Review – Instock Cooking



Koken met wat je op voorraad hebt. Voedselverspilling op de kaart zetten. Leren conserveren. Het zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen in het boek Instock Cooking, van restaurant InStock in Amsterdam.

Het boek is echter meer dan dat. Het is een reminder dat we met z’n allen véél te veel eten, onnodig, weggooien. Eten dat je nog prima in tal van gerechten kunt verwerken. En dus biedt het boek volop inspiratie op juist díe thema’s!

Instock Cooking

Want met behulp van tips, recepten en inmaaktechnieken word je uitgedaagd te experimenteren met de voorraad die je in huis hebt. Met groente die je normaal misschien zou weggooien kun je nog prima zoetzuur maken. En fruit dat op het randje is, leent zich nog prima om mee te bakken.

Recepten van bekende foodies

Dat doen ze niet alleen. Een groot deel van de recepten is geschreven door bekende foodies zoals Yvette van Boven, Samuel Levie en Meneer Wateetons. Per hoofdstuk krijg je eerst een recept voor een conserveringstechniek en daarna volgen de gerechten waarin deze zelfgemaakte producten zijn verwerkt en toegepast. Daarnaast krijg je twee bladzijde vol met tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Gebruik je creativiteit

Naast recepten wordt je met dit boek vooral gemotiveerd je eigen creativiteit te gebruiken. Dus staan er volop suggesties in, naast het aangegeven recept. En word je gestimuleerd om ook eens van de recepten af te wijken.

Aan de slag

Uiteraard hebben we het principe van het boek ook meteen in de praktijk gebracht. Daar moet ik wel bij zeggen dat het recept voor de Bibimbap me zó aansprak dat ik de ingrediënten er speciaal voor in huis heb gehaald. Aangevuld wel met restjes die nog in de koelkast lagen. Mijn versie van het recept deel ik graag me je.

No waste

Instock Cooking is een super reminder om voedselverspilling tegen te gaan. En hoewel wij thuis al erg alert zijn op het zo min mogelijk verspillen van eten, was het voor mij ook weer een eyeopener hoeveel je nog kunt met ingrediënten die je normaal zou weggooien. En hoe lekker sommige restjes zijn, als je die daarna pimpt met nog wat andere lekkere ingrediënten. Ben je zelf niet zo creatief met restjes, of wil je gewoon meer inspiratie, dan is dit boek écht iets voor jou!

Verkoopinformatie

Instock Cooking is uitgegeven door Karakter (die een recensie exemplaar ter beschikking stelde), kost € 19,99 en is onder meer bij Bol.com en in de boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 24 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!