Review – Less is More van Jacob-Jan Boerma en Sacha de Boer



Alweer het 3e boek dat topchef Jacob-Jan Boerma en fotograaf Sacha de Boer samen maakten. Na Back to basics dat vorig jaar uitkwam, gaat dit boek nog verder terug naar de basis van het koken. Want hoe maak je met zo min mogelijk ingrediënten tóch een topgerecht. Jacob-Jan flikt het gewoon.

Met slechts 8 ingrediënten per gerecht worden 50 recepten in dit boek uit de doeken gedaan. Hoe? Lees gauw verder!

Minder is meer

Ga er maar aanstaan als sterrenchef, om je receptuur zodanig van opsmuk te strippen dat iedere thuiskok je gerechten kan maken. Het boek werd verdeeld in thema’s. Binnen die thema’s volop recepten om mee aan de slag te gaan. En dat is dus heel goed te doen.

Vond ik de vorige boeken best nog bewerkelijk, van Less is More gaan mijn handen jeuken! Of zoals de chef zelf zegt: "Ik hoop dat veel thuiskoks zich laten inspireren door dit boek. Juist door zo min mogelijk ingrediënten te gebruiken, creëer je hele pure en bijzondere gerechten. Het boek doet echt zijn naam eer aan: Less is more!"

Volop keuze

Ook dat er zo veel variatie in de gerechten is spreekt me enorm aan. Waar je ook van houdt, zilt, zoet, aards of fris, je komt volop aan je trekken. De fotografie, is zoals we inmiddels van Sacha de Boer gewend zijn, prachtig. Strak, niet te veel poespas, helder wat je gaat eten. Je krijgt er echt trek van! Sacha zegt daar zelf over: "Het was weer een feest om dit boek te maken met Jacob-Jan. Zijn kijk op koken en eten is zo bijzonder. Dat heb ik met mijn lens proberen te vangen. En volgens mij is dat gelukt!" 

Thuis op niveau koken

Dat is het zeker! Er staan namelijk niet alleen cheffy recepten in. Ik (of beter gezegd, mijn man) ging aan de slag met de chili in slawraps. Een super makkelijk maar oh zo smakelijk gerecht. Iets wat je gewoon snel in elkaar draait op een doordeweekse dag, maar onder andere door de manier van presenteren weer even net anders dan anders is. Het recept deel ik morgen met je!

Verkoopinformatie

Less is more is te koop voor € 29,99 bij de boekhandel of online en is uitgegeven door Unieboek – het Spectrum. Ik vind het een ware aanvulling voor de boekenkast!

Gepubliceerd op 9 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!