Review – Eten uit de volkstuin



Zonder alles in de eerste alinea al te willen verklappen is dit een van de mooiste kookboeken die ik in tijden gezien heb.

Ik ga je héél gauw vertellen waarom dit een boek is dat je meteen wilt aanschaffen en uit wilt koken. Komt ‘ie!

Eten uit de Volkstuin

Alles klopt aan dit boek. De teksten (alsof Marleen met je zit te praten). De práchtige fotografie (Marleen is van huis uit fotograaf) Maar bovenal de heerlijk toegankelijke recepten. Alles voor deze heerlijke gerechten haalt Marleen uit haar eigen volkstuin. Een overweldigende 250 m2 houdt ze bij.

Toegankelijk

Denk nu niet dat je groene vingers moet hebben om met een volkstuin aan de slag te gaan. Tijdens de boekpresentatie vertelt Marleen smakelijk over haar gebrek aan inschatting toen zij voor het eerst met haar volkstuin begon. Tijd en aandacht, dat is de basis. De kennis komt daarna.

Volkstuinieren doe je zo

Wat het boek van Marleen zo uniek maakt (naast de recepten en fotografie) is dat ze jou die (tuinier) kennis bijbrengt. Al haar eigen ervaringen met tuinieren in een volkstuin deelt ze met je. Van welke groente je wanneer zaait, tot wat je met alle (overvloedige) oogst doet. Je krijgt er zin van om zelf aan de slag te gaan.

Eten zonder volkstuin

Maar ook als je geen volkstuin hebt is dit boek een aanrader. Want de gerechten zijn laagdrempelig, bomvol (seizoens)groente en werkelijk ieder recept ziet er likkenbaardend lekker uit. Houd je van koken met groente, wil je makkelijke recepten dan is Eten uit de Volkstuin van Marleen van Es een absolute must!

Eten uit de Volkstuin is uitgegeven voor Nieuw Amsterdam, verkrijgbaar bij diverse boekwinkels of via Bol.com voor € 24,95

Gepubliceerd op 11 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!