Review Foodies Kookboek



Foodies is een van de Nederlandse foodmagazines die al een tijdje bestaat. Reden voor een feestje vonden ze bij Foodies en dus ging men op zoek naar de 100 beste gerechten uit het tijdschrift. Dat zal niet heel eenvoudig zijn geweest, want in die 100 nummers van het blad stonden bij elkaar bijna 6000 (!) recepten.

Toch lijkt het behoorlijk goed gelukt, want het resultaat is een kookboek stampvol met alleen maar te gekke recepten en dito foto’s. Tijd om het boek (én blad) eens nader onder de loep te nemen!

Foodies kookboek cover

Foodies magazine

Honderd nummers van een food tijdschrift. Alleen dat is al een compliment waard. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het tijdschrift, in zijn begintijd, nog wel eens kocht maar dat de afgelopen tijd niet echt meer heb gedaan. Geen idee waarom, want als ik de recepten in dit boek zie, zien die er stuk voor stuk appetijtelijk uit!

Uitgebreide keuze

Maar liefst 11 hoofdstukken kent het boek. Een gedegen indeling, waarbij alle mogelijke momenten van de dag dat je iets wilt eten aan bod komt. En of je nu voor klassieke gerechten gaat (zoals mosselen, steak tartare of salade nicoise), een salade wilt uitzoeken, of een soep-, vis-, vlees-, kip- groente-, stoof, oven- of zoet gerecht of gebak er valt wat te kiezen!

Korte en bondige recepten

Wat opvalt, naast de top food fotografie (mooi en simpel) is dat het veelal korte en bondige recepten zijn. Soms passen er wel drie op één pagina. Eenvoud, ook in de ingrediënten maar nergens heb je het gevoel dat je niks nieuws (qua smaken) leert. Knap gedaan!

Waar te beginnen?!

Als je bij een nieuw boek niet weet waar je moet beginnen heb je het goed gedaan. "Gelukkig" was er geen tijd om iets zelf uit het boek te maken, aangezien ik volop in de afronding van mijn eigen boek zit, want ik kon ook serieus niet kiezen wat ik dan zou moeten maken. Ieder recept ziet er even lekker en maakbaar uit.

Foodies kookboek

Ja, dit boek is een aanrader voor de kookboekenkast. Het Foodies Kookboek wordt uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 17,99 (koopje!)  en is onder meer bij Bol.com en de reguliere boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 13 mei 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!