Review: Bakboek Goed Zoet – bakken zonder suiker



Uitgeverij Loopvis kennen we van het Grote Stamppot boek. Zij zijn bij uitstek specialist in mooi vormgegeven, bijzondere kookboeken. Wij ontvingen van hen ‘Goed Zoet, bakken zonder suiker’ dat door Nanne Hoogland werd geschreven en door Loopvis recentelijk werd uitgegeven.

Bakken zonder suiker, intrigerend uitgangspunt, maar voor velen interessant. Lees maar gauw verder!

Waarom bakken zonder suiker?

Nanne bleek tijdens haar zwangerschap last te hebben van schommelende bloedsuikerspiegel en vond daarin aanleiding om haar suikergebruik terug te brengen. Tegelijkertijd miste ze haar zoete taartjes. En dus startte haar zoektocht naar zoetigheden die wel feestelijk zijn, maar toch ook gezond. Het resultaat werd dit bakboek.

Stap voor stap

In het boek wordt stap voor stap uitgelegd hoe zij te werk is gegaan. Naast suikervervangers biedt Nanne ook alternatieven voor het gebruik van bloem. Er staan taartjes in, cakes, tussendoortjes maar ook lekkere suikervrije drankjes. Een zeer gevarieerd aanbod.

Voor ieder wat wils

Persoonlijk ben ik té dol op suiker, bloem en dergelijke. Ik verwacht dan ook niet dat ik zelf heel veel uit het boek ga bakken. Maar ik weet zeker dat er heel veel mensen wél op zoek zijn naar alternatieven voor het gebruik van suiker. Dan is dit prachtig vormgegeven boek een aanrader. Ook staan er heerlijke drankjes in waar ik heel enthousiast van werd en één daarvan deel ik vandaag met jullie. Wil je meer recepten voor suikervrij lekkers, dan kun je Goed Zoet vanaf nu kopen, onder andere rechtstreeks via Uitgeverij Loopvis.

Gepubliceerd op 22 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!