Review Foodies Kookboek



Foodies is een van de Nederlandse foodmagazines die al een tijdje bestaat. Reden voor een feestje vonden ze bij Foodies en dus ging men op zoek naar de 100 beste gerechten uit het tijdschrift. Dat zal niet heel eenvoudig zijn geweest, want in die 100 nummers van het blad stonden bij elkaar bijna 6000 (!) recepten.

Toch lijkt het behoorlijk goed gelukt, want het resultaat is een kookboek stampvol met alleen maar te gekke recepten en dito foto’s. Tijd om het boek (én blad) eens nader onder de loep te nemen!

Foodies kookboek cover

Foodies magazine

Honderd nummers van een food tijdschrift. Alleen dat is al een compliment waard. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het tijdschrift, in zijn begintijd, nog wel eens kocht maar dat de afgelopen tijd niet echt meer heb gedaan. Geen idee waarom, want als ik de recepten in dit boek zie, zien die er stuk voor stuk appetijtelijk uit!

Uitgebreide keuze

Maar liefst 11 hoofdstukken kent het boek. Een gedegen indeling, waarbij alle mogelijke momenten van de dag dat je iets wilt eten aan bod komt. En of je nu voor klassieke gerechten gaat (zoals mosselen, steak tartare of salade nicoise), een salade wilt uitzoeken, of een soep-, vis-, vlees-, kip- groente-, stoof, oven- of zoet gerecht of gebak er valt wat te kiezen!

Korte en bondige recepten

Wat opvalt, naast de top food fotografie (mooi en simpel) is dat het veelal korte en bondige recepten zijn. Soms passen er wel drie op één pagina. Eenvoud, ook in de ingrediënten maar nergens heb je het gevoel dat je niks nieuws (qua smaken) leert. Knap gedaan!

Waar te beginnen?!

Als je bij een nieuw boek niet weet waar je moet beginnen heb je het goed gedaan. "Gelukkig" was er geen tijd om iets zelf uit het boek te maken, aangezien ik volop in de afronding van mijn eigen boek zit, want ik kon ook serieus niet kiezen wat ik dan zou moeten maken. Ieder recept ziet er even lekker en maakbaar uit.

Foodies kookboek

Ja, dit boek is een aanrader voor de kookboekenkast. Het Foodies Kookboek wordt uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 17,99 (koopje!)  en is onder meer bij Bol.com en de reguliere boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 13 mei 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.