Review Foodies Kookboek



Foodies is een van de Nederlandse foodmagazines die al een tijdje bestaat. Reden voor een feestje vonden ze bij Foodies en dus ging men op zoek naar de 100 beste gerechten uit het tijdschrift. Dat zal niet heel eenvoudig zijn geweest, want in die 100 nummers van het blad stonden bij elkaar bijna 6000 (!) recepten.

Toch lijkt het behoorlijk goed gelukt, want het resultaat is een kookboek stampvol met alleen maar te gekke recepten en dito foto’s. Tijd om het boek (én blad) eens nader onder de loep te nemen!

Foodies kookboek cover

Foodies magazine

Honderd nummers van een food tijdschrift. Alleen dat is al een compliment waard. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het tijdschrift, in zijn begintijd, nog wel eens kocht maar dat de afgelopen tijd niet echt meer heb gedaan. Geen idee waarom, want als ik de recepten in dit boek zie, zien die er stuk voor stuk appetijtelijk uit!

Uitgebreide keuze

Maar liefst 11 hoofdstukken kent het boek. Een gedegen indeling, waarbij alle mogelijke momenten van de dag dat je iets wilt eten aan bod komt. En of je nu voor klassieke gerechten gaat (zoals mosselen, steak tartare of salade nicoise), een salade wilt uitzoeken, of een soep-, vis-, vlees-, kip- groente-, stoof, oven- of zoet gerecht of gebak er valt wat te kiezen!

Korte en bondige recepten

Wat opvalt, naast de top food fotografie (mooi en simpel) is dat het veelal korte en bondige recepten zijn. Soms passen er wel drie op één pagina. Eenvoud, ook in de ingrediënten maar nergens heb je het gevoel dat je niks nieuws (qua smaken) leert. Knap gedaan!

Waar te beginnen?!

Als je bij een nieuw boek niet weet waar je moet beginnen heb je het goed gedaan. "Gelukkig" was er geen tijd om iets zelf uit het boek te maken, aangezien ik volop in de afronding van mijn eigen boek zit, want ik kon ook serieus niet kiezen wat ik dan zou moeten maken. Ieder recept ziet er even lekker en maakbaar uit.

Foodies kookboek

Ja, dit boek is een aanrader voor de kookboekenkast. Het Foodies Kookboek wordt uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 17,99 (koopje!)  en is onder meer bij Bol.com en de reguliere boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 13 mei 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!