Review Gezondigen



Gezondigen is een boek dat door 3 jonge vrouwen gemaakt is, met ieder hun eigen specialisme.  Vanuit passie ook, want toen ze met het boek begonnen was er eigenlijk nog niet eens een uitgever.

Dat die er wel gekomen is, is geen verrassing. Want met Gezondigen hebben Kim Waninge, Rianne van Vulpen en Judith van der Rijt een werkelijk heerlijk en mooi boek gemaakt!

Gezondigen cover.jpg

Gezondigen

Laat ik vooraf bekennen dat ik enigszins bevooroordeeld het boek heb gelezen. Ik “ken” Judith al enige tijd via verschillende social media kanalen en heb al vaker gezien hoe prachtig zij fotografeert. Dat doet ze ook met food, jaloersmakend goed. Je kunt nog zulke heerlijke recepten hebben, als het er op de foto niet uitziet krijg je nou niet echt zin om de keuken in te duiken.

Foodfotografie om jaloers op te worden

Dat krijg je van Gezondigen absoluut wel. Simpele, lichte, strakke fotografie. Mooi, niet teveel opsmuk en je krijgt een goed beeld van hoe het gerecht er uiteindelijk uit moet komen te zien. En hoe zeer ze me ook op het hart drukt om kritische te zijn, aan de foodfotografie is echt niks op te merken!

Simpele recepten

Een heel scala aan recepten vind je in het boek. Niet megasapannend, maar wel allemaal goed te maken. De uitgeschreven receptuur is kort en bondig. Soms misschien net iets té bondig, maar als je vaker in de keuken staat kun je er absoluut prima mee uit de voeten.

Gezond én zondig

De titel gezondigen slaat op het feit dat hoewel veelal gezond je best af en toe mag zondigen. Maar doe dat dan goed. Dat advies is wel aan mij besteed en hoewel het lastig kiezen was, er staat echt heel veel lekkers in, koos ik uiteindelijk voor de pumpkin pie. Een taart die al langer op mijn te bakken wensenlijstje stond en die perfect past bij deze tijd van het jaar.

Pumpin pie uit Gezondigen

Ik heb wel een beetje gesjoemeld met het recept. Dat zie je in mijn versie, die nu ook online staat, wel terug. En mijn tip, maak deze taart een dag voor je ‘wilt serveren, want door ‘een tijdje in de koelkast te zetten stijft ‘ie beter op en is makkelijker te snijden.

Conclusie

Gezondigen is een heerlijk boek, vol met lekkere, niet te moeilijke recepten die prachtig zijn gefotografeerd. Eentje die je, door de toegankelijkheid van de gekozen gerechten, volgens mij wel regelmatig uit de kast zult halen!

Gezondigen is uitgegeven door Karakter Uitgevers, kost € 17,99 en is oa. bij Bol.com en de boekhandel te koop

Gepubliceerd op 21 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.