Review Life in Balance van Donna Hay



Mijn allereerste reactie toen ik door het boek bladerde was opstandigheid. Na Jamie Oliver en Nigella wéér een kookboekauteur die ik hoog heb zitten die een boek met superfoods moet maken. Waarom?!

Maar goed, die opstandigheid schoof ik even aan de kant. Open vizier enzo, niet meteen oordelen. Dus nog een keer rustig met het boek gaan zitten om een evenwichtige mening te kunnen geven. We hebben het tenslotte over Donna Hay, wiens boeken állemaal in mijn kast staan.

DonnaHay Life in balance Smulpaapje

Life in Balance van Donna Hay

Wat bij alle boeken van Donna Hay meteen in het oog springt is de styling en fotografie. Stuk voor stuk werkelijk prachtig. De fotografie is watertandend lekker. Precies wat je graag wilt als je door een kookboek bladert. Je wil trek krijgen van wat je ziet. Dat lukt ook in dit boek weer meer dan prima.

Waar koop ik de ingrediënten?

Dan mijn grootste probleem met dit boek, maar ook met die van Jamie en Nigella. Harstikke prachtig al die gerechten, maar waar koop ik Amarnat? Of Psylliumpoeder. Ook dit boek vraagt dat je je keukenkastjes flink onder handen moet nemen, en moet aanvullen met minder gangbare ingrediënten. Gelukkig staan dit soort ingrediënten in het boek met een sterretje aangeduid en vind je achterin een overzicht van wat het is en waar je het koopt.

Lifestyle verandering

Dit boek is super handig als je je lifestyle wilt aanpassen. Op zoek bent naar toprecepten voor super gezond eten met niet altijd even voor de hand liggende ingrediënten. De galette met spruitjes en geitenkaas bijvoorbeeld vond ik er waanzinnig lekker uit zien, maar zou ik met gewoon deeg maken in plaats van het beschreven volkorenquichedeeg waarvoor ik psylliumpoeder zou moeten kopen.

Kies jouw favorieten

Dat kan dus ook prima volgens mij. Je kiest uit het boek wat je lekker vindt en bepaalt daarna zelf of je het recept tot op de letter volgt, of maakt volgens je eigen inzicht en wat er in jouw keukenkastje staat.

groene smoothie DonnaHay Smulpaapje

Volop keuze

Want er is echt meer dan genoeg te kiezen. Het ene recept ziet er nog lekkerder uit dan het andere. Ik maakte er twee in één dag, de groene smoothie met banaan en spinazie (geen hit bij onze dochter, wel bij mij) maar ook het ‘niet kneden brood’ met lijnzaad en zonnebloempitten. Die ga ik met je delen, want oh mijn hemel wat een fantastisch lekker en gemakkelijk brood om te maken. Het recept vind je hier

Conclusie

Wederom levert Donna Hay een prachtig boek af. Ben je bezig met gezonde voeding, heb je er geen probleem mee om wat meer nieuwe ingrediënten te kopen dan je normaliter zou doen, wil je gevarieerd en lekker eten dan is dit boek voor jou!

Life in Balance van Donna Hay is uitgegeven door Unieboek – Spectrum, kost € 29,99 en is o.a. via Bol.com en de boekhandel te koop

Gepubliceerd op 12 oktober 2016


1 reactie

  1. Sandra schreef:

    Sommige recepten zijn wel goed, maar andere echt niet . Dat heb ik heel vaak met alle donna hay boeken die in het nederlands vertaald zijn. Bijvoorbeeld de chia tofu recept – met het quinoa vlokken of misschien was het de chia – dat ging super snel verbranden, maar toen ik het temperatuur lager heb gezet, was het niet heet genoeg om crispy te maken. Wat wel super lekker was, was de miso kip. Echt super. Hit of miss zou ik zeggen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!