Smulpaapje reviewt Foodelicious’ producten.



Heel soms maak je een klein dansje als de postbode langskomt. En al helemaal als er post uit Rotterdam komt.

In deze stad, die met de week hipper wordt, zit Foodelicious, de winkel van Herman en Jaime Specker. En wie Smulpaapje een beetje volgt weet dat wij daar inmiddels kind aan huis zijn.

Seizoen

Maar wat wij niet wisten is dat, net als in de mode, de wereld van olie en azijn ook seizoenen kent. En laat nu net het nieuwe olie en azijnseizoen zijn aangebroken. En wie mochten er wat van die nieuwe pareltjes testen? Yep! Het leven is soms oneerlijk verdeeld, we weten het 🙂

Oliebaron

Herman (@foodeliciousNL) noemt zichzelf op Twitter #oliebaron. En die naam doet hij eer aan! Twee flessen prachtige Italiaanse olijfolie, extra vierge, zijn onderdeel van ons proefpakket. Pure smaken, als basis voor bijvoorbeeld een vinaigrette. Maar eigenlijk ook gewoon zo, met wat brood en zeezout. Heerlijk! En iedere fles heeft natuurlijk dat kenmerkende Foodelicious logo.

Basilicumolie

En óh wat een feest, een van onze favoriete smaken behoort ook tot de flessenpost, de basilicumolie. Het is dat we weten dat het nog lang geen zomer is, maar van deze olie gaat serieus de zon in je keuken schijnen. Pasta met een beetje van deze olie, tomaatjes en parmezaan en je hebt de simpelste pasta omgetoverd tot een feest op tafel. Of rooster ciabatta, besprenkel met een paar drupjes basilicumolie en garneer met buffelmozzarella, tomaat en verse basilicum. Je weet echt niet wat je proeft!

Azijn

En waar de meeste van ons het thuis niet veel spannender maken dan Balsamico, kent de selectie azijnen van Foodelicious ongekende smaakcombinaties. Wij proefden de Balsamico met bloedsinaasappel en waren meteen verkocht. Met het kenmerkende van balsamico, maar met de fruittoon van bloedsinaasappel een hele verrassende smaaksensatie! De mango-azijn was al een blijvertje in onze keuken. Maar die gaat zeker gezelschap krijgen van deze nieuwe smaak.

Lekkernijen

De tasjes, waar je normaal in de winkel je producten in mee naar huis krijgt, laten al zien dat je voor meer dan alleen olie en azijn bij Foodelicious terecht kunt. Ook op het gebied van lekkernijen word je op alle fronten verrast. Wij werden dat door de typisch Rotterdamse koekjes – Maasdammertjes – en de appelstrooptruffels in ons verwenpakket. Maar niet in de laatste plaats door de pot Rotterdamse confiture in de smaak sinaasappel, wortel en kardemom. Een niet alledaagse combinatie, maar wát een feest voor je smaakpapillen. Niet alleen lekker op een verse boterham, maar je kunt er ook hele lekkere desserts mee maken, zo ontdekten we. En het gerecht dat we met deze confiture maakten staat komende week – natuurlijk – in het weekmenu!

Culinair feest

Tja, wat kunnen we er nog meer over zeggen. We zijn fan. Dat moge duidelijk zijn. Konden we maar iedere week dit soort geweldige post ontvangen. Gelukkig, voor een ieder die niet in de buurt van Rotterdam woont, is er nog altijd de webshop. Daar kun je 24/7 terecht en vind je diezelfde, uitgebreide keuze aan culinaire lekkernijen. En alles wordt daarna keurig bij je thuisbezorgd. Wij zijn er van overtuigd dat jij dan ook datzelfde dansje doet als je jouw pakketje openmaakt!

Gepubliceerd op 3 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.