Review Gezondigen



Gezondigen is een boek dat door 3 jonge vrouwen gemaakt is, met ieder hun eigen specialisme.  Vanuit passie ook, want toen ze met het boek begonnen was er eigenlijk nog niet eens een uitgever.

Dat die er wel gekomen is, is geen verrassing. Want met Gezondigen hebben Kim Waninge, Rianne van Vulpen en Judith van der Rijt een werkelijk heerlijk en mooi boek gemaakt!

Gezondigen cover.jpg

Gezondigen

Laat ik vooraf bekennen dat ik enigszins bevooroordeeld het boek heb gelezen. Ik “ken” Judith al enige tijd via verschillende social media kanalen en heb al vaker gezien hoe prachtig zij fotografeert. Dat doet ze ook met food, jaloersmakend goed. Je kunt nog zulke heerlijke recepten hebben, als het er op de foto niet uitziet krijg je nou niet echt zin om de keuken in te duiken.

Foodfotografie om jaloers op te worden

Dat krijg je van Gezondigen absoluut wel. Simpele, lichte, strakke fotografie. Mooi, niet teveel opsmuk en je krijgt een goed beeld van hoe het gerecht er uiteindelijk uit moet komen te zien. En hoe zeer ze me ook op het hart drukt om kritische te zijn, aan de foodfotografie is echt niks op te merken!

Simpele recepten

Een heel scala aan recepten vind je in het boek. Niet megasapannend, maar wel allemaal goed te maken. De uitgeschreven receptuur is kort en bondig. Soms misschien net iets té bondig, maar als je vaker in de keuken staat kun je er absoluut prima mee uit de voeten.

Gezond én zondig

De titel gezondigen slaat op het feit dat hoewel veelal gezond je best af en toe mag zondigen. Maar doe dat dan goed. Dat advies is wel aan mij besteed en hoewel het lastig kiezen was, er staat echt heel veel lekkers in, koos ik uiteindelijk voor de pumpkin pie. Een taart die al langer op mijn te bakken wensenlijstje stond en die perfect past bij deze tijd van het jaar.

Pumpin pie uit Gezondigen

Ik heb wel een beetje gesjoemeld met het recept. Dat zie je in mijn versie, die nu ook online staat, wel terug. En mijn tip, maak deze taart een dag voor je ‘wilt serveren, want door ‘een tijdje in de koelkast te zetten stijft ‘ie beter op en is makkelijker te snijden.

Conclusie

Gezondigen is een heerlijk boek, vol met lekkere, niet te moeilijke recepten die prachtig zijn gefotografeerd. Eentje die je, door de toegankelijkheid van de gekozen gerechten, volgens mij wel regelmatig uit de kast zult halen!

Gezondigen is uitgegeven door Karakter Uitgevers, kost € 17,99 en is oa. bij Bol.com en de boekhandel te koop

Gepubliceerd op 21 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.