Review – Laura’s Bakery Het Basisbakboek



Al ver voordat bloggen serieus werd genomen en je er je taart, ehrm brood mee kon verdienen was Laura bezig met taarten. Bakken, decoreren, erover schrijven. Haar blog, Laura’s Bakery, bestaat dan ook al een behoorlijke tijd.

Na zeven jaar is er dan nu haar eerste boek. Eerste, omdat als je een Basisbakboek uitbrengt het niet anders kan dan dat de deur open staat om een reeks te maken. Lijkt mij een prima plan!

Lauras Bakery cover.jpg

Het basisbakboek van Laura’s Bakery

In dit boek neemt Laura je mee naar het begin. De ongeschreven regels, basisrecepten en variaties daarop. Taarten, cakes, koekjes, noem het maar op en het staat erin. Ze begint met een goede dosis basiskennis, die nodig is om te bakken. Toegankelijk geschreven, informatief, een goed begin van het boek.

Bakken voor thuisbakkers

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Patisserie van Hidde de Brabander is het boek van Laura volledig gericht op de thuisbakker. Van beginner tot enigszins gevorderd. Eigenlijk kan het niet mislukken als je haar tips, trucs en recepten opvolgt. Een goede houvast dus en precies ook wat het boek voor een grote groep mensen aantrekkelijk maakt.

Laagdrempelig

Dat het boek laagdrempelig is maakt dat je snel het gevoel hebt, dit kan ik ook. De fotografie is basic (door Laura zelf gedaan, waarvoor altijd heel veel respect!) en het geeft daardoor een goede indruk van hoe het eindresultaat moet zijn. Voor wie nog meer houvast nodig heeft zijn er de stap voor stap foto’s.

Proef op de som

Natuurlijk ben ik ook zelf uit het boek gaan bakken. Onze dochter mocht uitkiezen wat we gingen maken. Het werd de kwarktaart met fruit. En hoewel biscuit bakken niet echt mijn sterkste kant is (en ook meteen laat zien dat oventemperaturen echt altijd verschillen en je er dus bij moet blijven!) was het eindresultaat prachtig én heerlijk. Het recept deel ik dan ook graag me je!

Conclusie

Laura heeft een boek gemaakt dat bij haar past, boordevol basic recepten met genoeg variaties waardoor het ook leuk is voor een meer ervaren bakker. Keuze genoeg ook qua recepten. Waar je ook maar trek in hebt er is een lekker recept voor te vinden.

Laura’s Bakery Basisbakboek is uitgegeven door Forte Uitgevers, kost € 24,95 en is verkrijgbaar o.a. via Bol.com en bij de boekhandel

 

 

Gepubliceerd op 4 oktober 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!