Review – Love & Lemons kookboek



Blijkbaar kun je als foodie ook onder een steen liggen, want ik had nog nooit gehoord van de – naar nu blijkt – mateloos populaire blog Love and Lemons. Het boek dat er van verscheen, daar werd ik dan meteen wel weer door gegrepen toen ik het persbericht ontving.

Tijd dus voor een kennismaking, op papier, met Jeanine Donofrio. Auteur van zowel de blog, als dit boek dat “100 zonnige variaties met verse groenten” bevat

Love & Lemons kookboek

Geen voorkennis hebben betekent in mijn geval dat ik vaak meer onbevangen naar een boek of product kijk. Dat is in geval van een review enorm fijn, want je wordt niet gehinderd door enige connectie met hetgeen je reviewt. Love and Lemons leest heerlijk weg. De teksten zijn toegankelijk, persoonlijk, zonder poeha en ook de vormgeving (die gele zijkant van het boek doet me aan m’n eigen boek denken…) is een lust voor het oog. Lichte, frisse, eenvoudige maar duidelijke fotografie. Prachtig!

Recepten Love & Lemons

Maar leuk en aardig dat het er mooi uit ziet. Hoe zijn de recepten, waar dáár koop je een kookboek natuurlijk voor. Het zijn er veel. Honderd in totaal. En alles draait om groenten. Ik hou er van. Zeker omdat het een bak aan variatie in je groenterepertoire brengt waar je blij van wordt. We weten allemaal dat groente eten gezond is, maar hiermee wordt nog maar weer het bewijs geleverd dat ze ook heerlijk zijn.

Variatie met groente

Het boek is opgedeeld in de verschillende type groente, 26 verschillende soorten komen er aan bod. In principe allemaal vegetarisch, met opties erbij voor als je er een vegan gerecht van wilt maken of glutenvrij wilt eten. Wat ik mis is de duiding of een recept als lunch, hoofdgerecht of anderszins bedoeld is. Dat blijkt een bewuste keuze, maar vind ik jammer. Ook is de receptuur wel erg summier beschreven, zonder een indicatie van hoe lang een bepaald gerecht duurt om te maken.

Volop inspiratie

Maar bovenal biedt Love & Lemons echt een bak aan inspiratie om meer te variëren en koken met groenten. Laat je niet weerhouden door het feit dat sommige ingrediënten redelijk streekgebonden zijn aan het deel van Amerika waar Jeanine woont, er worden alternatieven gegeven. Maar laat je vooral inspireren door de ongekende mogelijkheden die koken met groente je geven.

Recept uit Love & Lemons

Uiteraard kookte ik ook uit Love & Lemons, onze kleuter mocht het recept uitzoeken. En dat (iets aangepaste) recept deel ik vandaag ook met je!

Verkoopinformatie

Love & Lemons wordt uitgegeven door Unieboek – het Spectrum – die voor deze review een exemplaar ter beschikking stelde, kost € 30,- en is o.a. via Bol.com te koop

Gepubliceerd op 17 april 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.