Review – Eten uit de volkstuin



Zonder alles in de eerste alinea al te willen verklappen is dit een van de mooiste kookboeken die ik in tijden gezien heb.

Ik ga je héél gauw vertellen waarom dit een boek is dat je meteen wilt aanschaffen en uit wilt koken. Komt ‘ie!

Eten uit de Volkstuin

Alles klopt aan dit boek. De teksten (alsof Marleen met je zit te praten). De práchtige fotografie (Marleen is van huis uit fotograaf) Maar bovenal de heerlijk toegankelijke recepten. Alles voor deze heerlijke gerechten haalt Marleen uit haar eigen volkstuin. Een overweldigende 250 m2 houdt ze bij.

Toegankelijk

Denk nu niet dat je groene vingers moet hebben om met een volkstuin aan de slag te gaan. Tijdens de boekpresentatie vertelt Marleen smakelijk over haar gebrek aan inschatting toen zij voor het eerst met haar volkstuin begon. Tijd en aandacht, dat is de basis. De kennis komt daarna.

Volkstuinieren doe je zo

Wat het boek van Marleen zo uniek maakt (naast de recepten en fotografie) is dat ze jou die (tuinier) kennis bijbrengt. Al haar eigen ervaringen met tuinieren in een volkstuin deelt ze met je. Van welke groente je wanneer zaait, tot wat je met alle (overvloedige) oogst doet. Je krijgt er zin van om zelf aan de slag te gaan.

Eten zonder volkstuin

Maar ook als je geen volkstuin hebt is dit boek een aanrader. Want de gerechten zijn laagdrempelig, bomvol (seizoens)groente en werkelijk ieder recept ziet er likkenbaardend lekker uit. Houd je van koken met groente, wil je makkelijke recepten dan is Eten uit de Volkstuin van Marleen van Es een absolute must!

Eten uit de Volkstuin is uitgegeven voor Nieuw Amsterdam, verkrijgbaar bij diverse boekwinkels of via Bol.com voor € 24,95

Gepubliceerd op 11 april 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!