Review – Guilty Pleasures van Sabine Koning



In een tijd dat het ene na het andere boek met superfoods de planken van de boekhandel vult komt Sabine Konings (OhmyFoodness) met een boek dat bijna uit zijn voegen barst van de “slechte” ingrediënten.

Guilty Pleasures staat vol met burgers, taarten, ijs en ander lekkers. Zo’n boek dat zondigen tot kunst verheft.

Guilty Pleasures

Want zoals Sabine zelf in haar intro al aangeeft, zondigen willen we op z’n tijd allemaal wel. Nou, dan kom je met dit boek ruimschoots aan je trekken. De indeling qua hoofdstukken van haar boeken zegt eigenlijk al genoeg. Fast Food Friday, Sexy Sweets. De recepten zijn navenant. Want thuis kun je dus nu een Whopper maken, churro’s (yum!) of een zelfgemaakte Domino’s pizza.

Schaamteloos genieten

Nee, dit boek ga je waarschijnlijk niet iedere dag gebruiken. Maar heb je zin om ongegeneerd te genieten, dan staan er meer dan genoeg opties in dit boek. De stijl van het boek is trouwens heel eigentijds. Een beetje tattoo, Amerikaans, het past bij Sabine (die overigens al sinds haar 13e!! blogt, en ze is pas 25)

Koken maar

Omdat ik toch een béétje probeer op te letten (ik “moet” tenslotte zelf al zo veel bakken en koken) koos ik voor een van de minst heftige recepten in het boek, de Zweedse gehaktballetje. Ja, die van Ikea dus. Heel makkelijk te maken. Super lekker ook, enneh welk kind houdt nou niet van gehaktballetjes?! En een prima excuus om weer eens thuis frietjes te maken, want die horen hier toch wel echt bij. Het recept deel ik heel graag met je.

Conclusie

Heerlijk, een boek dat op geen enkele wijze water bij de wijn doet qua genieten. Fris qua uitstraling. Aansprekende fotografie (ook door Sabine gedaan, waarvoor hulde!). Een boek dat, zeker binnen de doelgroep van Sabine’s blog, ongetwijfeld héél populair zal zijn.

Verkoopinformatie

Guilty pleasures is uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 21,99. Te koop bij de boekhandel en online.

Gepubliceerd op 28 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.