Review Life in Balance van Donna Hay
Mijn allereerste reactie toen ik door het boek bladerde was opstandigheid. Na Jamie Oliver en Nigella wéér een kookboekauteur die ik hoog heb zitten die een boek met superfoods moet maken. Waarom?!
Maar goed, die opstandigheid schoof ik even aan de kant. Open vizier enzo, niet meteen oordelen. Dus nog een keer rustig met het boek gaan zitten om een evenwichtige mening te kunnen geven. We hebben het tenslotte over Donna Hay, wiens boeken állemaal in mijn kast staan.
Life in Balance van Donna Hay
Wat bij alle boeken van Donna Hay meteen in het oog springt is de styling en fotografie. Stuk voor stuk werkelijk prachtig. De fotografie is watertandend lekker. Precies wat je graag wilt als je door een kookboek bladert. Je wil trek krijgen van wat je ziet. Dat lukt ook in dit boek weer meer dan prima.
Waar koop ik de ingrediënten?
Dan mijn grootste probleem met dit boek, maar ook met die van Jamie en Nigella. Harstikke prachtig al die gerechten, maar waar koop ik Amarnat? Of Psylliumpoeder. Ook dit boek vraagt dat je je keukenkastjes flink onder handen moet nemen, en moet aanvullen met minder gangbare ingrediënten. Gelukkig staan dit soort ingrediënten in het boek met een sterretje aangeduid en vind je achterin een overzicht van wat het is en waar je het koopt.
Lifestyle verandering
Dit boek is super handig als je je lifestyle wilt aanpassen. Op zoek bent naar toprecepten voor super gezond eten met niet altijd even voor de hand liggende ingrediënten. De galette met spruitjes en geitenkaas bijvoorbeeld vond ik er waanzinnig lekker uit zien, maar zou ik met gewoon deeg maken in plaats van het beschreven volkorenquichedeeg waarvoor ik psylliumpoeder zou moeten kopen.
Kies jouw favorieten
Dat kan dus ook prima volgens mij. Je kiest uit het boek wat je lekker vindt en bepaalt daarna zelf of je het recept tot op de letter volgt, of maakt volgens je eigen inzicht en wat er in jouw keukenkastje staat.
Volop keuze
Want er is echt meer dan genoeg te kiezen. Het ene recept ziet er nog lekkerder uit dan het andere. Ik maakte er twee in één dag, de groene smoothie met banaan en spinazie (geen hit bij onze dochter, wel bij mij) maar ook het ‘niet kneden brood’ met lijnzaad en zonnebloempitten. Die ga ik met je delen, want oh mijn hemel wat een fantastisch lekker en gemakkelijk brood om te maken. Het recept vind je hier
Conclusie
Wederom levert Donna Hay een prachtig boek af. Ben je bezig met gezonde voeding, heb je er geen probleem mee om wat meer nieuwe ingrediënten te kopen dan je normaliter zou doen, wil je gevarieerd en lekker eten dan is dit boek voor jou!
Life in Balance van Donna Hay is uitgegeven door Unieboek – Spectrum, kost € 29,99 en is o.a. via Bol.com en de boekhandel te koop
Gepubliceerd op 12 oktober 2016
1 reactie
Sommige recepten zijn wel goed, maar andere echt niet . Dat heb ik heel vaak met alle donna hay boeken die in het nederlands vertaald zijn. Bijvoorbeeld de chia tofu recept – met het quinoa vlokken of misschien was het de chia – dat ging super snel verbranden, maar toen ik het temperatuur lager heb gezet, was het niet heet genoeg om crispy te maken. Wat wel super lekker was, was de miso kip. Echt super. Hit of miss zou ik zeggen