Review I Love Groente van Janneke Vreugdenhil



De gemiddelde Nederlander let steeds meer op de hoeveelheid vlees die hij eet. Wij ook. Dus waren wij nieuwsgierig naar dit boek, met puur vegetarische gerechten.

En Janneke Vreugdenhil houdt van groente, zoals de titel van het boek al wel enigszins doet vermoeden. Die liefde lees je terug in het  boek en is aanstekelijk!

Wat een keuze!

Opgedeeld in 10 thema’s, zoals I <3 wortels & knollen, tomaten & paprika, etcetera word je meegenomen door een keur aan groentesoorten en gerechten. Allemaal recepten die prima te doen zijn, voor beginners maar met genoeg uitdaging ook voor gevorderde thuiskoks. Van kleine gerechtjes, als een bruschetta met romige wittebonenpuree, tot mooie hoofdgerechten pompoenrösti met mieriksroom en tuinkers (die wij zeker nog een keer gaan maken!) En zelfs een choco/bietjestaart en courgettecake staan erin.

Meteen de keuken in

Wat wij zo leuk vonden, naast de diversiteit aan gerechten, is dat het niet standaard groentegerechten zijn. Regelmatig denk je, goh ja lèkker, ga ik maken! Daarnaast zijn de gerechten speels gefotografeerd, niet te ‘hippig ‘ (en dat is een compliment! :-)) maar juist toegankelijk. Je wil meteen de keuken in. De fijne intro’s helpen daar ook zeker bij!

Het hele jaar bij de hand houden

Wij werden blij van dit boek. Meer groente eten is niet alleen gezond, maar het kan dus ook lekker en verrassend. En door de vele soorten groenten die aan bod komen kun je dit boek er eigenlijk in ieder seizoen wel bij houden.

Smulpaapje kookt

Wij werden op slag verliefd op de tomatenrelish die we maakten voor bij de portobellaburgers. Beiden vind je binnenkort terug in Smulpaapje kookt, want die willen we echt niemand onthouden. En een lekkerdere burger dan deze ga je voorlopig niet tegen komen, geloof ons maar!

 

Deze review kwam tot stand met dank aan uitgeverij Nieuw Amsterdam, die een reviewexemplaar ter beschikking stelden.

Gepubliceerd op 2 december 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.