Review – Instock Cooking



Koken met wat je op voorraad hebt. Voedselverspilling op de kaart zetten. Leren conserveren. Het zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen in het boek Instock Cooking, van restaurant InStock in Amsterdam.

Het boek is echter meer dan dat. Het is een reminder dat we met z’n allen véél te veel eten, onnodig, weggooien. Eten dat je nog prima in tal van gerechten kunt verwerken. En dus biedt het boek volop inspiratie op juist díe thema’s!

Instock Cooking

Want met behulp van tips, recepten en inmaaktechnieken word je uitgedaagd te experimenteren met de voorraad die je in huis hebt. Met groente die je normaal misschien zou weggooien kun je nog prima zoetzuur maken. En fruit dat op het randje is, leent zich nog prima om mee te bakken.

Recepten van bekende foodies

Dat doen ze niet alleen. Een groot deel van de recepten is geschreven door bekende foodies zoals Yvette van Boven, Samuel Levie en Meneer Wateetons. Per hoofdstuk krijg je eerst een recept voor een conserveringstechniek en daarna volgen de gerechten waarin deze zelfgemaakte producten zijn verwerkt en toegepast. Daarnaast krijg je twee bladzijde vol met tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Gebruik je creativiteit

Naast recepten wordt je met dit boek vooral gemotiveerd je eigen creativiteit te gebruiken. Dus staan er volop suggesties in, naast het aangegeven recept. En word je gestimuleerd om ook eens van de recepten af te wijken.

Aan de slag

Uiteraard hebben we het principe van het boek ook meteen in de praktijk gebracht. Daar moet ik wel bij zeggen dat het recept voor de Bibimbap me zó aansprak dat ik de ingrediënten er speciaal voor in huis heb gehaald. Aangevuld wel met restjes die nog in de koelkast lagen. Mijn versie van het recept deel ik graag me je.

No waste

Instock Cooking is een super reminder om voedselverspilling tegen te gaan. En hoewel wij thuis al erg alert zijn op het zo min mogelijk verspillen van eten, was het voor mij ook weer een eyeopener hoeveel je nog kunt met ingrediënten die je normaal zou weggooien. En hoe lekker sommige restjes zijn, als je die daarna pimpt met nog wat andere lekkere ingrediënten. Ben je zelf niet zo creatief met restjes, of wil je gewoon meer inspiratie, dan is dit boek écht iets voor jou!

Verkoopinformatie

Instock Cooking is uitgegeven door Karakter (die een recensie exemplaar ter beschikking stelde), kost € 19,99 en is onder meer bij Bol.com en in de boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 24 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.