Review I Love Groente van Janneke Vreugdenhil



De gemiddelde Nederlander let steeds meer op de hoeveelheid vlees die hij eet. Wij ook. Dus waren wij nieuwsgierig naar dit boek, met puur vegetarische gerechten.

En Janneke Vreugdenhil houdt van groente, zoals de titel van het boek al wel enigszins doet vermoeden. Die liefde lees je terug in het  boek en is aanstekelijk!

Wat een keuze!

Opgedeeld in 10 thema’s, zoals I <3 wortels & knollen, tomaten & paprika, etcetera word je meegenomen door een keur aan groentesoorten en gerechten. Allemaal recepten die prima te doen zijn, voor beginners maar met genoeg uitdaging ook voor gevorderde thuiskoks. Van kleine gerechtjes, als een bruschetta met romige wittebonenpuree, tot mooie hoofdgerechten pompoenrösti met mieriksroom en tuinkers (die wij zeker nog een keer gaan maken!) En zelfs een choco/bietjestaart en courgettecake staan erin.

Meteen de keuken in

Wat wij zo leuk vonden, naast de diversiteit aan gerechten, is dat het niet standaard groentegerechten zijn. Regelmatig denk je, goh ja lèkker, ga ik maken! Daarnaast zijn de gerechten speels gefotografeerd, niet te ‘hippig ‘ (en dat is een compliment! :-)) maar juist toegankelijk. Je wil meteen de keuken in. De fijne intro’s helpen daar ook zeker bij!

Het hele jaar bij de hand houden

Wij werden blij van dit boek. Meer groente eten is niet alleen gezond, maar het kan dus ook lekker en verrassend. En door de vele soorten groenten die aan bod komen kun je dit boek er eigenlijk in ieder seizoen wel bij houden.

Smulpaapje kookt

Wij werden op slag verliefd op de tomatenrelish die we maakten voor bij de portobellaburgers. Beiden vind je binnenkort terug in Smulpaapje kookt, want die willen we echt niemand onthouden. En een lekkerdere burger dan deze ga je voorlopig niet tegen komen, geloof ons maar!

 

Deze review kwam tot stand met dank aan uitgeverij Nieuw Amsterdam, die een reviewexemplaar ter beschikking stelden.

Gepubliceerd op 2 december 2013


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!