Review Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek



Ga er maar aan staan, je wint de allereerste editie van Heel Holland Bakt maar zoveel jaar na dato ben je nog steeds, dag in dag uit, bezig met bakken. Rutger maakte niet alleen een aantal zeer succesvolle bakboeken, maar startte ook zijn eigen bakblog Rutger Bakt.

Waren zijn afgelopen boeken vooral gericht op zoete recepten, in zijn nieuwe boek vind je uitsluitend – de titel van het boek verraadt het al – hartige recepten terug. En dat doet hij geweldig!

hartige bakboek.jpg

Basisrecepten

Het boek begint bij de basis. De technieken van verschillende soorten deeg wordt uit de doeken gedaan. Geen enkel excuus dus meer om niet zelf je deeg te maken (hoewel de eerlijkheid gebiedt dat ik bladerdeeg toch echt gewoon, uit gemak, uit de diepvries haal…)

Klein maar fijn

In het tweede hoofdstuk volop kleine borrelreceptjes, waaronder mijn favoriete Manchego koekjes (waarvan ik het recept met jullie zal delen, je vindt het hier!) maar ook beenhambitterballen en bladerdeeghapjes. Stuk voor stuk zien ze er verrukkelijk uit.

Lekker voor tussendoor

Hoofdstuk drie is gewijd aan recepten die al tussendoor zijn bestempeld. Hartige muffins (lekker ook voor in de lunchtrommel!) kaaskroketjes, hartige wafels, empanadas. Mijn hemel, als je nu nog geen trek hebt gekregen weet ik het ook niet. De fotografie is simpel, maar zo doeltreffend. Het water loopt je per foto verder in de mond.

Op de absolute ‘ga ik nog maken lijst’ staan de kroketten met bavette, die Rutger samen met Cees Holtkamp maakte. We mochten ze tijdens de boekpresentatie proeven. Té lekker gewoon!

Compleet Hartig Bakboek

En dan zijn we pas op de helft van het boek beland. De rest van het boek moet je gewoon echt zelf gaan ontdekken, want met de aanschaf van Het Hartige Bakboek van Rutger heb je echt een super compleet hartig kookboek in handen, waar je heel veel plezier van gaat beleven. Een aanrader!

Het Hartige Bakboek is uitgegeven door Carrera, kost € 29,99 en is o.a. in de online én reguliere boekwinkel te koop.

Gepubliceerd op 24 september 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!