Review: Bakboek Goed Zoet – bakken zonder suiker



Uitgeverij Loopvis kennen we van het Grote Stamppot boek. Zij zijn bij uitstek specialist in mooi vormgegeven, bijzondere kookboeken. Wij ontvingen van hen ‘Goed Zoet, bakken zonder suiker’ dat door Nanne Hoogland werd geschreven en door Loopvis recentelijk werd uitgegeven.

Bakken zonder suiker, intrigerend uitgangspunt, maar voor velen interessant. Lees maar gauw verder!

Waarom bakken zonder suiker?

Nanne bleek tijdens haar zwangerschap last te hebben van schommelende bloedsuikerspiegel en vond daarin aanleiding om haar suikergebruik terug te brengen. Tegelijkertijd miste ze haar zoete taartjes. En dus startte haar zoektocht naar zoetigheden die wel feestelijk zijn, maar toch ook gezond. Het resultaat werd dit bakboek.

Stap voor stap

In het boek wordt stap voor stap uitgelegd hoe zij te werk is gegaan. Naast suikervervangers biedt Nanne ook alternatieven voor het gebruik van bloem. Er staan taartjes in, cakes, tussendoortjes maar ook lekkere suikervrije drankjes. Een zeer gevarieerd aanbod.

Voor ieder wat wils

Persoonlijk ben ik té dol op suiker, bloem en dergelijke. Ik verwacht dan ook niet dat ik zelf heel veel uit het boek ga bakken. Maar ik weet zeker dat er heel veel mensen wél op zoek zijn naar alternatieven voor het gebruik van suiker. Dan is dit prachtig vormgegeven boek een aanrader. Ook staan er heerlijke drankjes in waar ik heel enthousiast van werd en één daarvan deel ik vandaag met jullie. Wil je meer recepten voor suikervrij lekkers, dan kun je Goed Zoet vanaf nu kopen, onder andere rechtstreeks via Uitgeverij Loopvis.

Gepubliceerd op 22 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!