Review Gezondigen



Gezondigen is een boek dat door 3 jonge vrouwen gemaakt is, met ieder hun eigen specialisme.  Vanuit passie ook, want toen ze met het boek begonnen was er eigenlijk nog niet eens een uitgever.

Dat die er wel gekomen is, is geen verrassing. Want met Gezondigen hebben Kim Waninge, Rianne van Vulpen en Judith van der Rijt een werkelijk heerlijk en mooi boek gemaakt!

Gezondigen cover.jpg

Gezondigen

Laat ik vooraf bekennen dat ik enigszins bevooroordeeld het boek heb gelezen. Ik “ken” Judith al enige tijd via verschillende social media kanalen en heb al vaker gezien hoe prachtig zij fotografeert. Dat doet ze ook met food, jaloersmakend goed. Je kunt nog zulke heerlijke recepten hebben, als het er op de foto niet uitziet krijg je nou niet echt zin om de keuken in te duiken.

Foodfotografie om jaloers op te worden

Dat krijg je van Gezondigen absoluut wel. Simpele, lichte, strakke fotografie. Mooi, niet teveel opsmuk en je krijgt een goed beeld van hoe het gerecht er uiteindelijk uit moet komen te zien. En hoe zeer ze me ook op het hart drukt om kritische te zijn, aan de foodfotografie is echt niks op te merken!

Simpele recepten

Een heel scala aan recepten vind je in het boek. Niet megasapannend, maar wel allemaal goed te maken. De uitgeschreven receptuur is kort en bondig. Soms misschien net iets té bondig, maar als je vaker in de keuken staat kun je er absoluut prima mee uit de voeten.

Gezond én zondig

De titel gezondigen slaat op het feit dat hoewel veelal gezond je best af en toe mag zondigen. Maar doe dat dan goed. Dat advies is wel aan mij besteed en hoewel het lastig kiezen was, er staat echt heel veel lekkers in, koos ik uiteindelijk voor de pumpkin pie. Een taart die al langer op mijn te bakken wensenlijstje stond en die perfect past bij deze tijd van het jaar.

Pumpin pie uit Gezondigen

Ik heb wel een beetje gesjoemeld met het recept. Dat zie je in mijn versie, die nu ook online staat, wel terug. En mijn tip, maak deze taart een dag voor je ‘wilt serveren, want door ‘een tijdje in de koelkast te zetten stijft ‘ie beter op en is makkelijker te snijden.

Conclusie

Gezondigen is een heerlijk boek, vol met lekkere, niet te moeilijke recepten die prachtig zijn gefotografeerd. Eentje die je, door de toegankelijkheid van de gekozen gerechten, volgens mij wel regelmatig uit de kast zult halen!

Gezondigen is uitgegeven door Karakter Uitgevers, kost € 17,99 en is oa. bij Bol.com en de boekhandel te koop

Gepubliceerd op 21 september 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.