Review – Instock Cooking



Koken met wat je op voorraad hebt. Voedselverspilling op de kaart zetten. Leren conserveren. Het zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen in het boek Instock Cooking, van restaurant InStock in Amsterdam.

Het boek is echter meer dan dat. Het is een reminder dat we met z’n allen véél te veel eten, onnodig, weggooien. Eten dat je nog prima in tal van gerechten kunt verwerken. En dus biedt het boek volop inspiratie op juist díe thema’s!

Instock Cooking

Want met behulp van tips, recepten en inmaaktechnieken word je uitgedaagd te experimenteren met de voorraad die je in huis hebt. Met groente die je normaal misschien zou weggooien kun je nog prima zoetzuur maken. En fruit dat op het randje is, leent zich nog prima om mee te bakken.

Recepten van bekende foodies

Dat doen ze niet alleen. Een groot deel van de recepten is geschreven door bekende foodies zoals Yvette van Boven, Samuel Levie en Meneer Wateetons. Per hoofdstuk krijg je eerst een recept voor een conserveringstechniek en daarna volgen de gerechten waarin deze zelfgemaakte producten zijn verwerkt en toegepast. Daarnaast krijg je twee bladzijde vol met tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Gebruik je creativiteit

Naast recepten wordt je met dit boek vooral gemotiveerd je eigen creativiteit te gebruiken. Dus staan er volop suggesties in, naast het aangegeven recept. En word je gestimuleerd om ook eens van de recepten af te wijken.

Aan de slag

Uiteraard hebben we het principe van het boek ook meteen in de praktijk gebracht. Daar moet ik wel bij zeggen dat het recept voor de Bibimbap me zó aansprak dat ik de ingrediënten er speciaal voor in huis heb gehaald. Aangevuld wel met restjes die nog in de koelkast lagen. Mijn versie van het recept deel ik graag me je.

No waste

Instock Cooking is een super reminder om voedselverspilling tegen te gaan. En hoewel wij thuis al erg alert zijn op het zo min mogelijk verspillen van eten, was het voor mij ook weer een eyeopener hoeveel je nog kunt met ingrediënten die je normaal zou weggooien. En hoe lekker sommige restjes zijn, als je die daarna pimpt met nog wat andere lekkere ingrediënten. Ben je zelf niet zo creatief met restjes, of wil je gewoon meer inspiratie, dan is dit boek écht iets voor jou!

Verkoopinformatie

Instock Cooking is uitgegeven door Karakter (die een recensie exemplaar ter beschikking stelde), kost € 19,99 en is onder meer bij Bol.com en in de boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 24 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!