Review – Laura’s Bakery Het Basisbakboek



Al ver voordat bloggen serieus werd genomen en je er je taart, ehrm brood mee kon verdienen was Laura bezig met taarten. Bakken, decoreren, erover schrijven. Haar blog, Laura’s Bakery, bestaat dan ook al een behoorlijke tijd.

Na zeven jaar is er dan nu haar eerste boek. Eerste, omdat als je een Basisbakboek uitbrengt het niet anders kan dan dat de deur open staat om een reeks te maken. Lijkt mij een prima plan!

Lauras Bakery cover.jpg

Het basisbakboek van Laura’s Bakery

In dit boek neemt Laura je mee naar het begin. De ongeschreven regels, basisrecepten en variaties daarop. Taarten, cakes, koekjes, noem het maar op en het staat erin. Ze begint met een goede dosis basiskennis, die nodig is om te bakken. Toegankelijk geschreven, informatief, een goed begin van het boek.

Bakken voor thuisbakkers

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Patisserie van Hidde de Brabander is het boek van Laura volledig gericht op de thuisbakker. Van beginner tot enigszins gevorderd. Eigenlijk kan het niet mislukken als je haar tips, trucs en recepten opvolgt. Een goede houvast dus en precies ook wat het boek voor een grote groep mensen aantrekkelijk maakt.

Laagdrempelig

Dat het boek laagdrempelig is maakt dat je snel het gevoel hebt, dit kan ik ook. De fotografie is basic (door Laura zelf gedaan, waarvoor altijd heel veel respect!) en het geeft daardoor een goede indruk van hoe het eindresultaat moet zijn. Voor wie nog meer houvast nodig heeft zijn er de stap voor stap foto’s.

Proef op de som

Natuurlijk ben ik ook zelf uit het boek gaan bakken. Onze dochter mocht uitkiezen wat we gingen maken. Het werd de kwarktaart met fruit. En hoewel biscuit bakken niet echt mijn sterkste kant is (en ook meteen laat zien dat oventemperaturen echt altijd verschillen en je er dus bij moet blijven!) was het eindresultaat prachtig én heerlijk. Het recept deel ik dan ook graag me je!

Conclusie

Laura heeft een boek gemaakt dat bij haar past, boordevol basic recepten met genoeg variaties waardoor het ook leuk is voor een meer ervaren bakker. Keuze genoeg ook qua recepten. Waar je ook maar trek in hebt er is een lekker recept voor te vinden.

Laura’s Bakery Basisbakboek is uitgegeven door Forte Uitgevers, kost € 24,95 en is verkrijgbaar o.a. via Bol.com en bij de boekhandel

 

 

Gepubliceerd op 4 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.