Review – Laura’s Bakery Het Basisbakboek



Al ver voordat bloggen serieus werd genomen en je er je taart, ehrm brood mee kon verdienen was Laura bezig met taarten. Bakken, decoreren, erover schrijven. Haar blog, Laura’s Bakery, bestaat dan ook al een behoorlijke tijd.

Na zeven jaar is er dan nu haar eerste boek. Eerste, omdat als je een Basisbakboek uitbrengt het niet anders kan dan dat de deur open staat om een reeks te maken. Lijkt mij een prima plan!

Lauras Bakery cover.jpg

Het basisbakboek van Laura’s Bakery

In dit boek neemt Laura je mee naar het begin. De ongeschreven regels, basisrecepten en variaties daarop. Taarten, cakes, koekjes, noem het maar op en het staat erin. Ze begint met een goede dosis basiskennis, die nodig is om te bakken. Toegankelijk geschreven, informatief, een goed begin van het boek.

Bakken voor thuisbakkers

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Patisserie van Hidde de Brabander is het boek van Laura volledig gericht op de thuisbakker. Van beginner tot enigszins gevorderd. Eigenlijk kan het niet mislukken als je haar tips, trucs en recepten opvolgt. Een goede houvast dus en precies ook wat het boek voor een grote groep mensen aantrekkelijk maakt.

Laagdrempelig

Dat het boek laagdrempelig is maakt dat je snel het gevoel hebt, dit kan ik ook. De fotografie is basic (door Laura zelf gedaan, waarvoor altijd heel veel respect!) en het geeft daardoor een goede indruk van hoe het eindresultaat moet zijn. Voor wie nog meer houvast nodig heeft zijn er de stap voor stap foto’s.

Proef op de som

Natuurlijk ben ik ook zelf uit het boek gaan bakken. Onze dochter mocht uitkiezen wat we gingen maken. Het werd de kwarktaart met fruit. En hoewel biscuit bakken niet echt mijn sterkste kant is (en ook meteen laat zien dat oventemperaturen echt altijd verschillen en je er dus bij moet blijven!) was het eindresultaat prachtig én heerlijk. Het recept deel ik dan ook graag me je!

Conclusie

Laura heeft een boek gemaakt dat bij haar past, boordevol basic recepten met genoeg variaties waardoor het ook leuk is voor een meer ervaren bakker. Keuze genoeg ook qua recepten. Waar je ook maar trek in hebt er is een lekker recept voor te vinden.

Laura’s Bakery Basisbakboek is uitgegeven door Forte Uitgevers, kost € 24,95 en is verkrijgbaar o.a. via Bol.com en bij de boekhandel

 

 

Gepubliceerd op 4 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.