Review I Love Groente van Janneke Vreugdenhil



De gemiddelde Nederlander let steeds meer op de hoeveelheid vlees die hij eet. Wij ook. Dus waren wij nieuwsgierig naar dit boek, met puur vegetarische gerechten.

En Janneke Vreugdenhil houdt van groente, zoals de titel van het boek al wel enigszins doet vermoeden. Die liefde lees je terug in het  boek en is aanstekelijk!

Wat een keuze!

Opgedeeld in 10 thema’s, zoals I <3 wortels & knollen, tomaten & paprika, etcetera word je meegenomen door een keur aan groentesoorten en gerechten. Allemaal recepten die prima te doen zijn, voor beginners maar met genoeg uitdaging ook voor gevorderde thuiskoks. Van kleine gerechtjes, als een bruschetta met romige wittebonenpuree, tot mooie hoofdgerechten pompoenrösti met mieriksroom en tuinkers (die wij zeker nog een keer gaan maken!) En zelfs een choco/bietjestaart en courgettecake staan erin.

Meteen de keuken in

Wat wij zo leuk vonden, naast de diversiteit aan gerechten, is dat het niet standaard groentegerechten zijn. Regelmatig denk je, goh ja lèkker, ga ik maken! Daarnaast zijn de gerechten speels gefotografeerd, niet te ‘hippig ‘ (en dat is een compliment! :-)) maar juist toegankelijk. Je wil meteen de keuken in. De fijne intro’s helpen daar ook zeker bij!

Het hele jaar bij de hand houden

Wij werden blij van dit boek. Meer groente eten is niet alleen gezond, maar het kan dus ook lekker en verrassend. En door de vele soorten groenten die aan bod komen kun je dit boek er eigenlijk in ieder seizoen wel bij houden.

Smulpaapje kookt

Wij werden op slag verliefd op de tomatenrelish die we maakten voor bij de portobellaburgers. Beiden vind je binnenkort terug in Smulpaapje kookt, want die willen we echt niemand onthouden. En een lekkerdere burger dan deze ga je voorlopig niet tegen komen, geloof ons maar!

 

Deze review kwam tot stand met dank aan uitgeverij Nieuw Amsterdam, die een reviewexemplaar ter beschikking stelden.

Gepubliceerd op 2 december 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!