Review Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek



Ga er maar aan staan, je wint de allereerste editie van Heel Holland Bakt maar zoveel jaar na dato ben je nog steeds, dag in dag uit, bezig met bakken. Rutger maakte niet alleen een aantal zeer succesvolle bakboeken, maar startte ook zijn eigen bakblog Rutger Bakt.

Waren zijn afgelopen boeken vooral gericht op zoete recepten, in zijn nieuwe boek vind je uitsluitend – de titel van het boek verraadt het al – hartige recepten terug. En dat doet hij geweldig!

hartige bakboek.jpg

Basisrecepten

Het boek begint bij de basis. De technieken van verschillende soorten deeg wordt uit de doeken gedaan. Geen enkel excuus dus meer om niet zelf je deeg te maken (hoewel de eerlijkheid gebiedt dat ik bladerdeeg toch echt gewoon, uit gemak, uit de diepvries haal…)

Klein maar fijn

In het tweede hoofdstuk volop kleine borrelreceptjes, waaronder mijn favoriete Manchego koekjes (waarvan ik het recept met jullie zal delen, je vindt het hier!) maar ook beenhambitterballen en bladerdeeghapjes. Stuk voor stuk zien ze er verrukkelijk uit.

Lekker voor tussendoor

Hoofdstuk drie is gewijd aan recepten die al tussendoor zijn bestempeld. Hartige muffins (lekker ook voor in de lunchtrommel!) kaaskroketjes, hartige wafels, empanadas. Mijn hemel, als je nu nog geen trek hebt gekregen weet ik het ook niet. De fotografie is simpel, maar zo doeltreffend. Het water loopt je per foto verder in de mond.

Op de absolute ‘ga ik nog maken lijst’ staan de kroketten met bavette, die Rutger samen met Cees Holtkamp maakte. We mochten ze tijdens de boekpresentatie proeven. Té lekker gewoon!

Compleet Hartig Bakboek

En dan zijn we pas op de helft van het boek beland. De rest van het boek moet je gewoon echt zelf gaan ontdekken, want met de aanschaf van Het Hartige Bakboek van Rutger heb je echt een super compleet hartig kookboek in handen, waar je heel veel plezier van gaat beleven. Een aanrader!

Het Hartige Bakboek is uitgegeven door Carrera, kost € 29,99 en is o.a. in de online én reguliere boekwinkel te koop.

Gepubliceerd op 24 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.