Review – Less is More van Jacob-Jan Boerma en Sacha de Boer



Alweer het 3e boek dat topchef Jacob-Jan Boerma en fotograaf Sacha de Boer samen maakten. Na Back to basics dat vorig jaar uitkwam, gaat dit boek nog verder terug naar de basis van het koken. Want hoe maak je met zo min mogelijk ingrediënten tóch een topgerecht. Jacob-Jan flikt het gewoon.

Met slechts 8 ingrediënten per gerecht worden 50 recepten in dit boek uit de doeken gedaan. Hoe? Lees gauw verder!

Minder is meer

Ga er maar aanstaan als sterrenchef, om je receptuur zodanig van opsmuk te strippen dat iedere thuiskok je gerechten kan maken. Het boek werd verdeeld in thema’s. Binnen die thema’s volop recepten om mee aan de slag te gaan. En dat is dus heel goed te doen.

Vond ik de vorige boeken best nog bewerkelijk, van Less is More gaan mijn handen jeuken! Of zoals de chef zelf zegt: "Ik hoop dat veel thuiskoks zich laten inspireren door dit boek. Juist door zo min mogelijk ingrediënten te gebruiken, creëer je hele pure en bijzondere gerechten. Het boek doet echt zijn naam eer aan: Less is more!"

Volop keuze

Ook dat er zo veel variatie in de gerechten is spreekt me enorm aan. Waar je ook van houdt, zilt, zoet, aards of fris, je komt volop aan je trekken. De fotografie, is zoals we inmiddels van Sacha de Boer gewend zijn, prachtig. Strak, niet te veel poespas, helder wat je gaat eten. Je krijgt er echt trek van! Sacha zegt daar zelf over: "Het was weer een feest om dit boek te maken met Jacob-Jan. Zijn kijk op koken en eten is zo bijzonder. Dat heb ik met mijn lens proberen te vangen. En volgens mij is dat gelukt!" 

Thuis op niveau koken

Dat is het zeker! Er staan namelijk niet alleen cheffy recepten in. Ik (of beter gezegd, mijn man) ging aan de slag met de chili in slawraps. Een super makkelijk maar oh zo smakelijk gerecht. Iets wat je gewoon snel in elkaar draait op een doordeweekse dag, maar onder andere door de manier van presenteren weer even net anders dan anders is. Het recept deel ik morgen met je!

Verkoopinformatie

Less is more is te koop voor € 29,99 bij de boekhandel of online en is uitgegeven door Unieboek – het Spectrum. Ik vind het een ware aanvulling voor de boekenkast!

Gepubliceerd op 9 november 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.