Review: Bakboek Goed Zoet – bakken zonder suiker



Uitgeverij Loopvis kennen we van het Grote Stamppot boek. Zij zijn bij uitstek specialist in mooi vormgegeven, bijzondere kookboeken. Wij ontvingen van hen ‘Goed Zoet, bakken zonder suiker’ dat door Nanne Hoogland werd geschreven en door Loopvis recentelijk werd uitgegeven.

Bakken zonder suiker, intrigerend uitgangspunt, maar voor velen interessant. Lees maar gauw verder!

Waarom bakken zonder suiker?

Nanne bleek tijdens haar zwangerschap last te hebben van schommelende bloedsuikerspiegel en vond daarin aanleiding om haar suikergebruik terug te brengen. Tegelijkertijd miste ze haar zoete taartjes. En dus startte haar zoektocht naar zoetigheden die wel feestelijk zijn, maar toch ook gezond. Het resultaat werd dit bakboek.

Stap voor stap

In het boek wordt stap voor stap uitgelegd hoe zij te werk is gegaan. Naast suikervervangers biedt Nanne ook alternatieven voor het gebruik van bloem. Er staan taartjes in, cakes, tussendoortjes maar ook lekkere suikervrije drankjes. Een zeer gevarieerd aanbod.

Voor ieder wat wils

Persoonlijk ben ik té dol op suiker, bloem en dergelijke. Ik verwacht dan ook niet dat ik zelf heel veel uit het boek ga bakken. Maar ik weet zeker dat er heel veel mensen wél op zoek zijn naar alternatieven voor het gebruik van suiker. Dan is dit prachtig vormgegeven boek een aanrader. Ook staan er heerlijke drankjes in waar ik heel enthousiast van werd en één daarvan deel ik vandaag met jullie. Wil je meer recepten voor suikervrij lekkers, dan kun je Goed Zoet vanaf nu kopen, onder andere rechtstreeks via Uitgeverij Loopvis.

Gepubliceerd op 22 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.