Review – Less is More van Jacob-Jan Boerma en Sacha de Boer



Alweer het 3e boek dat topchef Jacob-Jan Boerma en fotograaf Sacha de Boer samen maakten. Na Back to basics dat vorig jaar uitkwam, gaat dit boek nog verder terug naar de basis van het koken. Want hoe maak je met zo min mogelijk ingrediënten tóch een topgerecht. Jacob-Jan flikt het gewoon.

Met slechts 8 ingrediënten per gerecht worden 50 recepten in dit boek uit de doeken gedaan. Hoe? Lees gauw verder!

Minder is meer

Ga er maar aanstaan als sterrenchef, om je receptuur zodanig van opsmuk te strippen dat iedere thuiskok je gerechten kan maken. Het boek werd verdeeld in thema’s. Binnen die thema’s volop recepten om mee aan de slag te gaan. En dat is dus heel goed te doen.

Vond ik de vorige boeken best nog bewerkelijk, van Less is More gaan mijn handen jeuken! Of zoals de chef zelf zegt: "Ik hoop dat veel thuiskoks zich laten inspireren door dit boek. Juist door zo min mogelijk ingrediënten te gebruiken, creëer je hele pure en bijzondere gerechten. Het boek doet echt zijn naam eer aan: Less is more!"

Volop keuze

Ook dat er zo veel variatie in de gerechten is spreekt me enorm aan. Waar je ook van houdt, zilt, zoet, aards of fris, je komt volop aan je trekken. De fotografie, is zoals we inmiddels van Sacha de Boer gewend zijn, prachtig. Strak, niet te veel poespas, helder wat je gaat eten. Je krijgt er echt trek van! Sacha zegt daar zelf over: "Het was weer een feest om dit boek te maken met Jacob-Jan. Zijn kijk op koken en eten is zo bijzonder. Dat heb ik met mijn lens proberen te vangen. En volgens mij is dat gelukt!" 

Thuis op niveau koken

Dat is het zeker! Er staan namelijk niet alleen cheffy recepten in. Ik (of beter gezegd, mijn man) ging aan de slag met de chili in slawraps. Een super makkelijk maar oh zo smakelijk gerecht. Iets wat je gewoon snel in elkaar draait op een doordeweekse dag, maar onder andere door de manier van presenteren weer even net anders dan anders is. Het recept deel ik morgen met je!

Verkoopinformatie

Less is more is te koop voor € 29,99 bij de boekhandel of online en is uitgegeven door Unieboek – het Spectrum. Ik vind het een ware aanvulling voor de boekenkast!

Gepubliceerd op 9 november 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!