praktische informatie. Van buik tot baby en van eerste groentehapjes tot volwaardige maaltijden. Alle informatie is mede gecheckt door voedingsdeskundigen. Maar ook het buiten de deur met je kinderen eten komt aan bod. En hoe lief, Francesca tipt Smulpaapje voor een overzicht van restaurants waar je goed met je kinderen kunt eten. Super lief!

Tips van ouders

Ook staan er tips in van ouders, die hun eigen ervaringen delen. Het maakt het een super persoonlijk en vrolijk boek, want iedereen die kinderen heeft kent de ervaring van hoe lastig én leuk eten met kinderen kan zijn!

Persoonlijk boek

Het boek is, mede door de teksten én de fotografie waar ook Francesca’s zoontje in figureert, heel persoonlijk. De stijl is super vrolijk en uitnodigend. Voor iedere ouder met kinderen in de leeftijd 0 tot 4 jaar is er iets te vinden in Mag ik nog een Hapje? Of het nou informatie, tips of recepten zijn.

Aan de slag!

De grootste test is natuurlijk aan de slag met het boek. En hoewel mijn eigen dochter inmiddels bijna 6 is bladerde ook zij vol interesse door het boek en werd er van alles aangewezen wat ik toch maar echt een keer moest maken. Dat deden we! Het recept van de kerrie calzones deel ik vandaag dan ook met je, die werden door ons allemaal meer dan goed gekeurd.

Aanrader!

Het boek is een echte aanrader voor iedere nieuwe ouder die meer wil weten over hoe je je kind(eren) smaak kunt bijbrengen. Naast het bekende Opperdepop was er nog niet een boek dat zich zo specifiek richt op de eerste vier jaar van de eetopvoeding van jonge kinderen.

Ik vermoed zo dat dit boek menig keer als kraamkado aangeschaft gaat worden. En terecht, Francesca heeft een boek gemaakt dat voorziet in een behoefte en waar ze meer dan trots op mag zijn!

Gepubliceerd op 9 mei 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
14 juni 2021
krab van de bbq
 
Fruits de mer van de barbecue

Er zijn weinig dingen in het leven waar ik zó van kan genieten als van fruits de mer. Ik maakte ze dit keer op de bbq, en dat wil je écht een keer proberen.
13 juni 2021
gegrilde ananas
 
Gegrilde ananas van de barbecue

Gegrilde ananas is een van de lekkerste desserts van de barbecue. Marineer de ananas in rum en maak af met een dikke klodder honing-limoenyoghurt.
11 juni 2021
 
Gordon’s Sicilian Lemon gin pasta

Dat je met Gordon’s Sicilian lemon gin een heerlijke gin tonic kunt maken is geen verrassing. Maar je maakt er ook deze te gekke lemon pasta mee!