Review Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek



Ga er maar aan staan, je wint de allereerste editie van Heel Holland Bakt maar zoveel jaar na dato ben je nog steeds, dag in dag uit, bezig met bakken. Rutger maakte niet alleen een aantal zeer succesvolle bakboeken, maar startte ook zijn eigen bakblog Rutger Bakt.

Waren zijn afgelopen boeken vooral gericht op zoete recepten, in zijn nieuwe boek vind je uitsluitend – de titel van het boek verraadt het al – hartige recepten terug. En dat doet hij geweldig!

hartige bakboek.jpg

Basisrecepten

Het boek begint bij de basis. De technieken van verschillende soorten deeg wordt uit de doeken gedaan. Geen enkel excuus dus meer om niet zelf je deeg te maken (hoewel de eerlijkheid gebiedt dat ik bladerdeeg toch echt gewoon, uit gemak, uit de diepvries haal…)

Klein maar fijn

In het tweede hoofdstuk volop kleine borrelreceptjes, waaronder mijn favoriete Manchego koekjes (waarvan ik het recept met jullie zal delen, je vindt het hier!) maar ook beenhambitterballen en bladerdeeghapjes. Stuk voor stuk zien ze er verrukkelijk uit.

Lekker voor tussendoor

Hoofdstuk drie is gewijd aan recepten die al tussendoor zijn bestempeld. Hartige muffins (lekker ook voor in de lunchtrommel!) kaaskroketjes, hartige wafels, empanadas. Mijn hemel, als je nu nog geen trek hebt gekregen weet ik het ook niet. De fotografie is simpel, maar zo doeltreffend. Het water loopt je per foto verder in de mond.

Op de absolute ‘ga ik nog maken lijst’ staan de kroketten met bavette, die Rutger samen met Cees Holtkamp maakte. We mochten ze tijdens de boekpresentatie proeven. Té lekker gewoon!

Compleet Hartig Bakboek

En dan zijn we pas op de helft van het boek beland. De rest van het boek moet je gewoon echt zelf gaan ontdekken, want met de aanschaf van Het Hartige Bakboek van Rutger heb je echt een super compleet hartig kookboek in handen, waar je heel veel plezier van gaat beleven. Een aanrader!

Het Hartige Bakboek is uitgegeven door Carrera, kost € 29,99 en is o.a. in de online én reguliere boekwinkel te koop.

Gepubliceerd op 24 september 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!