Reviews van Lekker Uitpakken * Lekker Miljuschka * Feel Good FoodDrie dames die ieder op hun eigen manier ongelofelijk populair zijn. Karin Luiten, de ongekroonde koninging van het koken zonder pakjes & zakjes, brengt haar 2e kinderkookboek – Lekker Uitpakken – uit. Dan is er ook nog het kookdagboek van 24Kitchen ster Miljuschka Witzenhausen, haar 2e boek inmiddels. En last, but zeker not least Uit Pauline’s Keuken, de giga populaire foodblog van Pauline Weuring, zij bracht haar 3e boek uit.

Reden genoeg om deze drie dames én hun boeken eens in de spotlight te zetten!

Karin Luiten Lekker uitpakken.jpg

Lekker Uitpakken van Karin Luiten

Zonder dat ze het doorhad was de belangrijkste input voor deze review van onze 6jarige dochter. Tenslotte is “Lekker uitpakken” een kinderkookboek. En zij een kind. Geen betere oordeel dan van degenen voor wie het boek bedoeld is. Nu weet ons dametje wel het een en ander van kookboeken. Ons huis staat er vol mee. Maar een kinderkookboek, daar was ze tot nu toe steeds net te jong voor. Die tijd is echter geweest!

Recepten en illustraties voor kinderen

Daar waar ik in eerste instantie ietwat gek werd van de hoeveelheid illustraties bleken die perfect te werken “Oh kijk mam, wat grappig dat brilletje op die wortel” en alle groentegrapjes werden keurig aan papa voorgelezen en door haar hard om gelachen.

Maar ook de recepten zijn een schot in de roos. Ik geloof dat we minstens het halve boek op haar verzoek moeten maken. “Maar je mag zelf meehelpen”, vertel ik haar. Glunderend van oor tot oor, “oooooh dat wil ik!!”. Kortom, rechtstreeks in roos dit tweede kinderkookboek van Karin Luiten.

Lekker uitpakken is uitgegeven door Ploegsma, kost € 16,99 en is onder meer via Bol.com te koop

Lekker Miljuschka.jpg

Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen

Ik vergeet nooit de eerste keer dat ik Miljuschka ontmoette. Ik mocht haar interviewen voor Smulpaapje. Een super leuk gesprek. Sindsdien is het hard gegaan. Dat staat los van dat interview, haha maar heeft alles te maken met Miljuschka zelf. Ze presenteert, niet alleen op 24Kitchen maar ook op RTL4, verschillende foodprogramma’s en brengt nu haar 2e kookboek uit, Lekker Miljuschka.

Een kookdagboek, zoals ze het zelf omschrijft. Het is de rode draad in haar leven. In het boek vind je haar favoriete gerechten terug. Van ontbijt, tot lunch, van groente tot vlees en vis. En natuurlijk cheesecakes, haar signaturegerecht inmiddels. Hoewel ik de fotografie minder vind dan haar vorige boek kom je ruimschoots aan je trekken als je op zoek bent naar persoonlijke verhalen en toegankelijke recepten.

Lekker Miljuschka is uitgegeven door Kosmos Uitgevers, kost € 20,- en is onder meer via Bol.com te koop

FeelGoodFood.jpg

Feel Good Food van Pauline Weuring

Alweer het 3e boek van de populaire foodblog Uit Pauline’s Keuken. Pauline en haar zus Annika maakten dit boek samen, waarbij Pauline de recepten verzorgde en Annika de styling deed. En net als haar voorgaande boek ook hierin toegankelijke, lichte recepten die passen bij een gezonde lifestyle.

Maar niet alleen recepten, ook een lijst met ‘healty hotspots’, een cheat sheet en de ultieme voorraadkast van Pauline. Kortom, alles wat een gezonde foodie wil vind je in dit boek. Lichte fotografie, die inmiddels kenmerkend is voor Pauline, maakt het geheel af. Wil je lekker, licht en makkelijk eten zonder poespas, dan kom je in Feel Good Food ruimschoots aan je trekken!

Feel Good Food is uitgegeven door Prometheus, kost 19,95 en is onder meer te koop via Bol.com

Koken en bakken uit Lekker Uitpakken – Lekker Miljuschka en Feel Good Food

Met alle drie de boeken ben ik natuurlijk aan de slag gegaan. Met onze dochter bakte ik uit Lekker Uitpakken de roze bramenkoeken. Ik kon niet anders dan de ultieme cheesecake kiezen uit het boek van Miljuschka. En uit Feel Good Food koos ik een gezond ontbijtje.

Al deze recepten, sommigen iets aangepast, vind je uiteraard terug op Smulpaapje. Voor alle overige recepten uit deze boeken raad ik je aan de boeken lekker zelf aan te schaffen. Dat is meer dan de moeite waard!

Gepubliceerd op 21 november 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.