Review I Love Groente van Janneke Vreugdenhil



De gemiddelde Nederlander let steeds meer op de hoeveelheid vlees die hij eet. Wij ook. Dus waren wij nieuwsgierig naar dit boek, met puur vegetarische gerechten.

En Janneke Vreugdenhil houdt van groente, zoals de titel van het boek al wel enigszins doet vermoeden. Die liefde lees je terug in het  boek en is aanstekelijk!

Wat een keuze!

Opgedeeld in 10 thema’s, zoals I <3 wortels & knollen, tomaten & paprika, etcetera word je meegenomen door een keur aan groentesoorten en gerechten. Allemaal recepten die prima te doen zijn, voor beginners maar met genoeg uitdaging ook voor gevorderde thuiskoks. Van kleine gerechtjes, als een bruschetta met romige wittebonenpuree, tot mooie hoofdgerechten pompoenrösti met mieriksroom en tuinkers (die wij zeker nog een keer gaan maken!) En zelfs een choco/bietjestaart en courgettecake staan erin.

Meteen de keuken in

Wat wij zo leuk vonden, naast de diversiteit aan gerechten, is dat het niet standaard groentegerechten zijn. Regelmatig denk je, goh ja lèkker, ga ik maken! Daarnaast zijn de gerechten speels gefotografeerd, niet te ‘hippig ‘ (en dat is een compliment! :-)) maar juist toegankelijk. Je wil meteen de keuken in. De fijne intro’s helpen daar ook zeker bij!

Het hele jaar bij de hand houden

Wij werden blij van dit boek. Meer groente eten is niet alleen gezond, maar het kan dus ook lekker en verrassend. En door de vele soorten groenten die aan bod komen kun je dit boek er eigenlijk in ieder seizoen wel bij houden.

Smulpaapje kookt

Wij werden op slag verliefd op de tomatenrelish die we maakten voor bij de portobellaburgers. Beiden vind je binnenkort terug in Smulpaapje kookt, want die willen we echt niemand onthouden. En een lekkerdere burger dan deze ga je voorlopig niet tegen komen, geloof ons maar!

 

Deze review kwam tot stand met dank aan uitgeverij Nieuw Amsterdam, die een reviewexemplaar ter beschikking stelden.

Gepubliceerd op 2 december 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.