Review – Less is More van Jacob-Jan Boerma en Sacha de Boer



Alweer het 3e boek dat topchef Jacob-Jan Boerma en fotograaf Sacha de Boer samen maakten. Na Back to basics dat vorig jaar uitkwam, gaat dit boek nog verder terug naar de basis van het koken. Want hoe maak je met zo min mogelijk ingrediënten tóch een topgerecht. Jacob-Jan flikt het gewoon.

Met slechts 8 ingrediënten per gerecht worden 50 recepten in dit boek uit de doeken gedaan. Hoe? Lees gauw verder!

Minder is meer

Ga er maar aanstaan als sterrenchef, om je receptuur zodanig van opsmuk te strippen dat iedere thuiskok je gerechten kan maken. Het boek werd verdeeld in thema’s. Binnen die thema’s volop recepten om mee aan de slag te gaan. En dat is dus heel goed te doen.

Vond ik de vorige boeken best nog bewerkelijk, van Less is More gaan mijn handen jeuken! Of zoals de chef zelf zegt: "Ik hoop dat veel thuiskoks zich laten inspireren door dit boek. Juist door zo min mogelijk ingrediënten te gebruiken, creëer je hele pure en bijzondere gerechten. Het boek doet echt zijn naam eer aan: Less is more!"

Volop keuze

Ook dat er zo veel variatie in de gerechten is spreekt me enorm aan. Waar je ook van houdt, zilt, zoet, aards of fris, je komt volop aan je trekken. De fotografie, is zoals we inmiddels van Sacha de Boer gewend zijn, prachtig. Strak, niet te veel poespas, helder wat je gaat eten. Je krijgt er echt trek van! Sacha zegt daar zelf over: "Het was weer een feest om dit boek te maken met Jacob-Jan. Zijn kijk op koken en eten is zo bijzonder. Dat heb ik met mijn lens proberen te vangen. En volgens mij is dat gelukt!" 

Thuis op niveau koken

Dat is het zeker! Er staan namelijk niet alleen cheffy recepten in. Ik (of beter gezegd, mijn man) ging aan de slag met de chili in slawraps. Een super makkelijk maar oh zo smakelijk gerecht. Iets wat je gewoon snel in elkaar draait op een doordeweekse dag, maar onder andere door de manier van presenteren weer even net anders dan anders is. Het recept deel ik morgen met je!

Verkoopinformatie

Less is more is te koop voor € 29,99 bij de boekhandel of online en is uitgegeven door Unieboek – het Spectrum. Ik vind het een ware aanvulling voor de boekenkast!

Gepubliceerd op 9 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.