Review: Herman over bonen



Als de heer Den Blijker iets in zijn hoofd heeft gebeurt het. Zo simpel is het. Want volgens Herman is er maar één soort vergeten groente, en dat zijn bonen. Ouderwets volgens de meesten, onderschat volgens Herman.

Smulpaapje was te gast bij de boeklancering van ‘Herman over bonen’. Want dat boek over bonen dat hij al jaren in zijn hoofd had is er nu, dat snap je!

Je moet de groente, ehrm bonen van Hak hebben

Hak en Herman den Blijker zijn de samenwerking aan gegaan om bonen terug op de kaart te krijgen. Met de hashtag #bonenerbij proberen zij de Nederlander ervan te overtuigen om weer eens wat vaker met bonen te koken. Want allemaal leuk en aardig die superfoods. Bonen zijn, zonder dat je er een vermogen voor neer hoeft te leggen, minstens zo goed voor je. Gek eigenlijk dat iets dat zó goed voor je is, zo weinig aandacht krijgt. Of beter gezegd kreeg, want daar komt nu verandering in als het aan Herman ligt

Herman over bonen

In het boek vind je, hoe kan het ook anders, alleen maar recepten met bonen. En dat dat niet saai hoeft te zijn blijkt wel uit het boek. Bonen voor op brood, bonen in de soep, bonen als salade. Voor ieder soort maaltijd zijn er meerdere lekkere recepten met bonen bedacht. We mochten er een aantal proeven tijdens de boekpresentatie. Het toastje met bonen en piccalilly was onverwacht lekker, net als de sukade met bonen. Allebei staan ook in het boek! Oh en de beastie bonen cocktail, een variant op de bekende bloody mary, bevatte óók bonen en was me toch lekker!

Top 5 bonen

Met welke bonen wordt eigenlijk het meest gekookt in Nederland. Dit blijkt de top 5 te zijn.

1)    Bruine bonen

2)    Witte bonen (kijk ook maar eens bij onze recepten)

3)    Kidneybonen

4)    Kikkererwten (weten wij ook wel wat lekkers mee!)

5)    Capucijners

Bonen erbij

Op Smulpaapje vind je al behoorlijk wat gerechten waarbij de boon de hoofd- of bijrol heeft. In het kader van de foodbloggerstag die door Herman is bedacht om de boon verder in de spotlight te zetten werd ik door Francesca Kookt getagd om een nieuw recept met bonen te bedenken. Met liefde. Het werden er overigens drie 😉 De eerste, mijn recept voor een zomerse maaltijdsalade met cannelinibonen vind je hier. En wat maak jij binnenkort met bonen?

Gepubliceerd op 22 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.