Review – Love your lunch door Sean Wainer



Ik werd getriggerd door het persbericht waarin ‘Love your Lunch’ wordt aangekondigd als lunchkookboek. Daar zijn er niet veel van, dus ik werd nieuwsgierig.

Ook omdat nogal expliciet wordt aangegeven dat dit boek wars is van superfoods (halleluja!) en een mooie alternatief voor de boterham met kaas in de lunchtrommel is ben ik razend benieuwd.

Love your Lunch

Sean Wainer is eigenaar van eetcafé Small World in Amsterdam. Geboren en getogen in Melbourne en opgegroeid in de wereld van eten. Al op jonge leeftijd vertrekt Wainer naar Italië en belandt daarna, in 1999, in Amsterdam waar hij start met Small World Catering.

Met dit boek brengt hij alles wat de afgelopen jaren op de kaart heeft gestaan samen. Tegelijkertijd is het zijn eerbetoon aan de mensen die voor hem werken of werkten. Ook hun creaties komen terug in het boek.

Eerste kennismaking

Ik kende zowel Sean, als het eetcafé niet. Dat maakt dat je met een onbevangen blik naar een boek kijkt. Ook een kritische merk ik, want in eerste instantie ben ik wat teleurgesteld als ik het boek doorlees en strookt het niet helemaal met de verwachting die ik had op basis van het persbericht.

Ja, dit zijn stuk voor stuk lunchgerechten. Lekkere ook. Maar geen gerechten die ik ’s morgens eventjes in elkaar flans om in mijn lunchtrommel te stoppen. Ik leg het boek weg.

Hernieuwde kennismaking

Toch laat het boek me niet los. En zo blanco mogelijk pak ik het er opnieuw bij. Want een hoop lekkers staat er in, dat is zeker. Lunchgerechten die, wanneer je er wat tijd voor uittrekt, thuis zeker niet op tafel misstaan. Misschien niet direct in je lunchbox, maar toch zeker op de weekendlunchtafel.

Love your lunch

Rijk belegde broodjes, de recepten vind je er allemaal in terug. Hoe maak je nou zo’n tuna melt? Sean Wainer legt het uit. Maar ook salades, warme lunchgerechten, soepjes en niet te vergeten zoetigheid. Het staat er allemaal in!

Conclusie

Kortom, dit boek moet je absoluut een kans geven. Laat het idee dat het een boek is waarmee je je dagelijkse lunchtrommel vult los en focus je op de heerlijke recepten die er in staan. De fotografie is niet helemaal mijn stijl, maar wel duidelijk. De ingrediënten voor de meeste recepten goed verkrijgbaar, heel belangrijk!

Love your lunch, recepten uit de keuken van Small World – door Sean Wainer is uitgegeven door Uitgeverij Forte kost € 24,95 en is online o.a. verkrijgbaar bij Bol.com (in het Nederlands én Engels verkrijgbaar)

Gepubliceerd op 29 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.