Review Gezondigen



Gezondigen is een boek dat door 3 jonge vrouwen gemaakt is, met ieder hun eigen specialisme.  Vanuit passie ook, want toen ze met het boek begonnen was er eigenlijk nog niet eens een uitgever.

Dat die er wel gekomen is, is geen verrassing. Want met Gezondigen hebben Kim Waninge, Rianne van Vulpen en Judith van der Rijt een werkelijk heerlijk en mooi boek gemaakt!

Gezondigen cover.jpg

Gezondigen

Laat ik vooraf bekennen dat ik enigszins bevooroordeeld het boek heb gelezen. Ik “ken” Judith al enige tijd via verschillende social media kanalen en heb al vaker gezien hoe prachtig zij fotografeert. Dat doet ze ook met food, jaloersmakend goed. Je kunt nog zulke heerlijke recepten hebben, als het er op de foto niet uitziet krijg je nou niet echt zin om de keuken in te duiken.

Foodfotografie om jaloers op te worden

Dat krijg je van Gezondigen absoluut wel. Simpele, lichte, strakke fotografie. Mooi, niet teveel opsmuk en je krijgt een goed beeld van hoe het gerecht er uiteindelijk uit moet komen te zien. En hoe zeer ze me ook op het hart drukt om kritische te zijn, aan de foodfotografie is echt niks op te merken!

Simpele recepten

Een heel scala aan recepten vind je in het boek. Niet megasapannend, maar wel allemaal goed te maken. De uitgeschreven receptuur is kort en bondig. Soms misschien net iets té bondig, maar als je vaker in de keuken staat kun je er absoluut prima mee uit de voeten.

Gezond én zondig

De titel gezondigen slaat op het feit dat hoewel veelal gezond je best af en toe mag zondigen. Maar doe dat dan goed. Dat advies is wel aan mij besteed en hoewel het lastig kiezen was, er staat echt heel veel lekkers in, koos ik uiteindelijk voor de pumpkin pie. Een taart die al langer op mijn te bakken wensenlijstje stond en die perfect past bij deze tijd van het jaar.

Pumpin pie uit Gezondigen

Ik heb wel een beetje gesjoemeld met het recept. Dat zie je in mijn versie, die nu ook online staat, wel terug. En mijn tip, maak deze taart een dag voor je ‘wilt serveren, want door ‘een tijdje in de koelkast te zetten stijft ‘ie beter op en is makkelijker te snijden.

Conclusie

Gezondigen is een heerlijk boek, vol met lekkere, niet te moeilijke recepten die prachtig zijn gefotografeerd. Eentje die je, door de toegankelijkheid van de gekozen gerechten, volgens mij wel regelmatig uit de kast zult halen!

Gezondigen is uitgegeven door Karakter Uitgevers, kost € 17,99 en is oa. bij Bol.com en de boekhandel te koop

Gepubliceerd op 21 september 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…