Review Foodies Kookboek



Foodies is een van de Nederlandse foodmagazines die al een tijdje bestaat. Reden voor een feestje vonden ze bij Foodies en dus ging men op zoek naar de 100 beste gerechten uit het tijdschrift. Dat zal niet heel eenvoudig zijn geweest, want in die 100 nummers van het blad stonden bij elkaar bijna 6000 (!) recepten.

Toch lijkt het behoorlijk goed gelukt, want het resultaat is een kookboek stampvol met alleen maar te gekke recepten en dito foto’s. Tijd om het boek (én blad) eens nader onder de loep te nemen!

Foodies kookboek cover

Foodies magazine

Honderd nummers van een food tijdschrift. Alleen dat is al een compliment waard. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het tijdschrift, in zijn begintijd, nog wel eens kocht maar dat de afgelopen tijd niet echt meer heb gedaan. Geen idee waarom, want als ik de recepten in dit boek zie, zien die er stuk voor stuk appetijtelijk uit!

Uitgebreide keuze

Maar liefst 11 hoofdstukken kent het boek. Een gedegen indeling, waarbij alle mogelijke momenten van de dag dat je iets wilt eten aan bod komt. En of je nu voor klassieke gerechten gaat (zoals mosselen, steak tartare of salade nicoise), een salade wilt uitzoeken, of een soep-, vis-, vlees-, kip- groente-, stoof, oven- of zoet gerecht of gebak er valt wat te kiezen!

Korte en bondige recepten

Wat opvalt, naast de top food fotografie (mooi en simpel) is dat het veelal korte en bondige recepten zijn. Soms passen er wel drie op één pagina. Eenvoud, ook in de ingrediënten maar nergens heb je het gevoel dat je niks nieuws (qua smaken) leert. Knap gedaan!

Waar te beginnen?!

Als je bij een nieuw boek niet weet waar je moet beginnen heb je het goed gedaan. "Gelukkig" was er geen tijd om iets zelf uit het boek te maken, aangezien ik volop in de afronding van mijn eigen boek zit, want ik kon ook serieus niet kiezen wat ik dan zou moeten maken. Ieder recept ziet er even lekker en maakbaar uit.

Foodies kookboek

Ja, dit boek is een aanrader voor de kookboekenkast. Het Foodies Kookboek wordt uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 17,99 (koopje!)  en is onder meer bij Bol.com en de reguliere boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 13 mei 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.