Review – Laura’s Bakery Het Basisbakboek



Al ver voordat bloggen serieus werd genomen en je er je taart, ehrm brood mee kon verdienen was Laura bezig met taarten. Bakken, decoreren, erover schrijven. Haar blog, Laura’s Bakery, bestaat dan ook al een behoorlijke tijd.

Na zeven jaar is er dan nu haar eerste boek. Eerste, omdat als je een Basisbakboek uitbrengt het niet anders kan dan dat de deur open staat om een reeks te maken. Lijkt mij een prima plan!

Lauras Bakery cover.jpg

Het basisbakboek van Laura’s Bakery

In dit boek neemt Laura je mee naar het begin. De ongeschreven regels, basisrecepten en variaties daarop. Taarten, cakes, koekjes, noem het maar op en het staat erin. Ze begint met een goede dosis basiskennis, die nodig is om te bakken. Toegankelijk geschreven, informatief, een goed begin van het boek.

Bakken voor thuisbakkers

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Patisserie van Hidde de Brabander is het boek van Laura volledig gericht op de thuisbakker. Van beginner tot enigszins gevorderd. Eigenlijk kan het niet mislukken als je haar tips, trucs en recepten opvolgt. Een goede houvast dus en precies ook wat het boek voor een grote groep mensen aantrekkelijk maakt.

Laagdrempelig

Dat het boek laagdrempelig is maakt dat je snel het gevoel hebt, dit kan ik ook. De fotografie is basic (door Laura zelf gedaan, waarvoor altijd heel veel respect!) en het geeft daardoor een goede indruk van hoe het eindresultaat moet zijn. Voor wie nog meer houvast nodig heeft zijn er de stap voor stap foto’s.

Proef op de som

Natuurlijk ben ik ook zelf uit het boek gaan bakken. Onze dochter mocht uitkiezen wat we gingen maken. Het werd de kwarktaart met fruit. En hoewel biscuit bakken niet echt mijn sterkste kant is (en ook meteen laat zien dat oventemperaturen echt altijd verschillen en je er dus bij moet blijven!) was het eindresultaat prachtig én heerlijk. Het recept deel ik dan ook graag me je!

Conclusie

Laura heeft een boek gemaakt dat bij haar past, boordevol basic recepten met genoeg variaties waardoor het ook leuk is voor een meer ervaren bakker. Keuze genoeg ook qua recepten. Waar je ook maar trek in hebt er is een lekker recept voor te vinden.

Laura’s Bakery Basisbakboek is uitgegeven door Forte Uitgevers, kost € 24,95 en is verkrijgbaar o.a. via Bol.com en bij de boekhandel

 

 

Gepubliceerd op 4 oktober 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…