Review – Love & Lemons kookboek



Blijkbaar kun je als foodie ook onder een steen liggen, want ik had nog nooit gehoord van de – naar nu blijkt – mateloos populaire blog Love and Lemons. Het boek dat er van verscheen, daar werd ik dan meteen wel weer door gegrepen toen ik het persbericht ontving.

Tijd dus voor een kennismaking, op papier, met Jeanine Donofrio. Auteur van zowel de blog, als dit boek dat “100 zonnige variaties met verse groenten” bevat

Love & Lemons kookboek

Geen voorkennis hebben betekent in mijn geval dat ik vaak meer onbevangen naar een boek of product kijk. Dat is in geval van een review enorm fijn, want je wordt niet gehinderd door enige connectie met hetgeen je reviewt. Love and Lemons leest heerlijk weg. De teksten zijn toegankelijk, persoonlijk, zonder poeha en ook de vormgeving (die gele zijkant van het boek doet me aan m’n eigen boek denken…) is een lust voor het oog. Lichte, frisse, eenvoudige maar duidelijke fotografie. Prachtig!

Recepten Love & Lemons

Maar leuk en aardig dat het er mooi uit ziet. Hoe zijn de recepten, waar dáár koop je een kookboek natuurlijk voor. Het zijn er veel. Honderd in totaal. En alles draait om groenten. Ik hou er van. Zeker omdat het een bak aan variatie in je groenterepertoire brengt waar je blij van wordt. We weten allemaal dat groente eten gezond is, maar hiermee wordt nog maar weer het bewijs geleverd dat ze ook heerlijk zijn.

Variatie met groente

Het boek is opgedeeld in de verschillende type groente, 26 verschillende soorten komen er aan bod. In principe allemaal vegetarisch, met opties erbij voor als je er een vegan gerecht van wilt maken of glutenvrij wilt eten. Wat ik mis is de duiding of een recept als lunch, hoofdgerecht of anderszins bedoeld is. Dat blijkt een bewuste keuze, maar vind ik jammer. Ook is de receptuur wel erg summier beschreven, zonder een indicatie van hoe lang een bepaald gerecht duurt om te maken.

Volop inspiratie

Maar bovenal biedt Love & Lemons echt een bak aan inspiratie om meer te variëren en koken met groenten. Laat je niet weerhouden door het feit dat sommige ingrediënten redelijk streekgebonden zijn aan het deel van Amerika waar Jeanine woont, er worden alternatieven gegeven. Maar laat je vooral inspireren door de ongekende mogelijkheden die koken met groente je geven.

Recept uit Love & Lemons

Uiteraard kookte ik ook uit Love & Lemons, onze kleuter mocht het recept uitzoeken. En dat (iets aangepaste) recept deel ik vandaag ook met je!

Verkoopinformatie

Love & Lemons wordt uitgegeven door Unieboek – het Spectrum – die voor deze review een exemplaar ter beschikking stelde, kost € 30,- en is o.a. via Bol.com te koop

Gepubliceerd op 17 april 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!