Review Life in Balance van Donna Hay



Mijn allereerste reactie toen ik door het boek bladerde was opstandigheid. Na Jamie Oliver en Nigella wéér een kookboekauteur die ik hoog heb zitten die een boek met superfoods moet maken. Waarom?!

Maar goed, die opstandigheid schoof ik even aan de kant. Open vizier enzo, niet meteen oordelen. Dus nog een keer rustig met het boek gaan zitten om een evenwichtige mening te kunnen geven. We hebben het tenslotte over Donna Hay, wiens boeken állemaal in mijn kast staan.

DonnaHay Life in balance Smulpaapje

Life in Balance van Donna Hay

Wat bij alle boeken van Donna Hay meteen in het oog springt is de styling en fotografie. Stuk voor stuk werkelijk prachtig. De fotografie is watertandend lekker. Precies wat je graag wilt als je door een kookboek bladert. Je wil trek krijgen van wat je ziet. Dat lukt ook in dit boek weer meer dan prima.

Waar koop ik de ingrediënten?

Dan mijn grootste probleem met dit boek, maar ook met die van Jamie en Nigella. Harstikke prachtig al die gerechten, maar waar koop ik Amarnat? Of Psylliumpoeder. Ook dit boek vraagt dat je je keukenkastjes flink onder handen moet nemen, en moet aanvullen met minder gangbare ingrediënten. Gelukkig staan dit soort ingrediënten in het boek met een sterretje aangeduid en vind je achterin een overzicht van wat het is en waar je het koopt.

Lifestyle verandering

Dit boek is super handig als je je lifestyle wilt aanpassen. Op zoek bent naar toprecepten voor super gezond eten met niet altijd even voor de hand liggende ingrediënten. De galette met spruitjes en geitenkaas bijvoorbeeld vond ik er waanzinnig lekker uit zien, maar zou ik met gewoon deeg maken in plaats van het beschreven volkorenquichedeeg waarvoor ik psylliumpoeder zou moeten kopen.

Kies jouw favorieten

Dat kan dus ook prima volgens mij. Je kiest uit het boek wat je lekker vindt en bepaalt daarna zelf of je het recept tot op de letter volgt, of maakt volgens je eigen inzicht en wat er in jouw keukenkastje staat.

groene smoothie DonnaHay Smulpaapje

Volop keuze

Want er is echt meer dan genoeg te kiezen. Het ene recept ziet er nog lekkerder uit dan het andere. Ik maakte er twee in één dag, de groene smoothie met banaan en spinazie (geen hit bij onze dochter, wel bij mij) maar ook het ‘niet kneden brood’ met lijnzaad en zonnebloempitten. Die ga ik met je delen, want oh mijn hemel wat een fantastisch lekker en gemakkelijk brood om te maken. Het recept vind je hier

Conclusie

Wederom levert Donna Hay een prachtig boek af. Ben je bezig met gezonde voeding, heb je er geen probleem mee om wat meer nieuwe ingrediënten te kopen dan je normaliter zou doen, wil je gevarieerd en lekker eten dan is dit boek voor jou!

Life in Balance van Donna Hay is uitgegeven door Unieboek – Spectrum, kost € 29,99 en is o.a. via Bol.com en de boekhandel te koop

Gepubliceerd op 12 oktober 2016


1 reactie

  1. Sandra schreef:

    Sommige recepten zijn wel goed, maar andere echt niet . Dat heb ik heel vaak met alle donna hay boeken die in het nederlands vertaald zijn. Bijvoorbeeld de chia tofu recept – met het quinoa vlokken of misschien was het de chia – dat ging super snel verbranden, maar toen ik het temperatuur lager heb gezet, was het niet heet genoeg om crispy te maken. Wat wel super lekker was, was de miso kip. Echt super. Hit of miss zou ik zeggen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.