Review I Love Groente van Janneke Vreugdenhil



De gemiddelde Nederlander let steeds meer op de hoeveelheid vlees die hij eet. Wij ook. Dus waren wij nieuwsgierig naar dit boek, met puur vegetarische gerechten.

En Janneke Vreugdenhil houdt van groente, zoals de titel van het boek al wel enigszins doet vermoeden. Die liefde lees je terug in het  boek en is aanstekelijk!

Wat een keuze!

Opgedeeld in 10 thema’s, zoals I <3 wortels & knollen, tomaten & paprika, etcetera word je meegenomen door een keur aan groentesoorten en gerechten. Allemaal recepten die prima te doen zijn, voor beginners maar met genoeg uitdaging ook voor gevorderde thuiskoks. Van kleine gerechtjes, als een bruschetta met romige wittebonenpuree, tot mooie hoofdgerechten pompoenrösti met mieriksroom en tuinkers (die wij zeker nog een keer gaan maken!) En zelfs een choco/bietjestaart en courgettecake staan erin.

Meteen de keuken in

Wat wij zo leuk vonden, naast de diversiteit aan gerechten, is dat het niet standaard groentegerechten zijn. Regelmatig denk je, goh ja lèkker, ga ik maken! Daarnaast zijn de gerechten speels gefotografeerd, niet te ‘hippig ‘ (en dat is een compliment! :-)) maar juist toegankelijk. Je wil meteen de keuken in. De fijne intro’s helpen daar ook zeker bij!

Het hele jaar bij de hand houden

Wij werden blij van dit boek. Meer groente eten is niet alleen gezond, maar het kan dus ook lekker en verrassend. En door de vele soorten groenten die aan bod komen kun je dit boek er eigenlijk in ieder seizoen wel bij houden.

Smulpaapje kookt

Wij werden op slag verliefd op de tomatenrelish die we maakten voor bij de portobellaburgers. Beiden vind je binnenkort terug in Smulpaapje kookt, want die willen we echt niemand onthouden. En een lekkerdere burger dan deze ga je voorlopig niet tegen komen, geloof ons maar!

 

Deze review kwam tot stand met dank aan uitgeverij Nieuw Amsterdam, die een reviewexemplaar ter beschikking stelden.

Gepubliceerd op 2 december 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.