Review – Less is More van Jacob-Jan Boerma en Sacha de Boer



Alweer het 3e boek dat topchef Jacob-Jan Boerma en fotograaf Sacha de Boer samen maakten. Na Back to basics dat vorig jaar uitkwam, gaat dit boek nog verder terug naar de basis van het koken. Want hoe maak je met zo min mogelijk ingrediënten tóch een topgerecht. Jacob-Jan flikt het gewoon.

Met slechts 8 ingrediënten per gerecht worden 50 recepten in dit boek uit de doeken gedaan. Hoe? Lees gauw verder!

Minder is meer

Ga er maar aanstaan als sterrenchef, om je receptuur zodanig van opsmuk te strippen dat iedere thuiskok je gerechten kan maken. Het boek werd verdeeld in thema’s. Binnen die thema’s volop recepten om mee aan de slag te gaan. En dat is dus heel goed te doen.

Vond ik de vorige boeken best nog bewerkelijk, van Less is More gaan mijn handen jeuken! Of zoals de chef zelf zegt: "Ik hoop dat veel thuiskoks zich laten inspireren door dit boek. Juist door zo min mogelijk ingrediënten te gebruiken, creëer je hele pure en bijzondere gerechten. Het boek doet echt zijn naam eer aan: Less is more!"

Volop keuze

Ook dat er zo veel variatie in de gerechten is spreekt me enorm aan. Waar je ook van houdt, zilt, zoet, aards of fris, je komt volop aan je trekken. De fotografie, is zoals we inmiddels van Sacha de Boer gewend zijn, prachtig. Strak, niet te veel poespas, helder wat je gaat eten. Je krijgt er echt trek van! Sacha zegt daar zelf over: "Het was weer een feest om dit boek te maken met Jacob-Jan. Zijn kijk op koken en eten is zo bijzonder. Dat heb ik met mijn lens proberen te vangen. En volgens mij is dat gelukt!" 

Thuis op niveau koken

Dat is het zeker! Er staan namelijk niet alleen cheffy recepten in. Ik (of beter gezegd, mijn man) ging aan de slag met de chili in slawraps. Een super makkelijk maar oh zo smakelijk gerecht. Iets wat je gewoon snel in elkaar draait op een doordeweekse dag, maar onder andere door de manier van presenteren weer even net anders dan anders is. Het recept deel ik morgen met je!

Verkoopinformatie

Less is more is te koop voor € 29,99 bij de boekhandel of online en is uitgegeven door Unieboek – het Spectrum. Ik vind het een ware aanvulling voor de boekenkast!

Gepubliceerd op 9 november 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.