Review – Laura’s Bakery Het Basisbakboek



Al ver voordat bloggen serieus werd genomen en je er je taart, ehrm brood mee kon verdienen was Laura bezig met taarten. Bakken, decoreren, erover schrijven. Haar blog, Laura’s Bakery, bestaat dan ook al een behoorlijke tijd.

Na zeven jaar is er dan nu haar eerste boek. Eerste, omdat als je een Basisbakboek uitbrengt het niet anders kan dan dat de deur open staat om een reeks te maken. Lijkt mij een prima plan!

Lauras Bakery cover.jpg

Het basisbakboek van Laura’s Bakery

In dit boek neemt Laura je mee naar het begin. De ongeschreven regels, basisrecepten en variaties daarop. Taarten, cakes, koekjes, noem het maar op en het staat erin. Ze begint met een goede dosis basiskennis, die nodig is om te bakken. Toegankelijk geschreven, informatief, een goed begin van het boek.

Bakken voor thuisbakkers

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Patisserie van Hidde de Brabander is het boek van Laura volledig gericht op de thuisbakker. Van beginner tot enigszins gevorderd. Eigenlijk kan het niet mislukken als je haar tips, trucs en recepten opvolgt. Een goede houvast dus en precies ook wat het boek voor een grote groep mensen aantrekkelijk maakt.

Laagdrempelig

Dat het boek laagdrempelig is maakt dat je snel het gevoel hebt, dit kan ik ook. De fotografie is basic (door Laura zelf gedaan, waarvoor altijd heel veel respect!) en het geeft daardoor een goede indruk van hoe het eindresultaat moet zijn. Voor wie nog meer houvast nodig heeft zijn er de stap voor stap foto’s.

Proef op de som

Natuurlijk ben ik ook zelf uit het boek gaan bakken. Onze dochter mocht uitkiezen wat we gingen maken. Het werd de kwarktaart met fruit. En hoewel biscuit bakken niet echt mijn sterkste kant is (en ook meteen laat zien dat oventemperaturen echt altijd verschillen en je er dus bij moet blijven!) was het eindresultaat prachtig én heerlijk. Het recept deel ik dan ook graag me je!

Conclusie

Laura heeft een boek gemaakt dat bij haar past, boordevol basic recepten met genoeg variaties waardoor het ook leuk is voor een meer ervaren bakker. Keuze genoeg ook qua recepten. Waar je ook maar trek in hebt er is een lekker recept voor te vinden.

Laura’s Bakery Basisbakboek is uitgegeven door Forte Uitgevers, kost € 24,95 en is verkrijgbaar o.a. via Bol.com en bij de boekhandel

 

 

Gepubliceerd op 4 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!