Review Gezondigen



Gezondigen is een boek dat door 3 jonge vrouwen gemaakt is, met ieder hun eigen specialisme.  Vanuit passie ook, want toen ze met het boek begonnen was er eigenlijk nog niet eens een uitgever.

Dat die er wel gekomen is, is geen verrassing. Want met Gezondigen hebben Kim Waninge, Rianne van Vulpen en Judith van der Rijt een werkelijk heerlijk en mooi boek gemaakt!

Gezondigen cover.jpg

Gezondigen

Laat ik vooraf bekennen dat ik enigszins bevooroordeeld het boek heb gelezen. Ik “ken” Judith al enige tijd via verschillende social media kanalen en heb al vaker gezien hoe prachtig zij fotografeert. Dat doet ze ook met food, jaloersmakend goed. Je kunt nog zulke heerlijke recepten hebben, als het er op de foto niet uitziet krijg je nou niet echt zin om de keuken in te duiken.

Foodfotografie om jaloers op te worden

Dat krijg je van Gezondigen absoluut wel. Simpele, lichte, strakke fotografie. Mooi, niet teveel opsmuk en je krijgt een goed beeld van hoe het gerecht er uiteindelijk uit moet komen te zien. En hoe zeer ze me ook op het hart drukt om kritische te zijn, aan de foodfotografie is echt niks op te merken!

Simpele recepten

Een heel scala aan recepten vind je in het boek. Niet megasapannend, maar wel allemaal goed te maken. De uitgeschreven receptuur is kort en bondig. Soms misschien net iets té bondig, maar als je vaker in de keuken staat kun je er absoluut prima mee uit de voeten.

Gezond én zondig

De titel gezondigen slaat op het feit dat hoewel veelal gezond je best af en toe mag zondigen. Maar doe dat dan goed. Dat advies is wel aan mij besteed en hoewel het lastig kiezen was, er staat echt heel veel lekkers in, koos ik uiteindelijk voor de pumpkin pie. Een taart die al langer op mijn te bakken wensenlijstje stond en die perfect past bij deze tijd van het jaar.

Pumpin pie uit Gezondigen

Ik heb wel een beetje gesjoemeld met het recept. Dat zie je in mijn versie, die nu ook online staat, wel terug. En mijn tip, maak deze taart een dag voor je ‘wilt serveren, want door ‘een tijdje in de koelkast te zetten stijft ‘ie beter op en is makkelijker te snijden.

Conclusie

Gezondigen is een heerlijk boek, vol met lekkere, niet te moeilijke recepten die prachtig zijn gefotografeerd. Eentje die je, door de toegankelijkheid van de gekozen gerechten, volgens mij wel regelmatig uit de kast zult halen!

Gezondigen is uitgegeven door Karakter Uitgevers, kost € 17,99 en is oa. bij Bol.com en de boekhandel te koop

Gepubliceerd op 21 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.