Review: Bakboek Goed Zoet – bakken zonder suiker



Uitgeverij Loopvis kennen we van het Grote Stamppot boek. Zij zijn bij uitstek specialist in mooi vormgegeven, bijzondere kookboeken. Wij ontvingen van hen ‘Goed Zoet, bakken zonder suiker’ dat door Nanne Hoogland werd geschreven en door Loopvis recentelijk werd uitgegeven.

Bakken zonder suiker, intrigerend uitgangspunt, maar voor velen interessant. Lees maar gauw verder!

Waarom bakken zonder suiker?

Nanne bleek tijdens haar zwangerschap last te hebben van schommelende bloedsuikerspiegel en vond daarin aanleiding om haar suikergebruik terug te brengen. Tegelijkertijd miste ze haar zoete taartjes. En dus startte haar zoektocht naar zoetigheden die wel feestelijk zijn, maar toch ook gezond. Het resultaat werd dit bakboek.

Stap voor stap

In het boek wordt stap voor stap uitgelegd hoe zij te werk is gegaan. Naast suikervervangers biedt Nanne ook alternatieven voor het gebruik van bloem. Er staan taartjes in, cakes, tussendoortjes maar ook lekkere suikervrije drankjes. Een zeer gevarieerd aanbod.

Voor ieder wat wils

Persoonlijk ben ik té dol op suiker, bloem en dergelijke. Ik verwacht dan ook niet dat ik zelf heel veel uit het boek ga bakken. Maar ik weet zeker dat er heel veel mensen wél op zoek zijn naar alternatieven voor het gebruik van suiker. Dan is dit prachtig vormgegeven boek een aanrader. Ook staan er heerlijke drankjes in waar ik heel enthousiast van werd en één daarvan deel ik vandaag met jullie. Wil je meer recepten voor suikervrij lekkers, dan kun je Goed Zoet vanaf nu kopen, onder andere rechtstreeks via Uitgeverij Loopvis.

Gepubliceerd op 22 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.