Review: Herman over bonen



Als de heer Den Blijker iets in zijn hoofd heeft gebeurt het. Zo simpel is het. Want volgens Herman is er maar één soort vergeten groente, en dat zijn bonen. Ouderwets volgens de meesten, onderschat volgens Herman.

Smulpaapje was te gast bij de boeklancering van ‘Herman over bonen’. Want dat boek over bonen dat hij al jaren in zijn hoofd had is er nu, dat snap je!

Je moet de groente, ehrm bonen van Hak hebben

Hak en Herman den Blijker zijn de samenwerking aan gegaan om bonen terug op de kaart te krijgen. Met de hashtag #bonenerbij proberen zij de Nederlander ervan te overtuigen om weer eens wat vaker met bonen te koken. Want allemaal leuk en aardig die superfoods. Bonen zijn, zonder dat je er een vermogen voor neer hoeft te leggen, minstens zo goed voor je. Gek eigenlijk dat iets dat zó goed voor je is, zo weinig aandacht krijgt. Of beter gezegd kreeg, want daar komt nu verandering in als het aan Herman ligt

Herman over bonen

In het boek vind je, hoe kan het ook anders, alleen maar recepten met bonen. En dat dat niet saai hoeft te zijn blijkt wel uit het boek. Bonen voor op brood, bonen in de soep, bonen als salade. Voor ieder soort maaltijd zijn er meerdere lekkere recepten met bonen bedacht. We mochten er een aantal proeven tijdens de boekpresentatie. Het toastje met bonen en piccalilly was onverwacht lekker, net als de sukade met bonen. Allebei staan ook in het boek! Oh en de beastie bonen cocktail, een variant op de bekende bloody mary, bevatte óók bonen en was me toch lekker!

Top 5 bonen

Met welke bonen wordt eigenlijk het meest gekookt in Nederland. Dit blijkt de top 5 te zijn.

1)    Bruine bonen

2)    Witte bonen (kijk ook maar eens bij onze recepten)

3)    Kidneybonen

4)    Kikkererwten (weten wij ook wel wat lekkers mee!)

5)    Capucijners

Bonen erbij

Op Smulpaapje vind je al behoorlijk wat gerechten waarbij de boon de hoofd- of bijrol heeft. In het kader van de foodbloggerstag die door Herman is bedacht om de boon verder in de spotlight te zetten werd ik door Francesca Kookt getagd om een nieuw recept met bonen te bedenken. Met liefde. Het werden er overigens drie 😉 De eerste, mijn recept voor een zomerse maaltijdsalade met cannelinibonen vind je hier. En wat maak jij binnenkort met bonen?

Gepubliceerd op 22 mei 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd